25 Ekim 2024
weather
16°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TUSAŞ'a saldıran teröristlerle ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TUSAŞ'a saldıran teröristlerle ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TUSAŞ'a yönelik hain saldırının ardından terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Erdoğan, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin geldiği yeri açıkladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TUSAŞ'a saldıran teröristlerle ilgili açıklama
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazan ziyaretinden dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörle mücadelenin kesintisiz sürdürüleceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TUSAŞ’a yapılan terör saldırısına dair son gelişmeleri paylaştı. 

"Terörü Kaynağında Kurutacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırının ardından Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın’ın Ankara’ya döndüğünü, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın ise olayın hemen ardından müdahalelerde bulunduklarını belirtti. Teröristlerin Suriye’den sızarak Türkiye’ye saldırı düzenlediğini açıklayan Erdoğan, düzenlenen operasyonlarla ağır bedeller ödetildiğini kaydetti.

TERÖRİSTLER SURİYE'DEN SIZDI

"Bu terör saldırısının Suriye’den bir sızma hareketi şeklinde gelişmiş olduğunu özellikle öğrenmiş bulunuyoruz. Buna yönelik de tüm gece boyunca 40 ayrı noktaya operasyonlar yapıldı. Bu operasyonlarla da teröristlere çok çok ağır bedeller ödetildiği ortada."

Teröre Karşı Çok Boyutlu Mücadele

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelede kararlılıklarını bir kez daha dile getirerek, terörü kaynağında kurutma politikasının sürdürüleceğini belirtti. "Bu Suriye mi? O zaman orada gereğini yaparız" diyen Erdoğan, terörün siyasi, toplumsal ve finansal kaynaklarına karşı da geniş çaplı bir strateji izleneceğini ifade etti.

"Terörle mücadeleden kesinlikle taviz vermemiz mümkün değil. Bu, kararlılıkla devam edecek ve terörü kaynağında yok etme politikamızı aynen sürdüreceğiz. Bundan taviz söz konusu değil."

"Bunun kaynağı Suriye mi, Suriye… O zaman oradaki kaynak neyse biz orada gereğini, dün akşam yaptığımız gibi yaparız. Bundan sonraki süreçte de aynen bu kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz."

"Terörsüz Bir Türkiye İnşa Edelim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröre karşı mücadelede geri adım atmayacaklarını vurgulayarak, “terörsüz bir Türkiye” hedefini yineledi. Bu hedef doğrultusunda birliğe ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu belirten Erdoğan, terörü bitirmek için her türlü çabanın sürdürüleceğini ifade etti.

"Bizim hedefimiz terörsüz bir Türkiye’dir. Bundan taviz vermeyeceğiz, veremeyiz. Hedefimiz tam bağımsız, bir, bütün ve müreffeh Türkiye’dir."

PYD/YPG'ye Karşı Mücadele

Erdoğan, PKK’nın Suriye kolu olan PYD/YPG’nin zamanla yalnız bırakılacağını ve Amerika’nın bu terör örgütünü terk etmek zorunda kalacağını vurguladı. Suriye’deki terör örgütlerinin Batılı ülkelerin desteğini almak için gösterdikleri çabaların boşuna olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, bölgedeki tüm terör örgütleriyle mücadelenin milli çıkarlar doğrultusunda süreceğini belirtti.

"Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD/YPG özellikle terk edilmeye, yalnız bırakılmaya mahkumdur. Amerika bu terör örgütünü bir süre kucağında taşır, ama o süre dolunca da bunları kendi başına bırakmak zorunda."

"Biz bölgedeki tüm terör örgütleriyle mücadelemizi kendi milli çıkarlarımız, sınırlarımızın güvenliği için sürdürüyoruz. Buna devam edeceğiz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hacılar Köprüsü restore ediliyor: Hasarlı köprü yeniden hayata dönüyor

Hacılar Köprüsü restore ediliyor: Hasarlı köprü yeniden hayata dönüyor