19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem DİB MBSTS sınavı nedir? Kimler ne için girer?

DİB MBSTS sınavı nedir? Kimler ne için girer?

Diyanet İşleri sınav giriş belgesi alma ekranı haberimizin detayında sizler için hazırladık. Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Adayların merakla beklediği DİB sınav giriş yerleri ÖSYM'nin resmi sitesinde kullanımına açıldı. Adaylar 'ösym ais' aracılığıyla DİB - MBSTS sınav yeri sorgulama, sınav giriş belgesi alma işlemlerini yapabilirler.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DİB MBSTS sınavı nedir? Kimler ne için girer?

DİB - MBSTS sınav yerleri belli oldu mu? Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleksel Bilgiler Düzey Tespit Sınavı için geri sayım başladı. Adaylar ÖSYM sitesi üzerinden şahsi oturumlarına girerek DİB imtihan giriş yerlerini öğrenip, sınav giriş dokümanlarını alabilirler. ÖSYM, sınav girişi sırasında kimlik kartları ve sınav giriş dokümanlarını kesinlikle yanında bulundurmaları gerektiği ile ilgili adayları uyardı.

DİB - MBSTS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI

Adaylar yukarıdaki bağlantıya tıklayarak  Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı'na giriş belgelerini alabilirler. Sınav öncesinde sınav giriş belgesi mutlaka adayların yanında olmalı. ÖSYM sınav giriş belgesi ve sınav giriş saati konusunda tekrar uyarılarda bulundu. 

13 Nisan 2019 tarihinde 14.45'te uygulanacak olan Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2019-DİB-MBSTS) için adaylar, saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

DİB MBSTS SINAVI NEDİR? KİMLER NE İÇİN GİRER?

DİB MBSTS sınavı nedir, niçin yapılır? Kimler bu sınava hangi amaçla girer? Diyanet İşleri Başkanlığı Personeli olan herkes sözleşmeli ya da kadrolu olan MBSTS ye girebilir.

MBSTS sınavına niçin girilir?

Diyanet İşleri Başkanlığı ilgili mevzuatı uyarınca;

1. Cami görevlilerinin görev yeri değişikliği,

2. Başkanlığımız personelinden başka unvanlarda görev yapmakta iken Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip veya müezzin-kayyım unvanlarına müktesebi olanların naklen, müktesebi olmayanların ilk defa naklen atanmaları,

3. Kariyer unvanları basamaklarında yükselmeler,

4. Yurtdışı ile hac ve umre hizmetlerinde (hac ve umre hizmetleri için Müftü, Vaiz ve Eğitim Görevlileri hariç) din görevlisi görevlendirmeleri, için Başkanlıkça yapılacak sınavlara katılmak isteyenlerin Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavından (MBSTS) Başkanlıkça belirlenen puanı almaları şarttır.

Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin 1 inici fıkrasında "Görevlilerin bilgi seviyelerini ölçmek ve mesleki bakımdan göreve iyi şekilde hazır bulunmalarını sağlamak amacıyla yılda bir Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) yapılabilir. Bu sınav Başkanlıkça yapılabileceği gibi başka kamu kurum veya kuruluşlarına da yaptırılabilir. Sınavın yeri ve zamanı ile sınavda sorulacak sorular Başkanlıkça belirlenir ve sınavı yapacak kuruma bildirilir. Başkanlıkça gerekli görülmesi halinde sınav soruları ÖSYM'ye veya üniversitelere de hazırlatılabilir." hükmü yer almaktadır.

Bu itibarla, Başkanlığımız ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) arasında imzalanan protokol uyarınca 2015 yılından itibaren MBSTS, ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Sınavın organizasyonu, sınavın uygulanması ve sınav sorularının hazırlanması tamamen ÖSYM'nin sorumluluğunda gerçekleştirilecektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eski ÖSYM Başkanı gözaltına alındı

Eski ÖSYM Başkanı gözaltına alındı