04 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Emine Erdoğan'dan anne adaylarına "Normal doğum" çağrısı

Emine Erdoğan'dan anne adaylarına "Normal doğum" çağrısı

Emine Erdoğan, sezaryenin "pratik ve ağrısız doğum" olarak tanıtılmasına dikkat çekerek, Türkiye'deki sezaryen oranlarının DSÖ sınırlarını aştığını belirtti ve anne adaylarına normal doğum çağrısında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emine Erdoğan'dan anne adaylarına "Normal doğum" çağrısı

Emine Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Normal Doğum Eylem Planı Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, sezaryen oranlarının Türkiye'de Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği sınırların üzerinde olduğuna dikkat çekti. Sezaryen ameliyatının cerrahi bir operasyon olmasına rağmen, hızlı ve ağrısız bir doğum seçeneği olarak görüldüğünü belirterek, anne adaylarını normal doğuma teşvik etti. Erdoğan, normal doğumun anne ve bebek için faydalarına vurgu yaparak, hormonların doğal şekilde salgılandığı bu süreçte annelerin ve bebeklerin daha sağlıklı olduklarını ifade etti.

Toplantıda, doğumun doğal yollarla gerçekleşmesinin hem anne hem de bebek üzerinde olumlu etkiler bıraktığını söyleyen Erdoğan, sezaryen ameliyatlarının tıbbi gereklilik dışında uygulanmasının olumsuz sonuçlarına da dikkat çekti. Türkiye'deki sezaryen oranlarının, Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği %15'lik sınırı aştığını ve Türkiye'de her iki çocuktan birinin sezaryenle doğduğunu belirtti.

Erdoğan, ayrıca doğumun doğal seyrinde gerçekleşmesi için ebelerin ve sağlık çalışanlarının rehberliğinin önemli olduğunu vurguladı. Toplantıya katılan eski Dünya Güzeli Azra Akın da annelik ve doğal doğum deneyimlerini paylaşarak, doğal doğumun desteklenmesinin önemine dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BM görevlisi Wateridge:  Gazze'de yaşatılan korkuyu tam olarak tasvir edemiyorum

BM görevlisi Wateridge: Gazze'de yaşatılan korkuyu tam olarak tasvir edemiyorum