09 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Discord ve Telegram’da uygunsuz paylaşımlar mercek altında

Discord ve Telegram’da uygunsuz paylaşımlar mercek altında

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Discord ve Telegram’da uygunsuz içerik paylaşan 2 çocuğun ifadelerinin psikolog eşliğinde alınacağını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Discord ve Telegram’da uygunsuz paylaşımlar mercek altında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Discord ve Telegram uygulamalarında suç unsuru içeren paylaşımlar yapan B.T. ve A.D.C. adlı çocukların ifadelerinin, psikolog eşliğinde cumhuriyet savcısı tarafından alınacağını belirtti.

Uygunsuz Paylaşımlar MERCEK ALTINDA

B.T., Discord'da suç içerikli videolar düzenlemekle suçlanırken; A.D.C. ise Telegram’daki "Hz Ebu Cehil" isimli grupta çocuk müstehcenliği ve dini değerleri aşağılayıcı paylaşımlar yapmakla itham ediliyor.

Ali Yerlikaya, sosyal medya paylaşımlarında milli ve manevi değerleri aşağılayanlara, siber zorbalık yapanlara karşı mücadelede kararlı olduklarını vurgulayarak, çocukları bu tür kötülüklere alet edenlere göz açtırmayacaklarını ifade etti.

Soruşturma Genişliyor

Yerlikaya, daha önce Discord ve Telegram’daki paylaşımlar nedeniyle 2 çocuğun daha muhafaza altına alındığını duyurmuştu. Böylece toplamda muhafaza altına alınan çocuk sayısı 4’e yükseldi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara Emniyet Müdürlüğünce, Telegram ve Discord sosyal paylaşım platformlarında aktif olarak yer alan "C31K" isimli grubun yöneticilerinden "Hz. Ebu Cehil" olarak adı geçen kişinin E.K. isimli çocuk olduğunun belirlendiğini vurgulamıştı.

E.K'nin Ankara Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda Zile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince muhafaza altına alındığını ifade eden Yerlikaya, "Arda Bateman" olarak adı geçen A.T. adlı çocuğun ise İstanbul Emniyet Müdürlüğünce muhafaza altına alındığını duyurmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Öğretmenlik Meslek Kanunu yasalaşacak mı? Görüşmeler sürüyor

Öğretmenlik Meslek Kanunu yasalaşacak mı? Görüşmeler sürüyor