21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Nevruz, Türk Milleti'nin Uyanışının simgesi

Nevruz, Türk Milleti'nin Uyanışının simgesi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Görkemli Türk milli kültürünün en müstesna günlerinden biri olan, Türk kültür tarihinde, Türk toplumsal yaşamında önemli ve özel anlamları bulunan Nevruz’a, Türklerin Bahar Bayramı’na bir kez daha erişmenin mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nevruz, Türk Milleti'nin Uyanışının simgesi

Geylan, "Türk milletinin köklü kültürel mirasının en güzide göstergelerinden biri olan, Türk dünyasının her yanında aynı ülkü, inanç ve temennilerle karşılanan ve yaşanan Nevruz, uyanışın, dirilişin, baharın, birlik ve bütünlüğün gücünün, yeni günün bayramı olarak ezelden beri nesilden nesile aynı ruh ve heyecanla kutlanmaktadır" diye ifade etti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Nevruz, her fırsatta devletimize ve milletimize meydan okuyan bölücü terör örgütü mensuplarının paçavralarıyla meydanlara inip hain emellerini sergiledikleri sahne olamaz." ifadelerini kullandı. Geylan, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milli kültürünün en müstesna günlerinden Bahar Bayramı'na erişmenin mutluluğu içinde olduklarını belirtti. Türk dünyasının her yanında aynı ülkü, inanç ve temennilerle karşılanan Nevruz'un nesillerdir heyecanla kutlandığını kaydeden Geylan, Nevruz'un dirilişin, birliğin, dirliğin günü olduğunu aktardı.

Nevruz'un Türk milletinin güzide değerlerinin yaşatıldığı milli bir bayram olduğuna dikkati çeken Geylan, şunları kaydetti:

"Nevruz, her fırsatta devletimize ve milletimize meydan okuyan bölücü terör örgütü mensuplarının paçavralarıyla meydanlara inip hain emellerini sergiledikleri sahne olamaz. Nevruz etnik ayrışmalara, siyasi tartışmalara malzeme yapılamaz. Nevruz, ayrıştırıp bölenlerle, ötekileştirenlerle, eli kanlı terör örgütleriyle anılamaz. Türk milletinin milli hasletlerini koruyan, bu güzide kültür mirasının taşıyıcısı olan milletimizin her bir ferdi, inanıyoruz ki Nevruz gibi kadim bir değerin manasının yitirilmesine fırsat vermeyecektir." Geylan, Nevruz ateşinin bütünleştirici kutlu ruhunun, eğitim çalışanları aracılığıyla nesilden nesile aktarılacağını, Türklüğün diğer kadim değerleriyle yaşatılacağını vurguladı. Talip Geylan, Nevruz Bayramı'nın Altaylar’dan Tuna’ya, Doğu Türkistan’dan Kerkük’e, Kırım’dan Halep’e zulüm altında olan tüm Türk illerinin müreffeh yarınlara kavuşmasına ve dünya barışına ulaşılmasına vesile olmasını diledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rusya-Ukrayna savaşı tarıma 'pozitif ayrımcılık' adımlarını hızlandırdı

Rusya-Ukrayna savaşı tarıma 'pozitif ayrımcılık' adımlarını hızlandırdı