19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Bauhaus Akımı nedir? Google Bauhaus Akımını neden doodle yaptı?

Bauhaus Akımı nedir? Google Bauhaus Akımını neden doodle yaptı?

Bauhaus Akımı nedir? Google, Bauhaus Akımını neden doodle yaptı? Bugün milyonlarca internet kullanıcısının aklında bu soru var. İnternet arama motoru Google'ı açanlar, ekranda Bauhasu Akımı ile karşılaştılar. Önemli günlerde doodle yaparak ana sayfasını renklendiren Google, neden Bauhaus Akımını neden doodle yaptı? İşte, merak edilen o soruların yanıtı...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bauhaus Akımı nedir? Google Bauhaus Akımını neden doodle yaptı?

Bauhaus Akımı nedir? Google, Bauhaus Akımını neden doodle yaptı? sorularının yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. Google, önemli günlerde, o günün anlam ve öenmine dair özel doodle hazırlayarak ana sayfasında yer veriyor. Bugün de milyonlarca internet kullanıcısı, Google ana sayfasında Bauhaus Akımı ile ilgili doodle ile karşılaştı. 1919 yılından itibaren 20. yüzyıl boyunca sanatın özellikle mimari alanında yeni akımlar yaratmış bir okul olan Bauhaus Akımı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş şimdi Bauhaus Akımı nedir ve Google, Bauhaus Akımını neden doodle yaptı?sorularının yanıtını arıyor. Peki, Bauhaus Akımı nedir? Google, Bauhaus Akımını neden doodle yaptı? İşte, Bauhaus Akımı hakkında merak edilenler...

Bauhaus Akımı nedir?

Bauhaus Akımı'na göre mimarlık, ressamlık, heykeltıraşlık ve zanaatkârlık iç içe olmalıydı. Bu sanat akımının temelinde sanatsal ve uygulamalı öğretim yatıyordu. Bir önceki yüzyıla damga vuran Sanayi Devrimi'nin en önemli ürünlerinden olan makine, Bauhausçular tarafından önemli eleman olarak görülüyordu.

Bauhaus Akımı öncüleri; sanat ve zanaat konusunda yaşanan ikileme son verme amacında oldukları için endüstri ürünleri tasarımına da önem veriyorlardı. Her öğrenci kendi seçtiği çalışma atölyesine katılıp bitirdikten sonra, mecburi hazırlık kursunu tamamlamak zorundaydı. Böylelikle sanat, zanaat bilgisi, tasarım, endüstri, teknoloji ve uygulama bir araya getirilmişti.

Bauhaus'ta özgünlük yaklaşımı benimsenmişti. Her sanatçıdan stil taklidi veya tekrarı yerine kendi tarzlarını oluşturması bekleniyordu.

Sağlam temeller üzerinde kurulan ve ilkelerinden taviz vermeyerek varlığını devam ettiren Bauhaus Akımı, mimarinin yanında diğer sanat dallarını etkilemeye ve hatta yön vermeye devam ediyor.

Bauhaus 1919 yılından itibaren 20. yüzyıl boyunca sanatın özellikle mimari alanında yeni akımlar yaratmış bir okuldur. Almanya'nın Weimar kentinde kurulduğu zaman dünyanın en seçkin mimarlarını ve sanatçılarını bir araya getiren Bauhaus, bu sayede yalnızca bir eğitim kurumu olmaktan çıkmış yeni bir sanat akımının öncülüğünü yapmıştır. Mimari alanda açılan bir okuldan sanat ekolüne dönüşen Bauhaus, sanatsal üretimin merkezlerinden biri haline gelmiştir.

Bauhaus, sanatın konuşulup tartışıldığı ve yeniden yorumlandığı bir ekol olarak, 21'nci yüzyılı da etkilemiştir. Bauhaus mimaride olduğu kadar endüstriyel tasarım ve şehir planlama gibi konularda yenilikler getirmiş, yeni bir mimari akım yaratarak, sanatın tüm dallarını etkilemiştir.

Google Bauhaus Akımını neden doodle yaptı?

Özel günlerde ana sayfasında doodlelara yer veren Google, 12 Nisan Cuma günü Bauhaus Akımına yer verdi. Bunun nedeni ise, Bauhaus Akımının 100. yılı olması.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
HSK, Rabia Naz soruşturması ile ilgili inceleme başlattı

HSK, Rabia Naz soruşturması ile ilgili inceleme başlattı