21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Birikimlerimizi geleceğe ulaştırmak istiyorsak Türkçeye sahip çıkmak zorundayız

Birikimlerimizi geleceğe ulaştırmak istiyorsak Türkçeye sahip çıkmak zorundayız

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, 26 Eylül “Dil Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ersoy mesajında, "Kurucusu olduğumuz yüksek medeniyetin dününe sahip çıkmak ve korumak, bugününü daha da yükseltmek ve yüceltmek, bu yolda harcadığımız emeklerin ve vakfedilen ömürlerin birikimlerini ziyan olmadan geleceğe ulaştırmak istiyorsak Türkçeye sahip çıkmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Birikimlerimizi geleceğe ulaştırmak istiyorsak Türkçeye sahip çıkmak zorundayız

Bakan Ersoy’un mesajı şöyle:
 
“Dünyanın en köklü, güçlü ve zengin dillerinden birine sahibiz. Türkçe gerek edebî gerekse bilimsel ve sanatsal ifade gücüyle, sürekli üretme ve gelişme potansiyeliyle gönlünüzce açılabileceğiniz ama binbir kıyısıyla sonuna ulaşamayacağınız engin bir deniz gibidir.

Türkçenin sadece ifadelerden, anlamlardan, betimlemelerden kısacası harf ve sözcüklerden ibaret olmadığını unutmamız gerekiyor. Dil, konuşmayı olduğu kadar konuşanı da tanımlar. Bir milletin özünü ve özgünlüğünü belirleyen en önemli değer şüphesiz dilidir. Kelimeler hafızadır, aidiyettir, karakterdir. Tarihin başından bugüne ulaşan ve geleceğe doğru uzanmaya devam eden; zamanı ve geniş coğrafyaları birbirine bağlayan köklerimizdir.

Hepimiz biliyoruz ki ne denli büyük ve görkemli de olsa kökleri kopan en ulu ağaçlar bile yıkılır ve bütünlüğünü kaybederek yavaş yavaş ortadan kaybolur. Kurucusu olduğumuz yüksek medeniyetin dününe sahip çıkmak ve korumak, bugününü daha da yükseltmek ve yüceltmek, bu yolda harcadığımız emeklerin ve vakfedilen ömürlerin birikimlerini ziyan olmadan geleceğe ulaştırmak istiyorsak Türkçeye sahip çıkmak zorundayız. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin bu ağır sorumluluğu omuzlayabilecek bireyler olarak yetişmelerine özen göstereceğiz.

İnanıyorum ki Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Dil Kurumunun kuruluş talimatını verirken bu bilinci teminat altına almanın gayreti içerisindeydi. Aziz hatırasını saygı ve rahmetle anarken ondan emanet aldığımız bu bilinç için gayret göstermeye ve aralıksız çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin Dil Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bilim insanlarımızdan edebiyatçılarımıza, sanatçılarımızdan eğitimcilerimize Türk diline hizmet etmiş ve etmekte olan herkese en kalbi şükranlarımı sunuyorum.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Recai Yıldırım dualarla anılacak

Recai Yıldırım dualarla anılacak