10 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'e açılan soykırım davasına müdahillik dilekçesi sunacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'e açılan soykırım davasına müdahillik dilekçesi sunacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis hukuk heyetinin 7 Ağustos'ta Lahey'de Adalet Divanına, İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahillik dilekçesi teslim edeceğini açıkladı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'e açılan soykırım davasına müdahillik dilekçesi sunacağız
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 15.50'de Beştepe'de başlayan toplantı sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla son 22 yılda yaklaşık 6 bin vakıf kültür varlığının restorasyonunu veya onarımını tamamladıklarını açıkladı. Erdoğan, "Reddi miras yapmadan 2000 yılı aşan köklü tarihimizin hiçbir dönemine sırtımızı dönmeden, hem içeride hem dışarıda ulaşabildiğimiz her yerde maziden atiye sağlam köprüler kurduk" dedi.

“6 yıllık titiz çalışmanın neticesinde Yıldız Sarayı'nı tekrar ihya ettik”

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı'nın yürüttüğü 6 yıllık titiz çalışmanın neticesinde Yıldız Sarayı'nı tekrar ihya ettiklerini belirterek, Osmanlı'nın en sancılı yıllarına tanıklık eden ancak bir dönem kumarhane olarak kullanılan bu önemli mirasın kapılarını 19 Temmuz'da milletin hizmetine açtıklarını söyledi. Şimdiye kadar 100.000 kişinin ziyaret ettiği Yıldız Sarayı'nın özellikle gençler tarafından gezilip görülmesi tavsiyesinde bulundu. Erdoğan, bakımsızlık kurbanı olan Edirne Sarayı’yla ilgili restorasyon çalışmalarının devam ettiğini ve bu eserin de kısa sürede ülkeye kazandırılacağını ifade etti.

"vergi teşvikleri ve hibe desteklerinden oluşan kaynağı teknoloji yatırımlarına yönlendireceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin yüksek teknolojili ve yüksek katma değerli yeni yatırımlar için sahip olduğu avantajları daha da güçlendireceklerini belirterek, "HİT 30 programıyla vergi teşvikleri ve hibe desteklerinden oluşan toplam 30 milyar dolarlık kaynağı yüksek teknoloji yatırımlarına yönlendireceğiz. HİT 30 programının sektörde farklı bir heyecan oluşturduğunu görüyoruz. Bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu vesileyle buradan iş dünyamıza şu çağrıyı yapmak arzusundayım, hükümetimiz üretenin, çalışanın, istihdam sağlayanın daima yanındadır" ifadelerini kullandı.

"İsmail Haniye’nin şehit edilmesi ile Gazze krizinde yeni bir sınır aşıldı"

Erdoğan, "Bölgemiz gerçekten sancılı günler yaşamaktadır. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş iki buçuk yılını doldurdu. Savaşın kısa vadede sona erme ihtimali henüz ufukta görünmüyor" dedi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 10 aydır devam ettiğini belirten Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin şehit edilmesi ile Gazze krizinde yeni bir sınırın aşıldığını ifade etti.

"Ateşkes görüşmelerinden umutları yeşertecek bir sonuç çıkmadı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu hükümetinin hukuk tanımaz, saldırgan tavrının bölgeyi kötü senaryolarla karşı karşıya bıraktığını belirtti. "Amerika başta olmak üzere batılı aktörler ne yazık ki İsrail'in ve bir avuç fanatik siyonistin esiri olmuş durumda. Ateşkes görüşmelerinden umutları yeşertecek bir sonuç çıkmadı" şeklinde konuştu.

“ülkemiz, kimsesizlerin kimsesi olma vasfını koruyacaktır”

Erdoğan, Türkiye'nin ve Türk milletinin Filistin halkıyla dayanışmasının engellenemeyeceğini vurgulayarak, "Masumların gözyaşı üzerinden ikbal devşirme heveslenenler ne kadar büyük bir gaflete düştüklerini er ya da geç anlayacaklardır" dedi. Güçlü Türkiye'nin bölgede barışın teminatı olacağını belirten Erdoğan, "Tarih boyunca mazlumların sığınağı olan ülkemiz, kimsesizlerin kimsesi olma vasfını koruyacaktır" ifadelerini kullandı.

“İhracatta tarihimizin en yüksek Temmuz ayı rakamına ulaştık”

Erdoğan, Türkiye'nin 100. yılı için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, ekonomide hedeflerle uyumlu şekilde ilerlediklerini söyledi. Geçen hafta açıklanan verilerin doğru yolda olduklarını teyit ettiğini belirtti. "İhracatta tarihimizin en yüksek Temmuz ayı rakamına ulaştık. 2024 Temmuz ayı ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre %13,8 artış kaydederek 22 milyar 512 milyon dolar oldu. Tüm zamanların en yüksek Temmuz ayı ihracatını gerçekleştirdik" dedi.

"Türkiye bölgesel barış ve istikrar için önemli bir aktör olmaya devam edecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güçlü bir Türkiye'nin inşa edilmesi için kararlı adımlarla ilerlediklerini vurguladı. "Yakın çevremizdeki tüm sıkıntılara rağmen ekonomide hedeflerimizle uyumlu şekilde yolumuzda ilerliyoruz" diyerek, Türkiye'nin bölgesel barış ve istikrar için önemli bir aktör olmaya devam edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulunuyor:

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Usta oyuncu Sema Çeyrekbaşı, 73 yaşında vefat etti

Usta oyuncu Sema Çeyrekbaşı, 73 yaşında vefat etti