21 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Eski başyaver Yazıcı tekrar yargılanacak

Eski başyaver Yazıcı tekrar yargılanacak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girşimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi ve 2 polisimizin şehit olduğu saldırıya ilişkin davada, Yargıtay’ın bozma kararından sonra eski başyaver Ali Yazıcı'nın da aralarında olduğu 3 sanık tekrar yargılanacak.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eski başyaver Yazıcı tekrar yargılanacak

İlk duruşması bugün Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, eski başyaver Yazıcı, eski Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı Albay Bahadır Avcı ve eski Yarbay Hüseyin Yılmaz, mahkemede savunmalarını yapacak.

Mahkeme heyeti, duruşmada Yargıtay’ın sanıklar yönünden bozma kararına uyulup uyulmayacağını kararlaştıracak, sanık ve sanık avukatlarından da bununla ilgili ifade alacak.

Yazıcı’nın cezası az bulundu

Eski başyaver Ali Yazıcı’nın "suça yardım"dan aldığı 18 yıl hapis cezasını az bulan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, kararı bozarak Yazıcı'nın asli fail olarak ceza almasını istedi.

Eski başyaver’in yanı sıra müebbet hapis cezası alan eski Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı albay Cenk Bahadır Avcı’nın mahkumiyet kararı da bozuldu.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, beraatine karar verilen Hüseyin Yılmaz'la ilgili kararı da bozdu. Sanıkla ilgili Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen başka bir dava olduğunun belirtildiği kararda, maddi gerçeğin kuşku bırakmayacak şekilde ortaya çıkarılması amacıyla sanıkla ilgili bütün belge ve ifadelerin dosyaya eklenmesi, gerekli olması durumunda ise davaların birleştirilerek bir bütün halinde delillerin değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

Hainler iki polis memurunu şehit etmişti

FETÖ'nün hain darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otelden ayrılmasının ardından helikopterle bölgeye gelen darbeci askerlerce otele 3 helikopterden ateş açılmıştı.

Bölgeye sevk edilen polis ekipleriyle çatışan darbeciler, polis memuru Nedip Cengiz Eker ve Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Mehmet Çetin'i şehit etmişti. 10 kişinin de yaralandığı olaylarda bölgeye gönderilen sağlık ekiplerine de ateş açılmıştı.

Sabah saatlerine kadar devam eden çatışmalardan sonra darbeci hainler, İçmeler mevkiindeki ormanlığa kaçmıştı. Güvenlik güçlerinin, kaçan hainleri yakalamak için hava ve karadan yürüttüğü çalışmalarda 36'sı yakalanmış, eski yüzbaşı Burkay Karatepe ise bulunamamıştı.

15 Temmuz 2016'daki hain darbe teşebbüsü esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit düştüğü saldırıya ilişkin davada, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince Özel Kuvvetler, Sualtı Taarruz (SAT) ve Muharebe Arama Kurtarma (MAK) ekiplerinden oluşturulan suikast timi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince karara bağlanan dava, İzmir Bölge Adliye Mahkemesine taşınmıştı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, aralarında Gökhan Şahin Sönmezateş, Şükrü Seymen, Taner Berber ve Zekeriya Kuzu'nun da yer aldığı 37 sanık hakkında verilen kararları hukuka uygun bulmuştu.

Temyiz edilmesinden sonra dosyayı görüşen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, aralarında Gökhan Şahin Sönmezateş ve Zekeriya Kuzu'nun da bulunduğu suikast timine verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını onamıştı.

Yargılaması yeniden yapılacak sanıklardan sözde "yurtta sulh konseyi üyesi" ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başyaveri kurmay albay Ali Yazıcı, geçtiğimiz hafta karara bağlanan Genelkurmay "çatı" davasında "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmişti. Eski Yarbay Hüseyin Yılmaz'ın Akıncı Üssü davası devam ederken, tutuklu bulunan Cenk Bahadır Avcı da suikast timi davasında müebbet hapis cezası almıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Feci kaza! Otoyol çift yönlü ulaşıma kapatıldı

Feci kaza! Otoyol çift yönlü ulaşıma kapatıldı