20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Fatma Hanım’ın kocasıyla acı helalleşmesi herkesi ağlattı!

Fatma Hanım’ın kocasıyla acı helalleşmesi herkesi ağlattı!

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremde eşi ve 2 çocuğuyla birlikte 15 saat enkaz altında kalan ve yaralı olarak kurtulan Fatma Cingöz (50) yaşadıklarını anlattı. 15 saatlik kabusta, kocasıyla sürekli helalleştiğini belirten Cingöz'ün sözleri herkesi ağlattı…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fatma Hanım’ın kocasıyla acı helalleşmesi herkesi ağlattı!

Depremde Kahramanmaraş'ta yıkılan 7 katlı binanın 7. katında oturan Cingöz ailesi depremde binanın yıkılması sonucu eşi ve 2 çocuğuyla birlikte 15 saat enkaz altında kaldı. Enkazdan yaralı olarak çıkartılan ve bacağı kırılan Fatma Cingöz, dünürü Şengül Turan tarafından alınarak Trabzon'a getirildi.


   
Kanuni Eğitim ve Araştırma hastanesinde tedavi altına alınan Fatma Cingöz, yaşadığı dehşet dolu anları SABAH'A anlattı: "Eşim İsmail (57) , çocuklarım Ali (30) ve Şerife (19) evde uyuyorduk. Depremin sesini duyduğumda eşimi uyandırdım. Çok kısa sürede arka taraftaki binanın çöktüğünü duydum.


   
nanın en üst katında olduğumuz için bina çöktüğünde çatı üzerimize çöktü. Eşimle ben yan yanaydık. Kızım Şerife ve büyük oğlum Ali ayrı odalarda uyuyorlardı. Eşim üzerine çöken duvarı omuzuyla tutmaya çalışıyordu.


   
Bana ,'çatıyı bırakırsam üzerimize düşer, ölürüz, hakkını helal et' dedi.15 saat enkaz altında birbirimizle helalleşip, yardım bekledik. Depremden hemen sonra diğer çocuklarım ve akrabalarım bizi kurtarmaya geldi.


   
Onların seslerini duyuyorduk ama onlar bizi duymuyordu. Eşimin elini hiç bırakmıyordum. Çocuklarım ve akrabalarım bize ulaştılar ve 15 saat sonra bizi enkazdan çıkardılar. Kızım Şerife enkazda hayatını kaybetti, eşim, ben ve oğlum Ali yaralı kurtulduk. Benim ayağım kırıldı, eşimin omzu çatladı, Ali yara almadan kurtuldu." KIZIM ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANIYORDU Fatma Cingöz, depremde 19 yaşındaki kızı Şerife'nin hayatını kaybettiğini belirterek, "Şerife üniversiteye hazırlanıyordu. Biz kurtulduk ama güzel kızımın acısı yüreğimde. Allahım tekrar böyle bir şey yaşatmasın İnşallah. Yaşanan bu büyük depremde Devletimiz tüm gücüyle mücadele başlattı. Türkiye' den deprem bölgesine her türlü ihtiyaçlar gönderiliyor" dedi. KAYNAK: ÖZGÜR ÖZDEMİR/SABAH

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Enkazdan çıkan otomobillerin durumu yıkımın büyüklüğünü gösterdi!

Enkazdan çıkan otomobillerin durumu yıkımın büyüklüğünü gösterdi!