22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem O fotoğrafın hikayesini anlattı

O fotoğrafın hikayesini anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde devlet başkanlarıyla sohbet ettiği anları yansıtan ve kamuoyunda büyük ilgi gören fotoğraf karesine ilişkin "Güzel bir anı oldu" değerlendirilmesinde bulundu. Şanghay dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, aynı fotoğrafla ilgili diğer bir soruya ise "Ama biliyorsunuz bizimki altı kişilik masa değil" şeklinde yanıt verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
O fotoğrafın hikayesini anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'ın Semerkant şehrinde özel konuk olarak katıldığı Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 22. Devlet Başkanları Zirvesi'nde yürüttüğü yoğun diplomasi trafiğinin ardından Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kuruluna iştirak etmek üzere gittiği ABD'nin New York kentine hareket etti.

Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları zirvesinin ardından uçakta kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a zirvede liderlerle birlikte çektirdiği ve kamuoyunda büyük ilgi gören fotoğraf karesi de soruldu.

"GÜZEL BİR ANI OLDU"

Erdoğan, "Zirvede bir fotoğraf çıktı ortaya. Türkiye bu fotoğraf karesini konuşuyor. Fotoğraftan gördüğümüz, siz bir şeyler anlatıyorsunuz, diğer liderler de dinliyorlar. Hepsine birden hitap eder gibi bir haliniz vardı orada. Nasıl oluştu o kare ve ne anlatıyordunuz o anda?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

İlham Bey o koltuğu bana bıraktı, kendisi yandaki koltuğa geçti. Çoğu Rusça bildiği için tercüman da konuştuklarımızı Rusça'ya çeviriyordu. Oradaki sohbetimiz tabii hepsinin bayağı hoşuna gitti. Güzel bir anı oldu.

"BİLİYORSUNUZ BİZİMKİ ALTI KİŞİLİK MASA DEĞİL"

Büyük ilgili gören fotoğraf karesiyle ilgili bir diğer soru ise "Masa böyle kurulur" ya da "Diğer masadakiler dağılabilir" şeklinde yansımalar oldu, yorumlar yapıldı" şeklindeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu soruyu ise "Ama biliyorsunuz bizimki altı kişilik masa değil" yanıtladı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İşte Engin Altan'ın yeni dizisi

İşte Engin Altan'ın yeni dizisi