22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Cumhur İttifakı’ndan Adana'ya yeni destek

Cumhur İttifakı’ndan Adana'ya yeni destek

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ay, "Türkiye'de maalesef yıkıcı bir muhalefet anlayışı sergilenirken, biz Adana'da yapıcı bir anlayışı temsil ediyoruz. Cumhur İttifakı olarak Adana'nın yararına olan her işe bugüne kadar daima destek olduk, destek olmaya devam edeceğiz. Belediye yönetimi hangi partili olursa olsun, şehrimizin ortak menfaati konusunda elimizden gelen tüm imkanı kullanıyoruz" şeklinde ortak açıklama yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhur İttifakı’ndan Adana'ya yeni destek

Adana Büyükşehir Belediye yönetiminin gündeme getirdiği borçlanma yetkisi, Cumhur İttifakı tarafından olumlu karşılandı ve teknik ayrıntılar, Büyükşehir Belediyesi Meclisindeki ilgili komisyonda görüşülerek son şekli verildi. Yetki talebi 9 Kasım 2020 Pazartesi günü meclise sunulacak. Cumhur İttifakı da alınan grup kararıyla borçlanma talebine 'Evet' diyeceklerini duyurdu.

EKİM VE KASIM AYI MAAŞLARI DA DÂHİL

76 milyon 193 bin 579 lira tutarındaki borçlanma yetkisi; memur, kadrolu işçi, sözleşmeli personel, KHK'li işçilerin tüm borçlarının ödenmesi şartıyla verilecek. Memur, kadrolu işçi, sözleşmeli personel ve KHK'li işçilerin 2019-2020 yılına ait ikramiye, mesai, bayram ücreti, yakacak yardımı, toplu iş sözleşmesi farkı, icra dosyaları, BES, ilave tediye gibi ücretler toplamının yanında ayrıca işçilerin Ekim ayı maaşı ile memurların Kasım ayı maaşları da ödenmiş olacak.

'CUMHUR İTTİFAKI YAPICI ANLAYIŞI TEMSİL EDİYOR'

MHP İl Başkanı Bünyamin Avcı ve AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, yaptıkları ortak açıklamada "Türkiye'de maalesef yıkıcı bir muhalefet anlayışı sergilenirken, biz Adana'da yapıcı bir anlayışı temsil ediyoruz. Cumhur İttifakı olarak Adana'nın yararına olan her işe bugüne kadar daima destek olduk, destek olmaya devam edeceğiz. Belediye yönetimi hangi partili olursa olsun, şehrimizin ortak menfaati konusunda elimizden gelen tüm imkanı kullanıyoruz. Bu bağlamda, Adana Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan, evine ekmek götürmek için mücadele eden emekçi kardeşlerimizin tüm alacaklarının ödenmesi için de adım attık. Borçlanma yetkisinin sadece amacı doğrultusunda kullanılmasını umut ediyoruz" ifadesini kullandı.

'HİZMET ÜRETSİNLER'

Ortak açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi:

"Cumhur ittifakı olarak halkımız adına şunu istiyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi artık hizmet yerine borç bahanesi üreten, masa-sandalye tiyatrosu oynayan bir belediye olarak gündeme gelmesin. Her belediyenin yapması gereken temel hizmetleri yapsın ona da razıyız. Önceki dönemden kalan planlı projeleri, köprüleri, yolları, kavşakları tamamlasın, trafik rahatlasın. Kanalizasyon ve altyapı bakımları yapılsın ki geçen kış yaşananlar tekrarlanmasın. Garajlara çekilen otobüsler bakımları yapılarak sefere konsun, vatandaşımız saatlerce duraklarda beklemesin. Kısılan ekmek üretimi tekrar artırılsın, büfe önünde kuyruklar son bulsun. Adana borç edebiyatıyla değil hizmetlerle anılsın."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rusya’dan İngiltere’ye sert tepki! Tam bir saçmalık

Rusya’dan İngiltere’ye sert tepki! Tam bir saçmalık