20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Bursa 1326 kişiyle Ülkü Ocakları Genel Merkezini ziyaret etti

Bursa 1326 kişiyle Ülkü Ocakları Genel Merkezini ziyaret etti

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanlığı ve Bursa Ülkü Ocakları 1326 kişiyle Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezini ziyaret etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bursa 1326 kişiyle Ülkü Ocakları Genel Merkezini ziyaret etti

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sinan Ateş, Bursa’dan gelen Ülkücülerin ziyaretleriyle, memnuniyetlerini şöyle dile getirdi:


“Bugün 1326 kişi Bursa’dan kalkıp Ankara’ya önce liderimiz Devlet Bahçeli beyefendi daha sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezimizi ziyaret ederek bizleri şereflendirdiniz. 1326 defa hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sayın Cihangir Kalkancı Bey 1326 sayısını tesadüfen seçmiş değildir. 1326 biliyorsunuz Bursa’nın fethidir. O sebeple 1326 kişi gelmeyi tercih etmişler, kendilerinden Allah razı olsun.”



Türk gençliğinin milli ve manevi olarak düşeceği tehlikeleri dile getiren Genel Başkan Ateş, milli ve manevi şuurun, gençlere Ülkü Ocaklarında kazandırılacağını dile getirdi. “Burada biz sorumluluktan kaçamayız. Bizim çocuğumuz kendisine Alman vatandaşlığını bir hedef olarak koymuşsa bunda hepimizin suçu var. Biz gençliğe bir kimlik kazandıramazsak, örnek sunamazsak, seslenemezsek, gençlerimizin bize yabancı harici seslere kulak kesilmesini engelleyemeyiz. Bu anlamda bu erozyona set çekebilecek yegâne teşkilat Ülkücü Harekettir.”
Ülkücülere, -Ne yapmalıyız, sorusunun cevabını veren Ateş, şunları dile getirdi: “Kolaycılığa kaçmayacağız, nemelazımcı olmayacağız, insanlara temas edeceğiz, davamızı anlatacağız, gönüller kazanacağız. Gönüller kazanmak sözle olmaz arkadaşlar. Her şeyden önce bir teklif sahibi olmamız lazım. Bir teklifiniz yoksa dikkate alınmazsınız. Teklif sahibi olmak da yetmez, hal hareket ve tavırlarınızla bu teklifinizi temsil etmeniz gerekmektedir. Yoksa inandırıcı olmazsınız. Türk irfanında buna “lisan-ı hal” yani “hal dili” denir. Hâl dili, kişinin, aşkını, vecdini, çilesini, davasını görünüşüyle, tavır ve davranışlarıyla dışa vurması olarak ifade edilmiştir.”
Konuşmalarında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de atıfta bulunan Sinan Ateş, konuşmalarına şöyle son verdi: “Sayın Genel Başkanımız, Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli, ülkücülüğü “Bir davanın, şuurla benimsenmiş bir ülkünün, tutkuyla sahiplenilmiş bir iddianın yaşaması ve yaşatılması için candan ve serden vazgeçmeyi göze alan insanlık mucizeleri'' olarak tanımlamaktadır. Ülkücü çelikten irade sahibidir. Yüksek vazife duygusuna sahiptir. Bu yüksek irade ile her türlü esareti ve bağımlılığı reddeder. Büyük bir iddianın, davanın, ülkünün sahibiyiz. Bu şuurla hareket etmeliyiz. Gösteriş ve riyadan uzak duracağız. Menfaat arayışında, bir çıkar beklentisiyle ülkücülük yapılamaz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MSÜ sınav sonuçları açıklandı

MSÜ sınav sonuçları açıklandı