22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Geleceğin Çini Sanatçılarını keşfediyoruz

Geleceğin Çini Sanatçılarını keşfediyoruz

Kütahya Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü; Belediye Üniversite El Ele Kütahya İçin Güçlü Bir Geleceğe Projesi kapsamında, çocuklarımız çini sanatıyla tanışıyor. Kütahya Belediyesi Gündüz Çocuk Bakım Evi’nde başlayan etkinlikler, Boğaziçi Şehir Koleji, Osmangazi Mahallesi Çocukları, Çinikent Özel Eğitim İlkokulu ve Ortaokulunda çini figürleri boyama ve seramik çamuru şekillendirme etkinlikleri ile devam etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Geleceğin Çini Sanatçılarını keşfediyoruz

Kütahya Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü tarafından yürütülen Belediye Üniversite El Ele Kütahya İçin Güçlü Bir Geleceğe Projesi kapsamında çini sanatımız gelecek kuşaklara aktarılıyor.

Bu kapsamda ilki Kütahya Belediyesi Gündüz Çocuk Bakım Evi’nde gerçekleşen etkinlikte 2-6 yaş arası 33 minik çocuk grubu çini karo boyama etkinliği gerçekleştirdi. Yine Kütahya Belediyesi Gündüz Çocuk Bakım Evi’ndeki 2. etkinlikte seramik çamuru ve çini kuş boyama etkinliği başarı ile tamamlandı. 

Proje kapsamında etkinlikler sadece Kütahya Belediyesi Gündüz Çocuk Bakım Evi ile sınırlı kalmadı. Projenin 3. etkinliği Boğaziçi Şehir Kolejinde yapıldı. 7-14 yaş grubu 34 çocuğun katılımıyla Boğaziçi Şehir Kolejinde çini baykuş boyama etkinliği gerçekleştirildi. 

Projenin 4. etkinliği ise Osmangazi Mahallesi çocukları ile UNESCO Halil İbrahim Yılmaz Yaratıcı Şehirler Zanaat ve Halk Sanatları Merkezinde gerçekleştirildi. 7-14 yaş grubu çocuklara yönelik gerçekleştirilen çini nihale boyama ve çark üzerinde seramik çamuru şekillendirme etkinliğine 38 çocuk katıldı. 

Projenin 5. etkinliği ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kütahya Belediyesi arasında yapılan protokolle, Çinikent Özel Eğitim İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinden oluşan 7-14 Yaş arası hafif ve orta engelli çocuklarla çini kuş boyama etkinliği yapıldı. Etkinliğe 64 çocuk katılım sağladı. 

Kütahya Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü himayesinde gerçekleştirilen tüm etkinlikler neticesinde çocuklar; çini sanatıyla tanıştı, çiniye, çamura dokunarak hayal güçlerindeki eserleri ortaya koyarak geleneksel sanat ve zanaatlarımızı gelecek nesillere taşıma yolunda “Kültür Elçileri” oldu.

Bu vesileyle çocuklarımız; UNESCO Yaratıcı Şehri unvanına sahip Kütahya’nın çok kıymetli zanaatlarından biri olan çini sanatının ehemmiyetini kavramış oldular. Projemiz içerisinde yapılan etkinlikler çocuklarımızın yüreğinde “Geleceğin Çini Ustası” kıvılcımını yakmış oldu. Etkinlikten çok keyif aldıklarını belirten çocuklarımıza; boyamış ve üretmiş oldukları figürler fırınlandıktan sonra hediye edilecek. Proje vasıtasıyla 202 çocuğumuz çini sanatı ile birebir tanışmış oldu. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Muş: Türkiye, son 10 yılın en güçlü büyümesini gerçekleştirdi

Bakan Muş: Türkiye, son 10 yılın en güçlü büyümesini gerçekleştirdi