08 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Çorum Ülkü Ocaklarından Türk-İslam Ülküsü Semineri

Çorum Ülkü Ocaklarından Türk-İslam Ülküsü Semineri

Ülkü Ocakları Çorum İl Başkanlığı, Milli Doktrin Dokuz Işık çerçevesinde Türk-İslam Ülküsü üzerine bir seminer düzenledi. Eğitimci-Yazar Habip ARVAS’ın konuşmacı olduğu etkinliğe, MHP ve Cumhur İttifakı’nın önemli isimleri ile sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çorum Ülkü Ocaklarından Türk-İslam Ülküsü Semineri
KAYNAK: Haber Merkezi

Ülkü Ocakları Çorum İl Başkanlığı, Milli Doktrin Dokuz Işık Penceresinden Türk-İslam Ülküsü Semineri düzenledi. Eğitimci-Yazar Habip ARVAS’ın konuşmacı olduğu seminere MHP Çorum İl Başkanı Mehmet İhsan ÇIPLAK, Cumhur İttifakı Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim AŞGIN’ın yanı sıra TÜRKAV Çorum Şube Başkanı, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, lise ve üniversite öğrencileri katıldı.

ORHAN TOSİK’TEN AÇILIŞ KONUŞMASI

Programın açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Çorum İl Başkanı Orhan TOSİK, görev süresince kültürel faaliyetler de olmak üzere birçok faaliyeti gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, sözlerini “Başbuğumuzun ‘Başarı için muntazam plânlı çalışma yapmak lâzımdır. Son nefesimizi verinceye kadar çalışacağız.’ sözleri doğrultusunda beş yıl boyunca yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projeleri, eğitim ve kültür faaliyetleri, millî ve manevi değerlere yönelik yayınlarımızla Türk gençliğini büyük Türk Yüzyılı için hazırlamaya çalıştık.” ifadeleriyle sürdürdü.

Ulku Ocaklari1

ÜLKÜCÜ HAREKETİN DURUŞU VE MÜCADELESİ

Orhan TOSİK, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezinin görüş ve önerileri doğrultusunda; ülkücü duruşlarından asla taviz vermeden, milli ve manevi değerleri göz ardı etmeden, her alanda Türk gençliğine öncülük etmeye gayret ettiklerini belirtti.

İl başkanı TOSİK, “Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ‘Herkes bilmelidir ki, Milliyetçi-Ülkücü Hareket, ağır tahribatlara rağmen Türk milletinin dimdik ayakta kalmış son burcudur.’ veciz ifadesini hatırlatarak söylemek isterim ki son günlerde Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi sistemli ve yoğun saldırılarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu saldırıların tek elden tertip edildiği ve bir amaca hizmet ettiği açık bir şekilde görülmektedir. Ülkü Ocakları ilk kez iftiralarla, karşı karşıya değildir. Bu, son da olmayacaktır.” dedi. Türk-İslam Ülküsünün mütefekkirlerinden Seyyid Ahmet Arvasi’nin “Türk milliyetçilerinin çile ve ızdıraba dûçâr olduğu dönemler Türk Milli şuurunun yeni bir zaferini müjdelemektedir.” sözünü de aktaran Orhan TOSİK, bu sancılı günlerin Milliyetçi-Ülkücü Hareketin muzaffer yarınlarının habercisi olan bir doğum sancısına benzetti.

Ulku ocaklari 4

HABİP ARVAS’TAN TÜRK-İSLAM ÜLKÜSÜ ÜZERİNE DEĞERLENDİRMELER

İl başkanı Orhan TOSİK’in ardından seminerini icra eden Habip ARVAS ise Türk milliyetçiliğinin köklü bir geçmişinin olduğunu belirtti. Türk-İslam Ülküsünün Türk milliyetçiliğinin günümüzdeki doktrini olduğunu ve Türkçülüğün de bu doktrinden doğan sarsılmaz bir gerçek olduğunu ifade etti. Bazı çevrelerin Türk milliyetçiliğinin dinimizce yasaklandığı iddiasına karşı çıktığını belirten Habip ARVAS konu hakkında şunları söyledi:

“Seyyid Ahmet Arvasi’ye göre milliyetçilik, psikolojik bir mensubiyet şuuruna dayanır. Bu şuur da peygamber efendimizin ‘Kişi kavmini sevmekle kınanamaz.’ hadisi şerifiyle örtüşmektedir. Din ve milliyet düşmanları kişinin kavmini sevmesinin suç olduğunu söyleyerek peygamber efendimizin bu hadisi şerifine karşı gelmiş oluyorlar. Seyyid Ahmet Arvasi’ye göre kişinin, içinde doğup büyüdüğü milleti sevmesi, ona hizmet etme arzusunda olması gayet doğal ve normaldir. Anormal olan ise kişinin içinde bulunduğu topluma karşı düşmanlık beslemesidir.”

Ulku Ocaklari3

TÜRK-İSLAM ÜLKÜSÜ’NÜN EVRENSEL MESAJI

Türk-İslam Ülküsünün sadece Türklüğe ve İslâm âlemine değil, aidiyeti ne olursa olsun bütün insanlığa huzur vadeden bir mefkûre olduğunu belirten ARVAS “Cennetmekan başbuğumuz Alparslan Türkeş, her toplumun bir dini olduğunu, insanların dünya görüşlerinin inançları çerçevesinde şekillendiğini belirtmiştir. Başbuğ Türkeş’e göre Milli Doktrin Dokuz Işık, İslam-Türk Ülküsüne dayanmaktadır. MHP lideri Sayın Devlet BAHÇELİ’nin 12. Olağan Kurultayı açılış konuşmasında söyledikleri ‘Türk-İslam Ülküsü Türkiye’nin ve komşu coğrafyaların bayraktarlığı göreviyle İlay-ı Kelimetullah mührünü cihana vuracaktır.’ sözleri de Dokuz Işıkla beraber Türk-İslam Ülküsünün bir kurtuluş reçetesi oluşunun ispatıdır.” dedi.

ÜLKÜ OCAKLARI'NIN EĞİTİM VE KÜLTÜR PROJELERİ

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının son dönemlerde Türk gençliğinin istifadesine sunulmak üzere yürüttüğü çalışmaları ve eğitime yönelik projelerinden de övgüyle bahseden ARVAS sözlerini şöyle tamamladı: “Bir öğretmen olarak şu tespiti yapmaya yetkim vardır. Permakültür, Odak 2023 Hızlı Okuma, Ülkü Ocakları Uzaktan Eğitim Merkezi UOUZEM gibi projeler sayesinde öğrencilerimin özgüvenleri arttı. Permakültür projesiyle hem tarım bilinci, hem de ürün yetiştirme sorumluluğu gelişen öğrencilerim, UOUZEM projesi sayesinde kaçırdığı veya anlamadığı dersleri tekrar tekrar çalışma fırsatı yakaladı. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sayın Ahmet Yiğit YILDIRIM’ın tanıttığı projeler, özellikle dezavantajlı bölgelerden gelen öğrencilerim ve velilerim arasında ilgiyle karşılanıyor. Farklı dünya görüşlerine sahip öğretmen arkadaşlarım da Ülkü Ocaklarının bu tür faydalı projelerle meşgul olduğunu bilmediklerini itiraf ederek yapılan çalışmaları takdir ediyor. Sayın YILDIRIM’ın ‘Her gencimize sahip çıkacağız, Türk gençliğiyle birlikte 21. yüzyılı Türk asrı yapacağız.’ sözleriyle ortaya koyduğu vizyonu çok önemsiyorum. Bu vizyona katkı sağlayabilmek için yoğun bir mesai harcayarak, birçok il ve ilçe teşkilatında yüz yüze veya çevrimiçi seminerler veriyorum. Çeşitli yayın organlarında yazılar yazıyorum. Sayın YILDIRIM’ı ilgi ve takdirle takip ediyorum.”

Ulku Ocaklari2

PROGRAMIN KAPANIŞI VE HEDİYE TAKDİMİ

Programın ardından MHP Çorum İl Başkanı Mehmet İhsan ÇIPLAK, Cumhur İttifakı Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim AŞGIN, Ülkü Ocakları Çorum İl Başkanı Orhan TOSİK, konuşmacı Habip ARVAS’a çeşitli hediyeler verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hindistan'da Su-30 MKI savaş uçağı düştü

Hindistan'da Su-30 MKI savaş uçağı düştü