20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Göbeklitepe Türkiye'nin tanıtım yüzlerinden biri olacak

Göbeklitepe Türkiye'nin tanıtım yüzlerinden biri olacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dünyada tanınan organizasyonlardan "Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi" kapsamında sporcularla Göbeklitepe turuna katıldı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Göbeklitepe Türkiye'nin tanıtım yüzlerinden biri olacak

Bakan Ersoy, Türkiye etabının startı İstanbul SultanAhmet'te verilen ve önceki gün 2019'un Göbeklitepe Yılı ilan edilmesin dolayı Şanlıurfa'ya gelen "Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi" ekibini, 11 Nisan Spor Salonu yanındaki kamp alanında ziyaret etti.

Ardından ralli aracının şoför koltuğuna geçen Ersoy, sporcularla kent turu attı ve yol boyunca vatandaşları korna çalarak selamladı.

Turu Göbeklitepe'de tamamlayan Bakan Ersoy ve ralliciler, ören yerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

- "Algıları değiştirmek istiyoruz"

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, ziyaretin sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Göbeklitepe'ye büyük önem verdiklerini belirterek, tanıtım için dünyanın dört bir yanısıra reklam kampanyaları yürüttüklerini söyledi.

Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi'nin de bu anlamda oldukça önemli olduğunu vurgulayan Ersoy, "Açıkçası bu tür organizasyonların Türkiye'nin tanıtımı açısından farkındalık yaratması açısından çok büyük yararı var. Biz Türkiye'yi bundan sonra reklam ağırlıklı tanıtmak istemiyoruz. Bu tür organizasyonlarla ve çeşitli grupların farklı yaşam tarzlarıyla algıları değiştirmek istiyoruz." dedi.

- "Gastronomi gelirlerini arttırmamız gerekiyor"

Ersoy, bu yıl Türkiye'nin tanıtım temalarının merkezine Göbeklitepe'yi koyduklarını ve bunu yalnızca "Göbeklitepe Yılı" olsun diye yapmadıklarını belirterek, şu şekilde konuştu:

"Göbeklitepe tarihin başlangıç noktası. Bu özelliği ile bundan sonraki yıllarda da Göbeklitepe odaklı tanıtımlar yapacağız. Göbeklitepe Türkiye'nin tanıtım yüzlerinden biri olacak. Bunda da en önemli faktör tarihin sıfır noktası olması. Tabii tanıtımı eğlenceli, keyifli organizasyonlarla yaptığınız zaman etkisi de çok büyük oluyor."

Türkiye'yi bundan sonra daha fazla kültür ağırlıklı tanıtmak istediklerinin önemini vurgulayan Ersoy, şunları kaydetti:

"Özellikle bu yıldan itibaren biz artık Türkiye'yi deniz, kum, güneş olarak tanıtmayacağız. Konaklama dışında gastronomiyi de vurgulayarak, tarihi ve kültürel yapıları da vurgulayarak tanıtacağız. Gastronomi bundan sonra tanıtımlarda öncelik tanıyacağımız noktalardan biri olacak. Hedeflediğimiz 70 milyar dolarlık 2023 gelir hedefine erişmek istiyorsak, kesinlikle gastronomi gelirlerini de arttırmamız gerekiyor. Bu bağlamda da ciddi çalışmalar yapacağız. Amacımız, 2023'e geldiğimizde 70 milyar dolarlık turizm gelirini Türkiye'ye kazandırmış olmak."

- "Ülkelerin kültür ve sanatla tanıtılması etkili bir silah"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu yıl yurt dışında yürüttükleri çalışmaların olumlu sonuçlar ortaya koyduğunu aktararak, şu şekilde devam etti:

"Türkiye genelinde bazı noktalarda reklam ağırlıklı tanıtımlar yapıyoruz, bazı noktalarda reklamı tamamıyla çekip, kültür ve sanat ağırlıklı tanıtım yapıyoruz. Bunun en güzel programını Japonya'da yapıyoruz bu sene. Japonya'da '2019 Türk Kültür Yılı.' Bu bağlamda Japonya'da bilinçli bir biçimde tanıtımları çekip, oraya 'gezen Topkapı sergisi'ni gönderdik. Birçok kültürel etkinliği de oraya taşıyoruz. Sonuçlarını da yavaş yavaş alıyoruz. İnanılmaz bir sonuç geldi Japonya'dan. Bu yıl Türkiye'yi en fazla arayan ülkeler listesinde Japonlar açık ara birinci oldu. Hiçbir biçimde reklam yapmadık, tamamıyla kültür sanat faaliyetlerimizle içeriye girdik ve olağanüstü bir sonuç aldık. Demek ki belirleme ettiğimiz, öngördüğümüz, ülkelerin kültür ve sanatla tanıtılmasının gerçekten etkili bir silah olduğunu Japonya örneği çok net bir biçimde gösterdi."

Bunun yanı sıra çoğu ülkede de benzer çalışmalar yürütüldüğünü kaydeden Ersoy, "Özellikle Ocak ayından itibaren sırayla Almanya, Rusya, İngiltere'de televizyon, dergi ve dijital ortamda çok yoğun tanıtım yapıyoruz. İlginçtir nisan ayı verilerini de inceledim, yüzde 24 kişi sayısında artış var. Birinci artış yapan ülke yüzde 48 ile Almanya, ikincisi yüzde 34 ile Rusya, üçüncüsü yüzde 31 ile İngiltere. Bunlar Ocak ayından itibaren çok yoğun tanıtım yaptığımız ülkeler. Demek ki tanıtım etkili oluyor." dedi.

Ersoy, bu yolla tanıtımların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Van'da kayıp olan Evin'den acı haber geldi

Van'da kayıp olan Evin'den acı haber geldi