19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem ''Filistinliler sahte görüntü hazırlıyor'' iddiası yalan çıktı

''Filistinliler sahte görüntü hazırlıyor'' iddiası yalan çıktı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, 'Filistinliler sahte görüntü hazırlıyor' iddiasının doğru olmadığını bildirdi. İsrail Arama Kurtarma Timi Komutanı Albay Golan Vach, düzenlenen çevrim içi basın toplantısında, basın mensuplarının 'bebek iddialarına' yönelik sorularını yanıtsız bıraktı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
''Filistinliler sahte görüntü hazırlıyor'' iddiası yalan çıktı

"Filistinliler sahte görüntü hazırlıyor" iddiasının gerçek olmadığı açıklandı.

DMM, söz konusu görüntülerin bir reklam çekimine ait olduğunu ve bölgede yaşanan gelişmelerle herhangi bir ilgisinin bulunmadığını açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, "Filistinliler sahte görüntü hazırlıyor" iddiası doğru değildir. İddiaya konu görüntülerin, Ağustos 2023'teki bir reklam çekiminin kamera arkası görüntüleri olduğu tespit edilmiştir. Görüntülerin bölgedeki gelişmelerle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır."

İSRAİL ORDUSUNUN BASIN TOPLANTISINDA "BEBEK İDDİALARINI" SORMAYIN UYARISI

İsrail Arama Kurtarma Timi Komutanı Albay Golan Vach, düzenlenen çevrim içi basın toplantısında, basın mensuplarının "bebek iddialarına" yönelik sorularını yanıtsız bıraktı.

İsrail Savunma Kuvvetlerince düzenlenen çevrim içi basın toplantısında, basın mensuplarının, İsrail Başbakanlığının X sosyal medya platformunda paylaştığı "bebek iddiaları" ile ilgili konuşmalarına izin verilmedi.

Konuya ilişkin detayları öğrenmenin hakları olduğunu savunan ve sorularını yineleyen basın mensupları, basın toplantısının moderatörü tarafından sert bir dille uyarılarak, sessize alınmakla tehdit edildi.

Albay Vach, 1000'den fazla ölü ve 4 binden fazla yaralı saydığını söyleyerek, bir sonraki aşama için hazır olduklarını kaydetti.

"Bebek iddiaları" ile ilgili sorulan ilk soruya yanıt veren Vach, bizzat kendisinin farklı bölgelerde "vahşice katledilmiş bir bebek, kadınlar ve genç insanların cesetlerini gördüğünü" iddia etti.

Vach, basın mensuplarının konuya ilişkin kanıt taleplerine "Bebeğin fotoğrafını çekmedim ama elimde görmek istemeyeceğiniz çok resim var." şeklinde konuştu.

Albay Vach, bebeğin bulunduğu halin kesin olarak bir bıçak kullanılarak yapılıp yapılmadığına yönelik soruya, "Bu sorunun sorulması gerekli miydi bilmiyorum. Çünkü böyle bir bebek gördüğünüzde bunun nasıl olduğunun bir önemi yok." dedi.

- CEVAP ALAMAYAN BASIN MENSUPLARI TEPKİ GÖSTERDİ

Soru sormaya devam eden ve olayın detaylarının önemli olduğunu söyleyen basın mensupları, basın toplantısının moderatörü tarafından saygısızlıkla suçlandı.

Gerginliğin artmasıyla çevrim içi toplantıya son verildi.

Albay Vach ve toplantı moderatörünün ayrılmasının ardından hala kayıt altına alınan toplantıda, basın mensupları sert bir şekilde tepkilerini dile getirmeye devam etti.

Basın mensupları da kendi aralarında ikiye bölündü.

Bazı basın mensupları, cevap alamadığı için tepki gösterenlere saygılı olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye düşmanı ABD'li Senatör Menendez'e 'casus' suçlaması

Türkiye düşmanı ABD'li Senatör Menendez'e 'casus' suçlaması