22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Çağdaş Suseven'den müzikli mekan kısıtlamasına destek

Çağdaş Suseven'den müzikli mekan kısıtlamasına destek

Eskiden Müzeyyen Senar, Hamiyet Yüceses gibi sanatçıların daha güneş bile batmamışken konser verdiğini hatırlatan Türk müziği sanatçısı Çağdaş Suseven, “Kararı eleştiren sanatçılara, “İçkinin dibine vurmuş, gece yarısından sonra algısını kaybetmiş insanlara sanat mı icra ettiğinizi zannediyorsunuz” diye sordu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çağdaş Suseven'den müzikli mekan kısıtlamasına destek

Kabine Toplantısı’nın ardından müzikli mekânların gece 24:00’e kadar hizmet vereceğinin açıklanması kimi çevreleri rahatsız ederken, çoğu vatandaş tarafından makul karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Müzikle ilgili sınırlamayı daha ileri bir saat olan 00:00’a çekiyoruz; kusura bakmayın kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok” sözleri üzerine sosyal medyadan başlayan tartışmalar üzerine İletişim Başkanı Fahrettin Altun müzikli eğlence mekânlarının gece çalışma saatlerinin, tüm dünyada normal zamanlarda bile belirli bir zaman dilimine göre düzenlendiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dünyada da benzer örnekleri olan bu uygulamaya ilişkin genel bir kaideye işaret ettiğini belirterek, “Siyasi bocalamalarını toplumsal kutuplaşma çabalarıyla örtmeye çalışanların türlü çarpıtma ve yalanlarla müzikli eğlence mekânlarıyla ilgili adımı da kullanmaya çalışmalarını milletimiz ibretle takip etmektedir” ifadelerini kullanmıştı. Yıllardır sahne çalışması yapan, Türk müziğinin güçlü seslerinden Çağdaş Suseven kararı olumlu karşılayan sanatçılardan.

Müzik piyasasında sanatçıların karara karşı çıkmasını eleştiren Suseven, verilen izne şükredilmesi gerektiğini, pandeminin artarak devam etmesi durumunda bu iznin dahi bulunamayacağına işaret ederek, konunun devlet yöneticilerinin müziği sevip sevmemesiyle alakalı olmadığını dile getirdi.

ÖZLEMLE ANILAN FESTİVALLER

Geçmişte sanatçıların gündüzleri de konser verdiğini, yine gazinoların gece 24:00’e kadar açık kaldığını hatırlatan başarılı sanatçı Çağdaş Suseven şöyle konuştu: Keşke gündüzden başlayıp gece 12’ye kadar süren gazino günlerini yeniden yaşasak.

Fasıllı, her tarzdan müziğin peş peşe icra edildiği kaliteli konserler. Özlemini çektiğimiz festivallerdeki gibi bir yaşam.

Gece yarısından sonra içkinin dibine vuran insanlara sanat yapılamayacağını ifade eden Suseven, sanatçılara seslenerek, “Siz gece 24:00’ten sonra sanat mı yaptığınızı zannediyorsunuz, zaten konserler 24:00’ten sona ermiyor muydu” diye sordu.

Gece kulüpleri, pavyon ve barlarda sanat icra edilmediğine değinen Çağdaş Suseven, ilgili mekânların da daha makul saatlere geçiş yaparak, çalışan kesimin evlerine, ailesine daha erken saatlerde ulaşacağının olumlu bir durum olduğunu söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Yıldırım’dan Can Dündar’a tepki

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Yıldırım’dan Can Dündar’a tepki