21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem TMO çeltik alım fiyatlarını açıkladı!

TMO çeltik alım fiyatlarını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı'nda yapılan Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TMO çeltik alım fiyatlarını açıkladı!

Beştepe'de düzenlenen Kabine toplantısı sona erdi. Toplantı 3 saat sürdü. Kabine'de koronavirüsle mücadele ve Afganistan konuları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Son Kabine toplantımızdan bu yana ülkemiz ve milletimiz için çok önemli programlar icra ettik. Açılışlar gerçekleştirdik, temeller attık. Çok sayıda ülke yöneticisiyle telefon görüşmeleri gerçekleştirdim. Bu temaslarda ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkiler ve bölgesel sorunlar hakkında fikir teatisinde bulunduk.

Türkiye Belediyeler Birliği'nin düzenlediği sergide de ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimizle kucaklaştık. Bu tür programların gençlerimizin yaşadıkları şehirlerin kültürel alt yapısından spora kadar yakından ilgilenmesine vesile olduğuna inanıyorum. Yine gençlerimizle hasret giderdiğimiz diğer programları Ahlat ve Malazgirt'te inşa ettik. Ahlat'ın tarihimizdeki önemine binayen burada Van gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı Külliyesini milletimize kazandırdık. Uzunca süredir düzenli olarak katıldığımız Malazgirt Zaferi'nin törenlerini de 26 Ağustos'ta gerçekleştirdik. Ertesi gün Balkanlardaydık. Bosna Hersek'e, 27 Ağustos'ta Karadağ'a yaptığımız ziyaretlerde pek çok hususu muhataplarımızla ele alma fırsatı bulduk.

30 Ağustos gününü de dolu dolu geçirdik. Zafer Bayramı törenlerinin ardından Milli Savunma Bakanlığımızın Kara, Hava ve Deniz kuvvetlerinin ortak bir çatı altında toplanacağı Ay Yıldız Projesi'nin de temelini attık. İnşallah bu projeyi 19 Mayıs 2023'te tamamlayacağız.

YENİ YARGITAY BİNASI
Adli yılımızı da Yargıtay'ın yeni binasında açtık. Daha önce Yargıtay 6 ayrı binada yer alıyordu. Şimdi ise 10 bloktan oluşan yeni binasında yer alacak. Yargımızın artık kendisinden beklenen bağımsız ve tarafsız duruşunu her geçen gün güçlendirdiğini düşünüyoruz.

Öte yandan 20 bin öğretmen atamasını da Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdik. Cumartesi günü de Rize'de Salarha Tüneli'nin açılışını yaptık.

Bugün de yeni eğitim döneminin açılışını gerçekleştirdik. Yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Salgınla mücadele sürerken afetlerin yol açtığı can kayıplarının da acısını hissettik. Amacımız afet bölgelerinde evleri bir yıla kadar bitirip hak sahiplerine teslim etmektir.


Afet gününden beri 3-5 günlük istisnalar dışında bölgeden ayrılmayan bakanlarımız var. Adeta afet bölgesine kamp kurdular.

Avrupa'daki sel felaketlerinin ardından aylarca kaldırılamayan atıkları birkaç haftada temizledik. Son afetler için düzenlenen yardım kampanyasında toplanan miktar da 345 milyon liraya ulaştı.

AFAD tespitlerine göre selin vurduğu 3 ilde vatandaşlarımızın 509 milyon liralık zararı olmuştur. Özel sektör dahil tüm kurumlarımızı ve vatandaşlarımızı AFAD'ın yönergelerine göre afet planlarını gözden geçirmeye, eksiklerini tamamlamaya davet ediyorum.

EKONOMİK GELİŞMELER
Türkiye ekonomisi küresel krizden bu yana tüm olumsuzluklara rağmen kesintisiz büyümesini sürdürdü. İhracatımız rekorlar kırmaya devam ediyor. Salgın nedeniyle zayıflayan turizm sektörü hızla toparlanıyor. Geçen seneyi 93,3 milyar dolarla kapattığımız döviz rezervlerimiz, 27 Ağustos itibarıyla 118 milyar doları aşmış durumdadır.

Enflasyonun kalıcı olarak tek haneli seviyeye inmesini hedefliyoruz. Mali disiplinin sürmesi olmazsa olmazımızdır. Bunu herkes bir defa böyle bilecek. Büyüme Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasının birinci unsurudur.

Seyahat gelirleri bu yılın haziran ayı itibarıyla yıllık yüzde 31 oranında artarak cari dengenin iyileşmesine önemli katkı sağladı.

Nitelikli istihdamı oluşturan, cari açık üretmeyen, gelir dağılımı adaletini gözeten büyüme yapısını tesis edeceğiz. Sanayi sektöründe teknoloji seviyesi yüksek sabit sermaye yatırımlarını ve doğrudan yabancı yatırımları özendireceğiz.

Milli gelirimizi bu yıl 800 milyar doların üzerine, Orta Vadeli Program dönemi sonunda da 1 trilyon dolar seviyesine taşıyacağız.

SALGINLA MÜCADELE
Salgınla mücadelde tek ve en önemli kozumuz aşıdır. Vatandaşlarımızı bir kez daha aşılarını yapmaya ve tamamlamaya davet ediyorum.

ÇELTİK ALIM FİYATLARI
Çeltik hasadı için TMO’nun alım fiyatını belirledik. Ton başına Baldo çeşidi için 5 bin 500 lira, Osmancık çeşidi için 4 bin 400 lira Luna çeşidi için 4 bin lira alım fiyatı uygulanacaktır.

Ayrıntılar geliyor...

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yol Arkadaşım 2 ne zaman nerede çekildi? Yol Arkadaşım 2 filminin oyuncuları kim, konusu ne?

Yol Arkadaşım 2 ne zaman nerede çekildi? Yol Arkadaşım 2 filminin oyuncuları kim, konusu ne?