24 Ocak 2025
weather
6°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Bir ülke daha Türk SİHA'sı için sıraya girdi!

Bir ülke daha Türk SİHA'sı için sıraya girdi!

Bir ülke daha Türk SİHA'sı için sıraya girdi! 1
Hint basını Türk SİHA'ları hakkındaki yeni duyumlarını gündeme taşıdı. Güvenlik uzmanlarının aldığı bilgileri dünyaya duyuran ThePrint, bölgenin kaderini değiştirecek güçteki Türk SİHA'larına bir ülkenin daha talip olduğunu duyurdu.
Bir ülke daha Türk SİHA'sı için sıraya girdi! 2
Pakistan, Türkiye'den insansız hava aracı satın almak istiyor ve özellikle savunma sektöründe zaten güçlü olan ikili işbirliğini derinleştirmeye çalışırken, bölgesel konularda da uyum içinde hareket etmeyi hedefliyor.
Bir ülke daha Türk SİHA'sı için sıraya girdi! 3
Çin ile olası bir ortak eksen içinde güçlenen bağlar, Hint güvenlik uzmanları arasında endişe yaratmaya başlıyor. Hindistan istihbarat servisi kaynakları, başta Azerbaycan'ın geçen yıl Ermenistan'ı yenmesine yardımcı olan Bayraktar TB-2 olmak üzere silahlı insansız hava araçlarının olası tedarikinin, ortak savunma projelerinin, Afganistan'da işbirliğinin ve Pakistan'da yapılacak daha fazla Türk yatırımının kendileri açısından sorunlu başlıklardan bazıları olduğunu belirtti.
Bir ülke daha Türk SİHA'sı için sıraya girdi! 4
u003cbu003eTÜRKİYE GENİŞ OYUNUN BİR PARÇASI OLUYORu003c/bu003eBir savunma kaynağı ThePrint'e, Pakistan'ın Suudi Arabistan ve BAE ile ilişkileri düşüşte. Türkiye, bu iki ülkeden doğan boşluğu kendisi doldurmak istiyor ve bu nedenle bölgede oynanan daha geniş oyunun bir parçası olarak Pakistan'la yakınlaşıyor dedi.Kaynak, Türkiye'nin yerli savunma sanayisine odaklandığını ve drone teknolojisi ile askeri gemilerin tasarım ve inşasında ciddi bir avantaja sahip olduğunu da sözlerine ekledi.
Bir ülke daha Türk SİHA'sı için sıraya girdi! 5
Kaynak ayrıca, her iki tarafın da şimdiye kadar yapılmamış bir şekilde Pakistan'dan silahlı Türk insansız hava araçları edinme olasılığını defalarca tartıştığını söyledi. Ancak ikinci bir kaynak, her şeyin Pakistan'ın Türkiye'ye karşılığında ne sunacağına bağlı olduğunu vurguladı.
Bir ülke daha Türk SİHA'sı için sıraya girdi! 6
u003cbu003ePAKİSTAN TÜRK SİHA'LARINI ALABİLİRSE GÜCÜNÜ ARTIRACAKu003c/bu003eHint güvenlik uzmanları ThePrint'e, büyüyen Türkiye-Pakistan bağlarının bir endişe konusu olduğunu söyledi. Havacılık Araştırmaları Merkezi (CAPS) Genel Müdürü Koramiral Anil Chopra, Pakistan ve Türkiye yakın kültürel, tarihi ve askeri bağlara sahipler dedi. Pakistan ve Türk Silahlı Kuvvetleri birçok ortak askeri tatbikat da düzenliyor.
Bir ülke daha Türk SİHA'sı için sıraya girdi! 7
Bir Hint güvenlik uzmanı ise, Türkiye, Pakistan ve Çin arasında bir üçgen oluşuyor. Bu ülkelerin hiçbiri Hindistan ile gerçekten dost değil ve bu nedenle üçünün birleşmesi Hindistan'a zarar veriyor. ifadelerini kullandı.Pakistan Türk dronlarını almayı başarırsa, bu ülkenin yeteneklerini önemli ölçüde geliştirecektir. Türkiye bugüne kadar Bayraktar TB-2'yi Azerbaycan'ın yanı sıra Polonya, Ukrayna ve Katar'a sattı. Ayrıca, bu uçakların satışı konusunda Arnavutluk ile de görüşmelerde bulunuyor.
Bir ülke daha Türk SİHA'sı için sıraya girdi! 8
Pakistanlı Tuğgeneral Anıl Chopra ThePrint'e verdiği demeçte, Ankara'nın Bayraktar TB-2'sinin sadece Azerbaycan'da değil, aynı zamanda Libya ve Suriye'de de test edildiğini söyledi.
Bir ülke daha Türk SİHA'sı için sıraya girdi! 9
u003cbu003e'TÜRKİYE'NİN HAVACILIK DENEYİMİ ÇOK FAZLA'u003c/bu003eChopra, F-16 Fighting Falcon ve CASA CN-235 uçaklarının yanı sıra helikopterler ve çeşitli İHA'ların lisanslı üretimini içeren Türkiye'nin havacılık deneyiminin oldukça fazla olduğunu belirtti.Chopra, Pakistan'ın İHA'yı isterken, Türkiye'nin İslamabad'dan gelen savaş uçaklarına ve ağırlıklı olarak Çin menşeli füze teknolojisine ulaşmak istediğini de sözlerine ekledi.
Bir ülke daha Türk SİHA'sı için sıraya girdi! 10
u003cbu003eFRANSA DA HAREKETE GEÇTİu003c/bu003eFransa Senatosu'nun hazırladığı bir raporda, ülke topraklarında ve savaş alanlarında artan tehdit karşısında Fransa'nın güvenliği için askeri insansız hava araçları filosunu genişletmesi ve drone savar kapasitesini güçlendirmesi gerektiğine dikkat çekildi.Senato Savunma Komitesi'nin sunduğu, İHA Savaşına Hazırlanmak başlıklı raporda, 2019'dan bu yana Fransa'nın bu alanda ilerleme kaydettiği, silahlı kuvvetlerinin de 2025 yılına kadar binlerce askeri İHA'ya sahip olması beklendiği belirtiliyor.
Bir ülke daha Türk SİHA'sı için sıraya girdi! 11
TÜRKİYE ÖRNEK GÖSTERİLDİSavaş alanında dronların artan önemi göz önüne alındığında, olası kazançlar oldukça yüksek. Yeni operasyona göre, yalnızca 2020'deki Dağlık Karabağ savaşı değil, aynı zamanda Eylül 2019'daki Libya'daki çatışmalar ve Mart 2020'deki kuzey Suriye'deki Türk harekatı da dahil olmak üzere son zamanlardaki birkaç çatışma, taktik insansız hava araçlarının ve küçük insansız hava araçlarının önemini gösterdi.
Bir ülke daha Türk SİHA'sı için sıraya girdi! 12
Yazarlar, İsrail ve Çin gibi, Türkiye ve İran'ın da bu ucuz dronların büyük ölçekli üretimine ve ihracatına başladığını hatırlıyor. Rapora göre, bu nedenle, benzer kapasitede ucuz ve harcanabilir dronlar edinmeyi düşünmek gerekiyor.Raporda, düşmanın karadan havaya savunmasına etki etme ve geleceğin çatışmalarında dronların (topçu ateşi rehberliği, tuzak, intihar saldırıları) öneminin hızla artacağı belirtiliyor.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
30 bin ila 75 bin arası faizsiz destek veriliyor!

30 bin ila 75 bin arası faizsiz destek veriliyor!