23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Geylan: Aziz Milletimizin Atatürk'e olan sevgi ve sadakati her geçen zaman artmaktadır

Geylan: Aziz Milletimizin Atatürk'e olan sevgi ve sadakati her geçen zaman artmaktadır

Samsun’da Atatürk büstüne yapılan saldırıyı şiddetle lanetleyen Geylan, “Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi işgalden kurtardı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurdu. Sadece bu bile O’na saygı duymamız için yeter!” dedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Geylan: Aziz Milletimizin Atatürk'e olan sevgi ve sadakati her geçen zaman artmaktadır

Devletsizliğin ne menem bir melanet olduğunu yanı başımızdaki Suriye’de acı şekilde gördüğümüzü kaydeden Geylan,  “Devlet yoksa hiçbir şey yok! Ne can ve mal güvenliği var, ne de namus ve din. Bugün ülkemizde huzurla, özgürce, şerefimizle yaşıyorsak, bu, devletimizi kuranlar sayesindedir. Devletimizi kuranların lideri de Atatürk’tür” diye konuştu.

Bu tür süfli saldırılara Türk milletinin gereken cevabı verdiğine dikkat çeken Geylan, “Herkes emin olsun ki; her geçen zaman milletimizin Atatürk ve O’nun kahraman yol arkadaşlarına sevgisi, muhabbeti, sadakati katlanarak artıyor. Tabi şunu da ifade etmek isterim: Dünyanın hiçbir yerinde ülkesinin kurucusuna, kahramanlarına, kurucu değerlerine, ortak mili değerlerine bu kadar kolay hakaret edilemez. Bu nedenle müeyyideler noktasında tavizsiz olalım. Bu arsızlar, hayasızlar, kinlerinde boğulacaktır” diye konuştu.

Sosyal hayatın tüm alanlarında hayatımızı normal şekilde idame ettirirken, okulları kapatmak öğrencileri Covid riskine karşı korumayacak.

2021-2022 eğitim-öğretim yılının ikinci yarıyılının başlaması dolayısıyla önemli açıklamalar yapan Geylan, hem öğrencilerimiz hem de eğitim çalışanları için başarılı ve sağlıklı bir dönem temenni etti.

Geylan, okulların en son kapatılması gereken kurumlar olduğunun altını çizerek, “Günlük vaka sayıları 100 binin üzerinde. Buna rağmen okullarımızı son raddeye kadar açık tutmak zorundayız. Çünkü geride bıraktığımız iki yıl içinde okulları kapatmak zorunda kaldığımız için uzaktan eğitim faaliyetleri ile kesintiye uğrayan eğitim sürecini rehabilite etmeye çalıştık. Bu süreçte uzaktan eğitim faaliyetlerini sürdürsek de, hiçbir enstrümanın yüz yüze eğitimin yerini tutmadığını gördük” dedi.

MEB’in 2021-2022 eğitim-öğretim yılı başlarken okulların açık kalması noktasında irade ortaya koyduğunu ve bu kararı Türk Eğitim-Sen olarak desteklediklerini söyleyen Geylan, “Herkes bilmelidir ki; sosyal hayatın tüm alanlarında hayatımızı normal şekilde idame ettirirken, alışveriş merkezleri oyun alanları, restoranlar, cafeler, park ve bahçeler kısacası her yer açıkken, okulları kapatmak öğrencileri Covid riskine karşı korumayacak” diye konuştu.
Siz çocuklarınızı asıl okul dışı ortamlarda koruyun!

Okulların çocukların muhatap olduğu yerler içinde en güvenli yerler olduğuna dikkat çeken Geylan, “Okul yöneticileri ve öğretmenler gerek sosyal mesafe, gerekse maske ve hijyen tedbirleri noktasında büyük gayret ortaya koymaktadır. Dolayısıyla ailelerimizin müsterih olmasını ve okulların açık tutulması noktasındaki iradeye destek olmasını istiyorum. Bu noktada ailelerimize çağrıda bulunuyoruz: Siz çocuklarınızı asıl okul dışı ortamlarda koruyun!” dedi.

Geylan, “Özellikle şehir hayatında okullarımız sadece çocukların akademik gelişimini sağlayan zeminler değildir; onların sosyal ve psikolojik gelişimleri, karakter oluşumu, akran öğrenmesi okulların sunmuş olduğu diğer zeminlerdir.  Çocuklarımız bizim geçmişte mahalle kültüründe elde ettiğimiz kazanımların hepsini bugün okullarda öğreniyorlar. Bunun da çocuklarımızın gelişiminde önemli bir rolü vardır” dedi.

Genel Başkan Geylan, “Tüm bu nedenlerden dolayı; toplum olarak tedbirlere en üst düzeyde riayet edeceğiz ki, okulları kapatmak zorunda kalmayacağız” diye konuştu.

Hükümete MEB’e bir an önce ihtiyaç duyduğu personel ve bütçeyi tahsis etme çağrısında bulunuyorum.

Okullarda salgın koşullarının gerektirdiği ilave tedbirlerin alınması gerektiğini kaydeden Geylan, “Okullarımızda ciddi anlamda yardımcı hizmetli ve güvenlik personeli açığı var. Bakınız; geride bıraktığımız eğitim-öğretim yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş-Kur üzerinden 96 bin civarında personel tahsis etti. Bu yıl personel sayısı 40 binde kaldı. Geçen yıl tahsis edilen personelin yarısı kadar bile personel bu yıl tahsis edilmedi. Dolayısıyla mevcut hizmetli ve güvenlik personeli sayısı okullarımızın normal zamanda rutin hizmetlerini dahi karşılamaktan uzaktır. Kaldı ki, Covid 19 ile mücadele rehberinin gerektirdiği ilave tedbirleri sağlıklı şekilde yürütebilmek için ilave personel almamız lazım. Dolayısıyla Hükümete MEB’e bir an önce ihtiyaç duyduğu personel ve bütçeyi tahsis etme çağrısında bulunuyorum. Hijyen ve temizlik tedbirlerini olması gereken düzeyde sağlamak istiyorsak, personel açığını ivedi şekilde kapatmalıyız” diye konuştu.

MEB’in eğitim çalışanlarını salgın döneminde gösterdiği gayret için başarı belgesiyle ödüllendirmesi hakkında da açıklama yapan Geylan, “Bunu eğitim çalışanlarının ortaya koyduğu gayretin takdirinin bir nişanesi olarak görüyor ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’e teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Amasya 'Sevgi Festivali' için gün sayıyor

Amasya 'Sevgi Festivali' için gün sayıyor