06 Ekim 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Dünya liderlerinden Türkiye'ye destek mesajları: Her türlü yardıma hazırız

Dünya liderlerinden Türkiye'ye destek mesajları: Her türlü yardıma hazırız

Dünya liderleri, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla Türkiye'ye taziye mesajları gönderdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, 'Bu zor zamanda her türlü yardıma hazır olduğumuzu ifade ediyorum' dedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünya liderlerinden Türkiye'ye destek mesajları: Her türlü yardıma hazırız

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev mesajında, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve kardeş Türkiye'nin birçok yerinde hissedilen şiddetli deprem sonucu çok sayıda can kaybı ve yıkım haberi bizleri derinden üzdü.

Bu zor zamanda her türlü yardıma hazır olduğumuzu ifade ediyor, size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına şahsım ve Azerbaycan halkı adına taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyor, depremin etkilerinin bir an önce ortadan kalkmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI GENEL SEKRETERİ'NDEN DEPREM NEDENİYLE TÜRKİYE'YE TAZİYE MESAJI

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, yaptığı yazılı açıklamada, depremi ve depremde yaşanan can ve mal kayıplarını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirtti.

TDT olarak, bu zor zamanlarda Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ve kardeş Türk halkının yanında olduklarını kaydeden Ömüraliyev, "Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türk halkının gücünün ve direncinin bu felaketin en kısa zamanda atlatılmasına yardımcı olacağına inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gaziantep Kalesi hasar gördü

Gaziantep Kalesi hasar gördü