24 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Cingözler: "Türk Kadını her alanda faaliyet göstermeli"

Cingözler: "Türk Kadını her alanda faaliyet göstermeli"

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Firdevs Cingözler, Büyükşehir Meclisi Mart ayı olağan toplantısında konuşma yaptı. Cingözler; "Türk Kadını her alanda faaliyet göstermeli" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cingözler: "Türk Kadını her alanda faaliyet göstermeli"

Cingözler yaptığı açıklamada ;

8 Mart kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm toplantılarında kadınları baş köşeye oturtarak onlara verdiği önemi göstermiş, kadınların siyasi, sosyal, kültürel her alanda aktif olarak hayatın içinde yer almaları için çaba göstermiştir. Türk Kadını olarak bizler de Atatürk sayesinde kazandığımız hak ve hürriyetlerin bilinciyle bizden sonraki nesillere daha iyi bir gelecek bırakmak için her alanda faaliyet göstermeliyiz.

Şüphesiz gelişmiş ve medeni bir toplumun en başta gelen özellikleri arasında kadınlara yönelik baskının, şiddetin, hakaretin, dışlanmışlığın ve eşitsizliğin ortadan kalkması yer almaktadır.Unutmamak gerekir ki, demokrasinin uygulanmasını ve gelişmesini engelleyen etkenler ile kadın haklarının ihlal edilmesine yol açan hususlar bir ve aynıdır.

Kadınlarımızın muhatap olduğu, insanlık dışı muamelelerin tamamen yok edilmesi için başta siyasi sorumluluk sahipleri olmak üzere herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir. Kadına saygının ve manevi olarak yükümlülüklerin bilincine ulaşmış ve gereğini yerine getiren sorumluluk kültürüyle de önümüzdeki sorunların aşılacağı kuşkusuzdur.

Son olarak İdlib'te evlatlarımızı yitirmenin acısını millet olarak en derinden yaşadığımız bu kötü günlerin, ülkemiz üzerindeki karanlık emellerin bir an önce son bulmasını temenni ediyor, evladını şehit vermiş annelerin acısını yürekten hissettiğimi belirtmek istiyorum. Umarım bundan sonra ki tüm kadınlar günlerini,

-Töre cinayetlerini,
- Aile içi Şiddeti,
- Birey olduğumuzu ispat etme çabalarımızı,
- Kadın olmaktan önce insan olduğumuzu ve insana özgü haklara sahip olduğumuzu anlatma çabalarımızı,
- Gücümüzün de ,zekamızın da bir erkekten daha az olmadığını ispat etmeyi,tartışmadan idrak ederiz....

Kendi geleceği, evinin ekmeği, milletinin refahı için alın teri akıtan herşeyin en güzeline layık olan tüm kadınlarımızı ve onlara gereken saygı ve değeri gösteren erkekleri de hürmetle selamlıyorum.

Yorumlar
ömer gürbüz 4 yıl önce
kadinlarimizin kizlarimizin cok bilgi insani olmalari gerekir,kacbinsene önce bilge kadinTOMRIS HAKAN devlet yönetmis,türkmilletinin bilge kadinlari cogaldikca devletimiz caglar üzerinden sicrayacaktir
BEĞENME
0
CEVAPLA
Bakan Akar: Rus heyetle görüşmeler olumlu

Bakan Akar: Rus heyetle görüşmeler olumlu