20 Ekim 2024
weather
11°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Bu köyde ölenler asla gömülmüyor!

Bu köyde ölenler asla gömülmüyor!

Bu köyde ölenler asla gömülmüyor! 1
Bali'de bir volkanın eteğindeki bir dağ köyü olan Trunyan Köyü, ormanın derinliklerinde bulunur ve sadece tekneyle erişilebiliyor. Denpasar'ın iki saat kuzeyinde yer alan Trunyan Mezarlığı, 'karanlık turizm' güzergahları arasında popüler hale geldi. Turistler açıkta bırakılan cesetlerin kafataslarına dokunabilmek ve fotoğraflamak için adeta buraya akın ediyor. Uzmanlar ise turistleri Bali'deki bu açık mezar alanından uzak durmaları konusunda uyarıyor.
Bu köyde ölenler asla gömülmüyor! 2
u003cbu003eBu köyde ölenler ne gömülüyor, ne de yakılıyor!u003c/bu003eBali'nin dağ köyü Trunyan'da son derece enteresan bir cenaze ritüeli gerçekleştiriliyor. Bu köyde ölenler ne gömülüyor ne de yakılıyor. Trunyan Köyü'nde vefat edenler bambu kafeslerde çürütülüyor.
Bu köyde ölenler asla gömülmüyor! 3
u003cbu003eKadınların girmesi yasak!u003c/bu003eÖlen kişiler yalnızca yağmur suyuyla yıkanıyor. Ardından da kaftasları bir bezle sarılıyor. Cesetlerin bırakıldığı alanlara yalnızca erkekler girebiliyor. Bu alana kadınlar girdiğinde halk; deprem ya da volkanik patlama olacağına inanıyor.
Bu köyde ölenler asla gömülmüyor! 4
Cesetler iyice kuruduktan sonra kafatası ve kemikler toplanıyor.
Bu köyde ölenler asla gömülmüyor! 5
u003cbu003eKafatasları girişe yerleştiriliyor!u003c/bu003eİnsanlara ait kafatasları ve kemikler orman içerisindeki bir alana götürülüyor. Ölen kişinin ormandaki diğer kafataslarının yanına yerleştiriliyor.
Bu köyde ölenler asla gömülmüyor! 6
u003cbu003eYalnızca çocuklar ve bekarken ölenler toprağa gömülüyor!u003c/bu003eİşin bir diğer ilginç kısmı ise bu cenaze ritüeli yalnızca evli olanlara yapılıyor. Bekarken ölenler toprağa gömülüyor.
Bu köyde ölenler asla gömülmüyor! 7
u003cbu003eAğaçlar sayesinde cesetler kokmuyor!u003c/bu003eBu arada bambu kafesler Taru Menyan adı verilen ağaçların altında yer alıyor. Bu ağaçların ölü kokusunu yok ettiği düşünülüyor.u003cbu003eu003c/bu003e
Bu köyde ölenler asla gömülmüyor! 8
Bu köyde ölenler asla gömülmüyor! 9
Bu köyde ölenler asla gömülmüyor! 10
Bu köyde ölenler asla gömülmüyor! 11
Bu köyde ölenler asla gömülmüyor! 12
Bu köyde ölenler asla gömülmüyor! 13
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarlada bulundu! Küçücük ama servet değerinde

Tarlada bulundu! Küçücük ama servet değerinde