20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Dakikada kaç yazar?

Dakikada kaç yazar?

Kullandığın kadar öde yöntemiyle 15 dakikalığına bile araç kiralayabildiğinizi, artık taksilerden çok daha ucuz ve konforlu bir yolculuğun mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Kendini bir türlü yenileyemeyen ve sürekli turist kazıklama haberleriyle gündem yaratan taksi sektörünü zor günler bekliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dakikada kaç yazar?

TÜRKGÜN ÖZEL HABERİ

Bu haber toplu taşıma kullanmayı tercih etmeyen fakat; Taksilerin kilometre fiyatlandırmasından da yakınan okuyucularımız için. Bir süredir, özellikle büyükşehirlerde dakikalık araç kiralama reklamlarını sıkça görüyoruz. Getir Araç, Moov, Tiktak, Yoyo gibi sayısı her yıl artan uygulamalarla, kiraladığın araca kullandığın kadar ödeme yapıyorsun. Üstelik yakıt derdine katlanmadan…

Sistem şöyle ilerliyor. Önce uygulamayı telefonunuza indiriyor, üyelik bilgilerini doldurduktan sonra, sisteme ehliyetini ve birkaç saniyelik videonu yüklüyorsun.

Ardından ödeme yöntemlerinden kredi kartını ekliyor ve haritadan sana en yakın aracı bulup yanına gidiyorsun. Telefondaki uygulama aracılığıyla aracın kilidi açıyor, içindeki anahtarla çalıştırıp yola koyuluyorsunuz…

Taksiden daha ucuz

Güvenlik ve kaza risklerine karşı kiralamaya başlamadan evvel ve kiralama süresinin sonunda, aracın 4 tarafından fotoğraf çekip sisteme kaydediyorsunuz. Böylelikle sizden önce ve sonra oluşabilecek kazalardan sorumluluğunuz ortadan kalkmış oluyor. Kiraladığınız aracın yakıtını doldurursanız, sistem size ekstra indirim ya da kupon tanımlamaları yapıyor.

Hizmeti deneyimlediğiniz anda, kullandığın kadar öde yöntemiyle, yolculuğunuzun, taksiye binmekten çok daha ucuza geldiğini anlıyorsunuz. Klima açmayan, hizmet kalitesi oldukça düşük taksi mi kullanmak? Yoksa kendi konforunuzu kendinizin oluşturacağı, çok daha uygun fiyatlarda yolculuk edebileceğiniz kısa süreli otomobil kiralamak mı?

Düşük ücretler

Kısa süreli araç kiralamada, araçlar 3,29 TL’den başlıyor. Örneğin 40 km’lik bir yolculuk yapacaksınız. Ortalama 50 dakikalık bir yolculuk için taksiye 262 TL ödemek zorundasınız. Dakikalık araç kiralasaydınız, 50 dakikalık bir yolculuk için 160 TL ödüyorsunuz.

Getir Araç uygulamasıyla ilgili şirket yöneticileriyle görüştüm. İstanbul, İzmir ve Ankara’da hizmet verdiklerini, üyelerin sadece şehir içi değil, bu üç şehir arasında da yolculuk yapılabileceğini bildirdiler. Yani İstanbul’dan kiraladığınız bir aracı, İzmir’de herhangi bir yere bırakabiliyorsunuz. Y ve Z kuşağının, ‘ihtiyacın kadar kullan’ uygulamasını çok beğendiğini, Getir Araç uygulamasıyla, sistemin her geçen gün artan bir kiralama çeşidi hâline dönüştüğünü belirten şirket yetkilileri, olası bir kazaya karışılması hâlinde izlenecek yolu şöyle açıklıyor: “Kullanıcı; trafik kurallarını ihlal etmediyse ve yaptığı trafik kazasında kendisinin kusurlu olmadığının tutanakla tespit edilmesi durumunda herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Eğer kusurlu olan kullanıcımız ise, burada kusuru oranında hasar yönetim bedeli yansıtıyoruz.”

Getir Araç uygulamasında araç kiralamanın bedeli 3,29 TL’den başlıyor. Aracın segmentine göre fiyatlar değişiyor. Otomatik vitesli Clio marka araca dakikası 3,89 TL’den ulaşabilirsiniz. Üstelik yeni üyelere 100 TL’lik kullanım hediye ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MSB: Ukrayna'dan bir gemi daha hareket etti

MSB: Ukrayna'dan bir gemi daha hareket etti