20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Truva atlarının oyunlarına gelmeyiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Truva atlarının oyunlarına gelmeyiz!

TÜGVA 5. Olağan Genel Kurulu ve 6. Gençlik Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Medeniyetimizin bize çizdiği sınırlar, onlar gibi olmamıza asla izin vermez. Bu toprakların evlatlarıysak, barbar, zalim, bencil olamayız. Biz kurtuluşu Allah'ın ipine sarılmakta görenler olarak, asırlardır içimize yerleştirilen truva atlarının oyunlarına gelemeyiz. Ecdadımız bu şekilde, 3 kıta, 7 iklimde, barışın adaletin, huzurun bayrağını dalgalandırmıştır.' dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Truva atlarının oyunlarına gelmeyiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Kuruluşundan bugüne kadar vakfımızın faaliyetlerinde emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bugün TÜGVA 81 ildeki temsilcilikleri ile bünyesinde 41 yurt ile, 300 bini aşkın üyesiyle ülkemizin en büyük gençlik hareketi haline gelmiştir.

Vakfımızın burslarıyla, eğitim öğretim çalışmalarıyla, kültür sanat faaliyetleriyle gençlerimizin hayatlarında verdiği faaliyetleri takdirle takip ediyorum. HZ. Mevlana sorar; kişinin değeri nedir? Sonra kendisi cevaplar: Aradığı şeydir. Sizler ilimden sanata kadar her alanda ne aradığınızı bildiğiniz için değerlisiniz.

Gençler, aradığımız şey Hz. Adem'den bugüne insanlığın iman ve hikmet ocağında şekillenmiş tüm birikimdir.

Aradığımız şey milletimizin Malazgirt'ten bugüne coğrafyamıza ilmik ilmik okuduğu tüm değerlerimizdir. Artık gerisini sen kıyas et. Bu söze uygun şekilde günlerce konuşsak, bitiremeyeceğimiz asıl meramımı sizlere aktarabildiğime inanıyorum.

Türkiye istikbali uğruna cephelerde feda etmişti. Yıllarca birilerinin kirli siyasetinde bu ülkenin nice genci araç olarak kullanıldı. Siyasi parti tabelasına gizlenmiş, bölücü örgütün ele başlarına, sinsi emellerine kurban ettiler. Bunun için sorumluluk üstlendiğimiz her yerde attığımız adımları gençlerimizle planladık, hayata geçirdik.

Terör örgütleri fikri ve cinsi sapkınlık akımları üzerinden heba edemediklerini görenler elbette TÜGVA'ya saldırmaya devam edeceklerdir. Ne diyorlar? Gençlik olarak çok güçlüymüşler. Ne alaka? İşte gençlik burada

Türkiye'nin en kıymetli hazinesi olan gençliğinin bir kısmını, küresel güç baronlarının emperyalist hezeyanlarına kurban verdiğimiz dönemlerin acıları, hala yüreğimizde tazedir

Yıllarca birilerinin kirli siyasetinde bu ülkenin daha ömrünün baharındaki nice genci araç olarak kullanıldı, tıpkı bir bozuk para gibi harcandı

Medeniyetimizin bize çizdiği sınırlar, onlar gibi olmamıza asla izin vermez. Bu toprakların evlatlarıysak, barbar, zalim, bencil olamayız. Biz kurtuluşu Allah'ın ipine sarılmakta görenler olarak, asırlardır içimize yerleştirilen truva atlarının oyunlarına gelemeyiz. Ecdadımız bu şekilde, 3 kıta, 7 iklimde, barışın adaletin, huzurun bayrağını dalgalandırmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay kırsalında çok miktarda patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi

Hatay kırsalında çok miktarda patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi