20 Ekim 2024
weather
11°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Bilim insanları uyardı! Pirinci pişirirken sakın bunu yapmayın

Bilim insanları uyardı! Pirinci pişirirken sakın bunu yapmayın

Bilim insanları uyardı! Pirinci pişirirken sakın bunu yapmayın 1
Ana yemeklerimizin en temel gıdası pirinç, tüm dünyada en çok tüketilen besinlerin başında geliyor.
Bilim insanları uyardı! Pirinci pişirirken sakın bunu yapmayın 2
u0026nbsp;Son dönemlerde fiyatlardaki yükseliş nedeniyle gıda korsanları pilavın içerisine plastik vb. arsenik gibi yabancı madde karıştırarak daha düşük fiyata piyasaya sunuyor.u0026nbsp;
Bilim insanları uyardı! Pirinci pişirirken sakın bunu yapmayın 3
Uzmanlar pirinç doğru bir şekilde pişirilmezse kansere ve birçok hastalığa neden olabileceğini açıkladı. Peki pirinç nasıl pişirilir? İşte cevaplar:
Bilim insanları uyardı! Pirinci pişirirken sakın bunu yapmayın 4
Dünya üzerinde milyonlarca insanın yediği pirinç pilavı büyük tehlike taşıyor. Yapılan son araştırmalar doğru pişirilmeyen pirincin yüksek seviyede arsenik taşıdığını ortaya koyuyor.
Bilim insanları uyardı! Pirinci pişirirken sakın bunu yapmayın 5
7'den 70'e hepimizin severek yediği pirinç pilavını yanlış pişirdiğimiz yönünde yapılan ciddi bir bilimsel çalışma bulunuyor.u0026nbsp;
Bilim insanları uyardı! Pirinci pişirirken sakın bunu yapmayın 6
Bu çalışmaya göre pirinç yüksek seviyede arsenik içerir, bu arsenik pişirme esnasında aza iner ancak, doğru pişirilmediğinde arsenik yediğiniz konusunda uzmanlar uyarıda bulunuyor.
Bilim insanları uyardı! Pirinci pişirirken sakın bunu yapmayın 7
Yapılan araştırmaya göre pirinci nemlendirmeden pişirmek sağlığımızı ciddi ölçüde etkiliyor. Son deneylere göre yaygın bir yöntem olan pirinci tencerede suyu çekene kadar pişirmek kalp hastalıklarına, diyabete, hatta kansere neden olabilir.
Bilim insanları uyardı! Pirinci pişirirken sakın bunu yapmayın 8
Bu şekilde pişirilmeyen pirinç diyabet, kalp hastalıkları ve kanser gibi hastalıkların kapısını aralıyor.
Bilim insanları uyardı! Pirinci pişirirken sakın bunu yapmayın 9
Pirinçlerde neden arsenik var?Tarlada yetiştirilen pirinç birçok tarım ilacına maruz kalıyor ve tarım ilacı kullanılmasındaki en büyük etken böcek ve zararlı bakterilerden korumaktır. Ancak uzmanlar böceğe zarar veren tarım ilacı sağlığımıza zarar verdiğinden bahsediyor. Arsenik kalıntıları pirinçlerin ambalajlarının üstünde çok kez rastladığımız bir gerçek haline geldi.
Bilim insanları uyardı! Pirinci pişirirken sakın bunu yapmayın 10
Pirinçte arsenik nasıl yok edilir?Pirinci sağlıklı yemenin en doğru yolu bir gece önce suda bekletmek olacaktır. Pirinci bir gece önce nemlendirmek gerekiyor.Pirinçteki arsenik oranını ölçen Prof. Maharg, 3 farklı deney yaptıktan sonra pirinci yanlış pişirdiğimizi öğrendi.
Bilim insanları uyardı! Pirinci pişirirken sakın bunu yapmayın 11
İlk pişirme tekniği hepimizin bildiği gibi 1 ölçek pirince 2 ölçek su şeklinde denedi. Ve bu pişirme sonucunda arseniğin büyük miktarının pirinçte kaldığını gördü.İkinci pişirme tekniğinde, 1 ölçek pirince 5 ölçek su miktarı ile pişirmeyi denedi. Bu sefer arsenik oranının yarı yarıya azaldığını gördü.
Bilim insanları uyardı! Pirinci pişirirken sakın bunu yapmayın 12
Üçüncü pişirme tekniğini ise Maharg şöyle açıklıyor. Bu şekilde pişirilen pirinç en tehlikesiz pirinç pişirme tekniğidir ve herkes böyle pişirmelidir. Bir gece önceden pirinci suya yatırıyorsunuz, ertesi gün pirincin tamamını güzelce yıkayıp duruladıktan sonra 1 ölçek pirince 5 ölçek suda pişiriyoruz.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarih vererek oran açıklandı, otomobil fiyatına büyük zam geliyor

Tarih vererek oran açıklandı, otomobil fiyatına büyük zam geliyor