20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Büyükelçilerden Türkiye'nin salgınla mücadelesine övgü geldi

Büyükelçilerden Türkiye'nin salgınla mücadelesine övgü geldi

Ankara'da görev yapan yabancı misyon şefleri, Türkiye'nin koronavirüs salgınıyla mücadelede başarılı çalışmalar yürüttüğünü belirterek, bu sürecin çok iyi yönetildiğini ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Büyükelçilerden Türkiye'nin salgınla mücadelesine övgü geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngiltere, İtalya, Pakistan, Azerbaycan ve Avustralya'nın Ankara büyükelçilerinin, Türkiye'nin koronavirüs salgınıyla mücadelesini değerlendirdiği röportajları Twitter hesabından paylaştı. 

'TÜRKİYE'NİN PERFORMANSI GAYET İYİ'

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, röportajında, Türkiye'nin gayet modern ve kapsamlı sağlık sistemi olduğunu belirterek, "Bence sağlık sistemine bu kadar yatırım yapmanızın faydasını pandemi döneminde gördünüz. Bence Türkiye'nin performansı gayet iyi. Hastanede tedavi gören, hayatını kaybeden, hastalığa yakalananların rakamlarına baktığınızda Türkiye'nin durumu diğer birçok ülkeye göre iyi. Benim ülkemde ise hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef Türkiye'den çok daha fazla" dedi.

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown ise Türkiye'nin pandemi ile mücadelesini çok etkileyici bulduğunu belirterek, "Dünya standartlarındaki hastaneleriniz bu müdahaleyi kolaylaştırdı. Sağlık çalışanlarınızın emeği muazzam. Türkiye'nin ayrıca başarısı sadece kendisi için değil tüm dünya için. Ülkem de bundan yararlanmıştır. Pandemiyi burada yaşadım ve Türkiye'nin müdahalesi birinci kalitede" diye konuştu.

'TÜRKİYE İYİ İŞ ÇIKARDI'

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi de, Türkiye'nin pandemi ile mücadelesinin sistemli olduğunu belirtti. Türkiye'nin bütüncül ve iyi düşünülmüş bir anlayışla mücadele ettiğini kaydeden Qazi, "Birinci dalga çok iyi yönetildi. Vatandaşlarının hayatını korumak ve ekonomiyi korumak arasındaki hassas dengeyi gözetmek için ter döktüler. Hem ekonomide hem salgınla mücadelede Türkiye'nin başarılı bir yönetim gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz" diye konuştu.

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani, "Türkiye'nin bu pandemi karşısında çok iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Türkiye eğitimli doktor ve hemşireleri ile güçlü sağlık sistemiyle iyi bir iş çıkardı. Hayatını kaybedenlerin sayısı düşük seyretti ve ülke çalışmaya devam etti" dedi.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim Khazar da Türkiye'nin, bu durumu en iyi yöneten devletlerden biri olduğunu kaydetti. Khazar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok hızlı kararlarla süreci yürüttüğünü belirterek, "En iyi, en doğru politikaları yürüttü" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gelinim Mutfakta gün birincisi kim oldu çeyrek altını kim aldı? Gelinim Mutfakta gün birincisi kim?

Gelinim Mutfakta gün birincisi kim oldu çeyrek altını kim aldı? Gelinim Mutfakta gün birincisi kim?