21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Bir kripto sistemi daha deşifre edildi!

Bir kripto sistemi daha deşifre edildi!

Türkiye’nin kurumları içinde haince yuvalanan Fetullahçı Terör Örgütü’nün hakim-savcı evlerindeki kripto sistemi deşifre edildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bir kripto sistemi daha deşifre edildi!

Türkiye’nin kurumlarında yuvalanan ve talimatı aldıklarında vatanı, milleti sırtından hançerleyen hain Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hakim-savcı evlerindeki kripto sistemi deşifre oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, alçak örgütün mahrem yargı yapılanmasına yönelik soruşturma çerçevesinde, sözde 'hakim-savcı sınav çalışma evleri'ne yapılan operasyonlar ve elde edilen bulgular kapsamında yargıya sızmaya çalışan kripto isimler teker teker deşifre oluyor. Yürütülen soruşturma dosyasında birbirinden kritik tespitler bulunuyor.

“Ankara çalışma evleri, cemaatin yatak odasıdır”
Sabah'ın haberine göre; FETÖ’cülerden soruşturma çerçevesinde alınan son ifadelere göre, sözde sorumlu mahrem imamların evlerde kalacak şahıslara söylediği ilginç ifadeler ortaya çıktı. Evde kalanlara, Ankara’nın çalışma evlerinin ‘cemaatin’ yatak odası olduğu ve buradan kimseye bahsedilmemesi gerektiğinin söylenildiği ortaya çıktı.

İlk olarak Ankara’da kalıyorlar
Tespit edilen verilere göre bu evlere, hakim ya da savcı olmayı isteyen, yüksek öğretim döneminde FETÖ’nün evlerinde yahut yurtlarında kalan kişiler 'kariyer görüşmesi' kisvesi altında görüşme yapılarak seçiliyor. Sözde kariyer görüşmesi yapıldığı sırada kariyer görüşmesi yapan şahıs kod isim kullanıyor. Hakim ya da  savcı olmak isteyen FETÖ’cüler ilk olarak başkent Ankara'da, son dönemlerinde ise İstanbul, Eskişehir, Konya gibi şehirlerde açılan FETÖ evlerinde kalıyor. Yeni açılan FETÖ evlerinin Ankara'dan farkı ise klasik üniversite evlerine benziyor olmasından kaynaklanıyor.

Evleri stajyer FETÖ’cüler kiralıyor
FETÖ, Ankara'da bulunan evlere özel önem gösterirken, FETÖ’ye bağlı 4'lük ve 5'lik puandaki adaylar Ankara'ya, 3'lük olanlar ise diğer şehirlere yollanıyor. Bu evlere çağırılacak FETÖ’cüler hakim ve savcı sınavlarına dört ila beş ay önceden çağırılıyor. İlgili evleri kiralayanlar ise sınav süreçlerinde Ankara Adliyesinde adli veya idari yargı hakim/savcı adayı olarak staj yapan ve FETÖ’nün başkentteki 'Staj evleri'nde kalan yapı üyesi şahıslar kiralıyor. Bu evlerden sorumlu FETÖ’cülere 'Murakıp' ismi verilirken en az iki evden sorumlu olan sözde bir üst pozisyonundaki isim ise 'Sermurakıp' olarak adlandırılıyor. Kod adı kullanan bu FETÖ’cüler bu görevi yaptıkları süreçte aynı zamanda başkent Ankara'da hakim ve savcı adayı olarak görev ifa ediyor.

‘Apartmandakilerle muhatap olmayın’ talimatı
FETÖ, bu evlerde kalan örgüt üyelerine itaat etmeleri gereken talimatları da haber veriyor. Bu talimatların; mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması, o evin varlığından hiç kimseye bahsedilmemesi, apartmandakiler ile muhatap olunmaması, olunması halinde ise avukat adayı ya da hukuk öğrencisi olarak kendilerinin tanıtılması olduğu bildiriliyor.

Dışarıdan aramaya açık hatlar aldırıyorlar
FETÖ’nün bu evlerde kalacak olan örgüt üyelerinden bir tanesinin ismine ilgili örgüt hücre evine kullanılmak üzere dışarıdan içeriyi aramaya açık, içeriden dışarıyı aramaya ise kapalı olan sabit bir hat edindiriyor. Bu evlerde cep telefonu kullanımına yasak getirilirken evde kalan şüphelilerin bazılarının telefonları ise açık bırakılarak kendi evlerinde bıraktıkları tespit edildi.

En mühim olan tespitlerden bir tanesi de çalışma evlerinde kalan FETÖ üyelerinin birilerini arayacakları zaman ankesörlü telefon kullandıklarının tespiti oldu. Hain FETÖ bu şekilde evlerin deşifre olmasının engellenmesini planladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP’nin Sarıçam’da yapacağı kongre için hazırlıklar tamam

MHP’nin Sarıçam’da yapacağı kongre için hazırlıklar tamam