28 Ekim 2024
weather
15°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Enerji Bakanı Dönmez'den doğal gaz fiyatıyla ilgili önemli açıklama

Enerji Bakanı Dönmez'den doğal gaz fiyatıyla ilgili önemli açıklama

Bakan Dönmez, "(Karadeniz'de doğal gaz rezervi keşfi) Keşif ile birlikte ithalatımızda ciddi azalma bekliyoruz. Doğal gazı vatandaşlarımızın çok daha ekonomik fiyatlarla kullanabileceği altyapıyı oluşturmuş oluyoruz" açıklamasında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Enerji Bakanı Dönmez'den doğal gaz fiyatıyla ilgili önemli açıklama

Bakan Dönmez, Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ziyaret etti

Bakan Dönmez ziyareti sonrasında, "(Karadeniz'de doğal gaz rezervi keşfi) Keşif ile birlikte ithalatımızda ciddi azalma bekliyoruz. Doğal gazı vatandaşlarımızın çok daha ekonomik fiyatlarla kullanabileceği altyapıyı oluşturmuş oluyoruz" açıklamasında bulundu.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de doğal gaz rezervi keşfi ile ilgili "Malın bol olduğu yerde fiyatların düşmesi kaçınılmaz." dedi.

''İki yıl geçmeden 2 gemimizde 9 derin sondajı yaptık''

Ve Fatih gemimiz adını taşıdığı padişaha yakışır, büyük bir keşif gerçekleştirdi. Fatih gemimiz denizlerimizde yer altındaki doğal kaynakları ortaya çıkarmak için adeta bir fetih harekâtı yaptı. Bu sabır, azim inanç gerektiren uzun soluklu bir iş. Hamdolsun daha iki yıl geçmeden 2 gemimizde 9 derin sondajı yaptık ve bu sondajlardan birisini de keşifle sonuçlandırmış olduk. Gemilerimizde, sismik araştırma gemilerinde çalışan tüm personeli canı yürekten kutluyorum.''

''6 bin kilometrekarelik yeni bir alan daha var''

''Keşif ile birlikte ithalatımızda ciddi azalma bekliyoruz.'' diyen Dönmez, ''Önümüzde 6 bin kilometrekarelik yeni bir alan daha var. Uzmanlarımız değerlendirmesi, benzer yapıların orada da önümüze çıkabileceği yönünde. Malın bol olduğu yerde fiyatların düşmesi kaçınılmaz. Her halükarda kendi üreteceğimiz gazın ithal edeceğimiz gaza göre daha ekonomik olacağını bugünden söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız o konuda müsterih olsunlar.'' ifadelerini kullandı.

''Vatandaşlarımız o konuda müsterih olsunlar"

Bakan Dönmez, "Malın bol olduğu yerde fiyatların düşmesi kaçınılmaz. Her halükarda kendi üreteceğimiz gazın ithal edeceğimiz gaza göre daha ekonomik olacağını bugünden söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız o konuda müsterih olsunlar" diye konuştu.

Dönmez, "Doğal gazı vatandaşlarımızın çok daha ekonomik fiyatlarla kullanabileceği altyapıyı oluşturmuş oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dev kentsel dönüşüm projesi başlıyor! Bakan Kurum'dan Bursa'ya müjde

Dev kentsel dönüşüm projesi başlıyor! Bakan Kurum'dan Bursa'ya müjde