21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Dışişleri'nden Astana açıklaması: Suriyeli mültecilerin geri dönüşleri ele alındı

Dışişleri'nden Astana açıklaması: Suriyeli mültecilerin geri dönüşleri ele alındı

Dışişleri Bakanlığı, Kazakistan'da gerçekleştirilen Suriye Konulu Yüksek Düzeyli Toplantı ile ilgili, "Suriyeli mültecilerin geri dönüşleri konusu toplantıda ele alınmıştır" açıklamasını yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dışişleri'nden Astana açıklaması: Suriyeli mültecilerin geri dönüşleri ele alındı

Dışişleri Bakanlığı, Suriye gündemiyle 17. kez Astana'da gerçekleştirilen toplantıya ilişkin açıklama yaptı.

"Terörizmle mücadele konuları ele alınmıştır"

Toplantı'nın 17'ncisinin 21-22 Aralık'ta Nur-Sultan'da düzenlendiği belirtilen açıklamada, "Toplantıda siyasi süreçteki son gelişmeler, İdlip'teki durum, insani yardımlar ve terörizmle mücadele konuları ele alınmıştır. Taraflar, Suriye'nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğüne yönelik güçlü taahhütlerini yinelemişler, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde sükunetin korunmasının önemini vurgulamışlar ve sahadaki insani durumun düzeltilmesi için daha fazla çaba gösterilmesi konusunda mutabık kalmışlardır. Taraflar, terörle mücadele bahanesiyle hayata geçirilmeye çalışılan gayrı-meşru öz yönetim teşebbüslerinin kabul edilemez olduğunun altını çizmişlerdir" denildi.

"Suriyeli mültecilerin geri dönüşleri konusu ele alınmıştır"

Toplantıda ayrıca Fırat'ın doğusundaki ayrılıkçı yapıların sivillere yönelik artan saldırılarının ve baskıdan duyulan derin endişenin beyan edildiği, bu bağlamda Türkiye tarafından PKK/YPG terör örgütüyle mücadelede kararlılığın vurgulandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Taraflar, Suriye ihtilafına Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararı uyarınca siyasi sürecin ilerletilmesine bağlılıklarını teyit etmişlerdir. Bu çerçevede, Anayasa Komitesi'nin 7'nci turunun en kısa zamanda Suriyeli tarafların yapıcı yaklaşımıyla gerçekleştirilmesi hususunda çağrıda bulunmuşlardır. Suriyeli mültecilerin geri dönüşleri konusu da toplantıda ele alınmıştır. Taraflar, ülke içinde yerlerinden edilmişlerin ve mültecilerin onurlu, güvenli ve gönüllü şekilde ikamet ettikleri yerlere geri dönüşlerinin kolaylaştırılmasının önem ve önceliğinin altını çizmişlerdir. Toplantı vesilesiyle, Astana Süreci çerçevesinde kurulmuş bulunan Zorla Alıkonan/Kaçırılan Kişilerin Serbest Bırakılması, Cenazelerin Takası ve Kayıp Şahısların Akıbetinin Tespitine İlişkin Çalışma Grubu da bir araya gelmiştir. Görüşmede, Çalışma Grubu tarafından 6'ncı proje çerçevesinde, gözaltında tutulan bazı kişilerin 16 Aralık'ta karşılıklı olarak serbest bırakılmasından duyulan memnuniyet ifade edilmiş, çalışmaların ve iş birliğinin sürdürülmesi kararlaştırılmıştır."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serbest muhasebecilikte gelecek yılın asgari ücret tarifesi belli oldu

Serbest muhasebecilikte gelecek yılın asgari ücret tarifesi belli oldu