22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem FETO’nün ışıkları

FETO’nün ışıkları

FETÖ’nün 15 Temmuz’da kalkıştığı hain ve kanlı darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen zillet ittifakı ipe un sermeye devam etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu darbecilerden hesap sormak yerine 15 Temmuz’un karanlık noktaları olduğunu iddia etti. İP Başkanı Meral Akşener ise FETÖ’nün adını kullanmadan kınama mesajı yayınladı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
FETO’nün ışıkları

Kadir Yıldız / TÜRKGÜN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz hain ve kanlı darbe girişiminin 5. yılında sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaştığı mesajında darbe girişiminin karanlık noktaları olduğu iddiasında bulundu. Her fırsatta terör örgütü FETÖ’yü aklama çabası içine giren Kılıçdaroğlu son mesajıyla da darbe girişimini sulandırmaya devam etti. Kılıçdaroğlu Twitter hesabından, “Hain terör örgütünün demokrasiye ve millete kastetmesinin üzerinden 5 yıl geçti. 15 Temmuz’un tüm karanlık noktalarını ortaya çıkarmak, o gece devleti sokaktan toplayan milletimize borcumuzdur.

HER YOLU DENEDİ

251 şehidimizi de FETÖ’nün devlete sızmasına göz yumanları da asla unutmayacağız!” açıklamasında bulundu. Partisinin salı günü yapılan grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu iki 15 Temmuz’un olduğunu söylemişti. Bunlardan birinin halkın diğerinin ise iktidarın 15 Temmuz’u olduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ’cüleri aklamak için her yolu denedi.

15 Temmuz darbe girişiminin karanlık noktalarını aydınlatmaktan bahseden Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin kontrollü darbe ve tiyatro olduğunu söylemişti. Darbe girişiminin üzerinden çok kısa bir süre sonra OHAL’in ilan edilmesinin asıl darbe olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ darbe girişiminin siyasi ayağını sulandırmak için ise iktidar partisinde 120-180 arası ByLock’çu milletvekillerinin olduğunu ve bu isimleri kendisinin bildiğini ifade etmişti. Siyasi parti liderlerinin bu isimleri açıklamasını istediği halde suskunluğa bürünen Kemal Kılıçdaroğlu bu açıklamasının üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen henüz bir isim dahi veremedi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Adana’da düzenlediği açık hava mitinginde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu FETÖ’den tutuklu gazetecilerin isimlerini okuyup “burada” sözlerinin yükselmesini istemişti. FETÖ’ye her fırsatta sahip çıkan ve darbe girişiminden iktidarı sorumlu tutan Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışman ve yakın çalışmaları arkadaşlarının FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu tespit edilmiş, haklarında soruşturma başlatılmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ise 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan ihraç edilen ve haklarında kesinleşmiş yargı hükmü bulunan kişilerin dosyalarını yeniden ele alacaklarını, söz konusu kişilerin adil, eşit ve bağımsız bir yargı önünde tekrar yargılanacağını belirtmişti.

Yine ağzına ‘FETÖ’ kelimesini alamadı

İP Başkanı Meral Akşener’in 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin 5. yılında sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında darbenin failinin adını kullanmaması dikkatlerden kaçmadı. Akşener, “Demokrasimizi kesintiye uğratmak için milletimizin iradesini yok sayarak planlanan 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde; millet iradesi karşısında hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha hatırlatıyor, Demokrasi kahramanı şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Akşener’in FETÖ’nün adını anmadan yayınladığı kınama mesajı sosyal medyada kısa sürede yayıldı ve tepkilerin oluşmasına neden oldu. CHP ve İP ortaklığının FETÖ ile dayanışmaya dönüştüğü, FETÖ’yü sahiplenme ve aklama konusunda da CHP ve İP’in yarış halinde oldukları yorumları yapıldı. Meral Akşener Haber- Türk TV’de katıldığı bir programda FETÖ’cüleri kastederek “garibanlar içeride yatıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Akşener, “Bütün ağababaları uçtu gitti, ne kadar gariban varsa içeride” diyerek cezaevindeki tüm FETÖ’cülere sahip çıkmıştı. Akşener’in ‘gariban’ dedikleri arasında 15 Temmuz kalkışmasını yöneten cunta, vatandaşları bombalayan pilotlar, soruları çalanlar, kumpasçı polis, hakim ve savcılar yer alıyor. Darbeci teröristleri “gariban” olarak niteleyen Meral Akşener, “kontrollü darbe” ifadelerini kullanan Kemal Kılıçdaroğlu’na ise hiçbir itirazda bulunmamış ve ittifak ortağı ile fikir birliği içinde olduğunu göstermişti. Yurt dışına kaçan FETÖ’cü hainler her fırsatta Meral Akşener’den övgüyle bahsediyor. Emre Uslu başta olmak üzere birçok kaçak FETÖ’cünün Akşener’i desteklemesi “ağababaların” kimlerden ilham aldığını da gözler önüne seriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Azerbaycan'dan ilk kez KKTC'ye resmi ziyaret!

Azerbaycan'dan ilk kez KKTC'ye resmi ziyaret!