20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Erdemli'de, yılın ilk limon hasadı yapıldı

Erdemli'de, yılın ilk limon hasadı yapıldı

Türkiye’nin limon deposu Mersin Erdemli ’de yılın ilk hasadı, ‘mayer’ cinsi erkenci limon ile başladı. Türkiye’nin % 65 limon üretiminin yapıldığı kentte yıllık 500 bin tondan fazla üretim yapılıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdemli'de, yılın ilk limon hasadı yapıldı

Mavi ile yeşilin kesiştiği Erdemli ‘de yapılan limon hasadında,  ilk makası Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu attı. Üretime ve üretilene artı değer katmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Erdemli ekonomisi ve ülke ekonomisi için çok ciddi bir paya sahip olan ve ülkede üretilen limonun %65’nin üretildiği Erdemlimizde limon hasadımızı başlatmış bulunmaktayız. Yeni sezonun üreticilerimize, ihracatçılarımıza, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Erdemli ‘de limon çok ciddi bir ekonomik değer. Yılda 500 bin tondan fazla üretim elde ediyor. Yetkililerden,  limonun on iki ay boyunca ihracata gitmesi noktasında, bize,  üreticilerimize destek olmalarını istirham ediyoruz. Burada çiftçilerimiz on iki ay boyunca çalışıyor. Evini geçindiriyor. Ülke ekonomisine çok ciddi bir katkı sunuyorlar. Dolayısıyla burada üreticilerimizin kazanması, gelecek yıllarda daha çok üretim demek”  diye konuştu.

“Üreticilerden İhracata Destek Çağrısı”

Üretimin artmasına en büyük desteğin ihracata verilecek destek ile olacağını ifade eden limon üreticisi Mehmet Keskin, yeni sezondan umutlu oldukların söyledi. Keskin, “ Erkenci limon olan ‘mayer’ limon hasadımıza başlamış bulunmaktayız. Fiyatlarımızda şu anda dalda 3 TL olarak seyretmekte. İhracatın sürekliliğiyle birlikte fiyatlarımızın daha iyi olacağına inanıyoruz ve yetkililerden de bunu bekliyoruz” diye konuştu.

 Yeni sezonun başlamasıyla birlikte tarım işçilerinde hummalı bir çalışmaya koyuldu. Memnuniyetini ifade eden bir kadın tarım işçisi, “Yeni sezonla bizde çalışmaya başladık. Yeni sezon hepimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Öte yandan sezonun ilk limon hasadında,  eller ekşi limon toplasa da, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun baklava ikramı ile ağızlarda tat, yüzlerde tebessüm ve umut kameralara yansıdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarım sektörü ihracatta atağa kalktı

Tarım sektörü ihracatta atağa kalktı