24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İşte İstanbul'un en çok vaka artışı olan 8 ilçesi

İşte İstanbul'un en çok vaka artışı olan 8 ilçesi

Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, İstanbul'la ilgili kritik bilgiler verdi. İstanbul'da son bir hafta içinde yüzde 62 artış olurken Bakan Koca en yüksek vaka artış oranına sahip olan 8 ilçeyi de tek tek sıraladı. Bunlar; Büyükçekmece, Sarıyer, Bakırköy, Bayrampaşa, Kağıthane, Tuzla, Sancaktepe, Beykoz oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İşte İstanbul'un en çok vaka artışı olan 8 ilçesi

Koronavirüste salgının başlangıcı olan mart ayı rakamlarına her geçen gün yaklaşırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'la ilgili birtakım verileri açıkladı. Bakan Koca "İstanbul'da özellikle son 1 hafta içinde vaka artış oranı yüzde 62 oldu. Birçok ilçede ciddi yükseliş gösteren vaka sayıları yüzde 29'dan yüzde 123 arası oranda arttı" dedi.

BAKAN KOCA 8 İLÇEYİ SAYDI
Bakan Koca, "İstanbul'da özellikle son 1 hafta içinde vaka artış oranı yüzde 62. Birkaç ilçeyi söyleyeyim, Büyükçekmece yüzde 123, Sarıyer yüzde 120, Bakırköy yüzde 104, Bayrampaşa yüzde 98, Kağıthane, Tuzla, Sancaktepe, Beykoz şeklinde gidiyor. İlçelerde yüzde 29'dan yüzde 123 arası artış söz konusu. Türkiye'deki hasta sayısının yüzde 40'a yakınının İstanbul'da olduğunu söylemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

 İSTANBUL'DA NEDEN BU KADAR ARTIŞ OLDU?
Sorulan "İstanbul'da son 1 haftada niye bu kadar artış oldu?" sorusu üzerine Bakan Koca, "İstanbul dünyanın 14. nüfus yoğunluğu olan kenti. Dünyadan gelenlerle birlikte 20 milyondan bahsediyoruz. Mutasyonla ilgili olarak çalışma için söylüyorum. Mutasyon daha çok bulaştırıcılığı arttırması şeklinde karşımıza çıkıyor. Daha önce 15-20 dakikada bulaşan virüs artık d ha kısa sürede bulaşma özelliği söz konusu. Son dönem dikkat ettiğimizde diğer illerimiz için aynı şeyi söylüyorum virüsün bulaştırıcılığı daha çok arttı. Maske, mesafe ve el hijyenine dikkati söylüyoruz, kalabalık ortamlardan mutlaka kaçınmamız gerekiyor. Bir araya gelmemizde 6-8 kişi fazla olmamasına dikkat etmeliyiz. Eskisine göre daha fazla bulaştırıcılığı oldu. Uçuşlarla ilgili HES uygulamasını yaygınlaştırıyoruz. Her geçen gün HES uygulamasını daha da yoğunlaştıracağız. 16,5 milyon vatandaşımızın tedbirlere hassasiyetle uymasını bekliyoruz. Bizim hareketliliğimizi en az üçte bir azaltmamız gerekiyor" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'daki saldırıyla ilgili 4 gözaltı

Hatay'daki saldırıyla ilgili 4 gözaltı