21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Düzce'de yaralar sarılıyor

Düzce'de yaralar sarılıyor

Kuvvetli yağışın ardından sel baskını ve toprak kayması yaşanan Düzce'de yaralar sarılmaya devam ediyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Düzce'de yaralar sarılıyor

Bölgede 17 Temmuz Çarşamba akşamı ve 18 Temmuz Perşembe gecesi etkili olan kuvvetli yağışın ardından Cumayeri, Gölyaka ve Akçakoca ilçelerinde Melen Çayı'nın taşması nedeniyle sel ve heyelan yaşandı.

Metrekareye 162 kilogram yağışın düştüğü bölgede, su baskını ve toprak kaymasından Cumayeri, Akçakoca ve Gölyaka ilçelerinde bulunan toplam 24 köy etkilendi.

Köylere ulaşımı sağlayan bazı yollar ve köprüler, bir bölümünün çökmesi, ağaçların ve elektrik direklerinin devrilmesi ve oluşan taşkın sebebiyle kapandı.

Bölgeye gönderilen İl Özel İdaresi, AFAD, 112 Acil Servis, itfaiye ve jandarma ekipleri ile helikopterlerin yardımıyla köylerde mahsur kalan 227 kişi kurtarıldı, 4'ü çocuk 7 kişi hakkında kayıp ihbarı yapıldı.

İçişleri Bakanı Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, AK Parti genel başkan yardımcıları Ali İhsan Yavuz ve Jülide Sarıeroğlu ile AK Parti milletvekillerinden oluşan heyet, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Faruk Özlü, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Türk Kızılay Başkanı Kerem Kınık, DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Çalışmalara 200'ün üzerinde personel katılıyor

Devletin bütün imkânlarının seferber edildiği bölgede ekipler, selden en fazla etkilenen Akçakoca ilçesine bağlı Uğurlu, Esmahanım ve Melenağzı köylerinde kayıp ihbarı yapılan 7 kişinin bulunması için Esmahanım köyünden denize 21 kilometrelik uzun bir alanda araştırma başlattı. Arama kurtarma operasyonlarında 200'ün üzerinde personel, 40'tan fazla araç, botlar, arama kurtarma köpekleri, amfibik araçlar ve helikopterlerin görev alıyor.

Sağlık hizmetlerindeki çok yönlü çalışmalar devam ediyor

Yağışların başladığı günden bu yana hem tahliye edilen vatandaşların sağlık muayenesinden geçirilmesinde hem de kayıp ihbarlarıyla ilgili arama kurtarma operasyonlarında, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ile 112 Acil Servis istasyon ekipleri görev yapıyor.

135 vatandaş barınma yerlerine yerleştirildi

Çalışmalar kapsamında afetten etkilenen köylere kesintisiz şekilde gıda, su, temel ihtiyaç ve hijyen maddeleri sağlanmasına devam ediliyor.

56 personel ve 23 araçla zarar gören köylere enerji verilmesi yönündeki çalışmalar da devam ediyor. 

Türk Kızılay, bölgede 7 bin 650 kap sıcak yemek, 6 bin 120 ekmek, ikram araçlarıyla 3 bin 96 ikramlık, battaniyeler, giyim, hijyen setleri ve 6 bin muhtelif gıda malzemesi dağıttı.

Kapalı köy yolu kalmadı

Çalışmalar sonucu selden etkilenen her köye ulaşım sağlandı. Kapalı köy yolu kalmazken ikincil yolların yapılması için çalışmalar sürüyor. Selden etkilenen Akçakoca'da 4, Cumayeri'nde 1 mahalle yolunu açma faaliyetleri devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'den İsrail'e tepki: Şiddetle kınıyoruz

Türkiye'den İsrail'e tepki: Şiddetle kınıyoruz