21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Buldan Belediye Başkanı Şevik orman yangınlar konusunda vatandaşları uyardı

Buldan Belediye Başkanı Şevik orman yangınlar konusunda vatandaşları uyardı

Buldan’a 5 kilometre uzaklığındaki İçme Deresi’nden gece saat 2.30 sıralarında yükselen alevler, ekiplerin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.  Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  vatandaşların ormanlık alanda duman veya ateş görmeleri durumunda 112 Acil Çağrı Merkezi ve 177 Yangın İhbar Hattı’na zaman kaybetmeden haber vermelerini istedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Buldan Belediye Başkanı Şevik orman yangınlar konusunda vatandaşları uyardı

Buldan’da,  Türlübey Mahallesi’nde meydana gelen ve üç günde kontrol altına alınarak söndürülebilen orman yangınının ardından,  gece saat 2.30 sıralarında ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan İçme Deresi Mesireliğinden alevler yükseldi. İhbar üzerine yangın bölgesine intikal eden Orman Teşkilatı ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Buldan Belediyesi personelinin müdahalesiyle, alevler kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, yangın bölgesine giderek, yangın söndürme ekiplerine destek verdi, bölgede incelemelerde bulundu.

Başkan Mustafa Şevik, “Türkiye’mizin dört bir tarafından gelen orman yangınları ciğerlerimizi yakarken,  Buldan’ımız da büyük bir yangın tehlikesi atlattı. Pazartesi öğleden sonra meydana gelen ancak Perşembe günü sabah saatlerinde kontrol altına alınabilen Türlübey orman yangını, ekiplerimizin üstün gayretleri, çevre il ve ilçelerden gelen desteklerin yanısıra Azerbaycan askerlerimizin müdahalesiyle yerleşim bölgelerine ulaşmadan söndürülebildi.   Ayrıca ilçemizin dörç noktasında da  meydana gelen orman yangını ekiplerimiz tarafından anında müdahale edilerek büyümeden söndürüldü. Bu yangınlardan birini gece saat 2.30 sıralarında İçme Deresi mevkiinde yaşadık. İçme Deresi Mevkindeki ormanlık alanda meydana gelen yangın, Orman Teşkilatımızın, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerimizin ve buldan belediyesi personelimizin anında müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.  Orman yangınlarına müdahalede sağladığı ekip ve araç desteğinin yanısıra  her daim bizlerin yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ederim” dedi.

Orman yangınları konusunda vatandaşları uyaran Buldan “Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının artması ormanlarımızda yangın riskini de artırıyor. Ormanlarımız yangın tehlikesi altında.   Vatandaşlarımızdan ricamız orman yangınlarına sebep olabilecek davranışlardan uzak durmaları, ormanlık alanlara girmemeleri.  Ayrıca, ormanlık alanda duman veya ateş görmeleri durumunda 112 Acil Çağrı Merkezi ve 177 Yangın İhbar Hattı’na zaman kaybetmeden haber vermelerini önemli rica ediyoruz” diye konuştu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ATA AÖF yaz okulu ders seçimi nasıl yapılır? ATA AÖF yaz okulu ders seçimi son gün ne zaman?

ATA AÖF yaz okulu ders seçimi nasıl yapılır? ATA AÖF yaz okulu ders seçimi son gün ne zaman?