16 Ocak 2025
weather
8°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Güçlü devlet güçlü aileden geçer

Güçlü devlet güçlü aileden geçer

MHP Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, “Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları” (KAÇEP) biriminin detaylarını ve çalışma işleyişini gazetemiz Türkgün’e anlattı. MHP’nin kadın-aile-çocuk-engelli politikaları hakkında bilgi veren Depboylu, Türk aile yapısıının önemine vurgu yaptı.

9 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Güçlü devlet güçlü aileden geçer

MHP’nin kadın-aile-çocuk- engelli politikalarını daha görünür kılmak, geliştirmek ve vatandaşları bilgi sahibi yapmak amacıyla KAÇEP birimini oluşturduklarını ifade eden Depboylu, “Türk devletinin en güçlü olduğu dönemler aile yapısının güçlü olduğu dönemlerdir” dedi.

KAÇEP’e neden ihtiyaç duyuldu? Aslında siyasi parti olarak 50 yıllık bir geçmişe sahibiz, şerefli bir geçmişe sahibiz ve bu 50 yıllık geçmişimizde ülkemizin, vatanımızın, milletimizin her türlü sorununa, toplumsal sorunlar da dahil olmak üzere dikkat etmiş, bunlar için çözümler üretmek amacıyla çalışmışızdır. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi’nin yaptığı çalışmaların daha görülür olması ve vatandaşlarımızın bunlardan haberdar olması bizim için ayrı bir önem taşımakta. Zira artık şöyle bir son dönemi, son yılları değerlendirdiğimizde vatandaşlarımızın çoğunun internet kullanıcısı olduğu, sosyal medya hesaplarına ilgi gösterdiği, bilgiyi internet ortamında aradığı ve nihayetinde de orada gördüklerini değerlendirip daha farklı araştırma yöntemlerini kullanmadan karar verdiği dikkatimiz dahilinde. Hal böyle olunca bizim de kadın-aile-çocuk-engelli politikalarını daha görünür kılmak ve vatandaşlarımızı bilgi sahibi yapmak amacıyla KAÇEP birimi şeklinde bir birim oluşturduk. Daha doğrusu Kadın Aile Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı makamı olarak zaten üzerinde durduğumuz, çalıştığımız konuydu. Bunu biraz daha anlaşılır hale getirerek kapsamlı bir şekilde hem çalışmalarımızı düzenlediğimiz, bunları dosyaladığımız ve aynı zamanda gruplandırdığımız, belli bir isim altında topladığımız bir birim haline getirdik ve bunu da hem sosyal medya hesaplarında hem de web sayfasında daha dikkat çekici hale getirmeyi başardık zannediyorum.

‘DEVLET BEY’İN DESTEĞİYLE…’

KAÇEP ne tür projeleri ve hangi uzmanlık alanlarını kapsıyor?

KAÇEP’i biz ilk başta bahsettiğim amaçlarla kurduk. Tabii ki bu bütün süreç Genel Başkanımızın nazarında, bilgisi dahilinde ve desteğiyle gerçekleşti. Genel Başkanımıza ilk başta birimi oluştururken, daha doğrusu isimlendirirken bilgi verdiğimizde kendisi de bunu çok olumlu buldu ve nihayetinde buna yönelik yaptığımız çalışmaların, organizasyonun planlanmasında da adım adım takipçisi oldu. Logomuzu Genel Başkanımız hazırladığımız logolar arasından seçerek belirledi ve nihayetinde de kendisinin onayı, izni ve desteğiyle yola çıktık. Ancak bu birimi oluştururken bir yapılanma şu anda söz konusu değil. Bilimsel çalışmalar yaptığımızı bir bölüm var, bu da KAÇEP Akademik Çalışmalar başlığı altında geçiyor. Bu konu ile ilgili aslında KAÇEP olarak ilk başladığımızda sempozyum çalışmasıyla başlamış olduk. Kadını ön plana alarak, öncelik vererek ve Genel Başkanımızın yine adını belirlediği “toplum kadın ve şiddet” başlıklı sempozyumumuzu da bir bakıma faaliyete geçirdik. Daha doğrusu sempozyumumuzu hazırlamak üzere faaliyete geçtik. Burada bir ekip oluşturduk, bu ekibi oluştururken de düzenleme kurulumuzu yine Genel Başkanımızın yardımı ile belirledik. Kendisinin talimatlarıyla isimler belirlendi. Bir düzenleme kurulumuz var, bu düzenleme kurulumuzda birimden sorumlu olarak Genel Başkan Yardımcısı ben varım, yanı sıra Prof. Dr. Kamil Aydın, Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Dr. Ali Güler ve Genel Sekreter Yardımcımız Fatih Çetinkaya bu akademik çalışmaların yapılandırılması ile ilgili faaliyette bulunuyorlar bizimle birlikte. Tabii ki bir sempozyum sayfası hazırladığınızda veya bir sempozyum çalışması hazırladığınızda bunun bilim ve hakem kurulu oluyor. Bu bilim ve hakem kurulunda da yine Genel Başkan Yardımcılarımız Prof. Dr. Edip Semih Yalçın, Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Prof. Dr. Kamil Aydın ve yine Genel Başkanımızın Başdanışmanlarından Prof. Dr. Ruhi Ersoy görev aldı. Bununla birlikte çok sayıda kıymetli akademisyenlerimiz de seve seve burada görev aldılar. Böylece sempozyumun yapılanması oluşmuş oldu. Ancak KAÇEP çalışmalarının yapılanmasını değerlendirdiğimizde bunun oturması biraz daha zaman alacak. Zira birçok alanda görünürlük sağladığımız için bütün teşkilatlarımızı da belediyelerimizi de milletvekillerimizle MYK üyelerimizi de kapsamı içine almış olduk.

‘AMACIMIZ KURUMSAL HAFIZA OLUŞTURMAK’

WEB sayfanızda ne gibi bilgiler yer alıyor?

Web sayfamızı inceleyecek olursanız web sayfamızda belli bölümler açıldığını görürsünüz, kurumsal başlıklı kısma tıkladığınızda dört bölüme ayrıldığını görüyorsunuz. Bu dört bölümün kadın, aile, çocuk, engelli şeklinde oluştuğunu ve her birinin altında liderimizden mesajlar, basın açıklamaları, verilen kanun teklifleri, meclis araştırma önergeleri, yine soru önergeleri, videolar, fotoğraflar, farklı başlıklar altında yine makaleler, görüş ve önerileriniz bölümlerinin olduğunu görecekler. Burada da milletvekillerimizin yaptığı bütün çalışmaları görünür kılmaya çalışıyoruz. Şu anda 27. dönemde kadın, aile, çocuk, engelli ile ilgili olarak verilmiş tüm soru önergeleri, kanun teklifleri ve yine bunun yanı sıra meclis araştırma önergelerini yüklemiş bulunmaktayız. Tabi bu arada milletvekillerimiz çalışmaya devam ediyorlar, onlar çalıştıkça biz bunların sayısını arttırıyoruz. Amacımız bunu daha geçmişe doğru götürüp tam bir kurumsal hafıza oluşturmak, böylece Milliyetçi Hareket Partisi’nin toplumsal sorunlar ve başta kadın, aile, engelli, çocukla ilgili yaptığı çalışmaları merak eden herkes bu sayfada kurumsal kısımda ilgili bölümleri tıkladıklarında Milliyetçi Hareket Partisi’nin verdiği emeği, yaptığı çalışmaları, hepsini görmüş olacak. Yine “Yerel Yönetimlerden” diye bir başlığımız var web sayfamızda. Bu bölümü geliştiriyoruz, önümüzdeki zaman içerisinde o sayfa bütün belediyelerimizin isimlerini kapsayacak şekilde oluşturulacak ve herhangi bir belediyemize tıkladıklarında yine dört başlık açılacak; kadın, aile, engelli çocuk şeklinde. Ve onlara da tek tek tıkladıklarında belediyelerimizin yapmakta olduğu çalışmalar, kurduğu kuruluşlar, yaptığı faaliyetlerin tamamını da görünür hale getirmiş olacağız. Bu tabii ki bizim elimizi biraz daha rahatlatacak, nihayetinde çok çalışıyoruz ama eğer yaptıklarınızı görür kılmıyorsanız o zaman bunu göremeyenleri de suçlayamazsınız. Bu nedenle de böyle bir sayfa ve birim başlığı altında çalışmalarımızı toparlamayı uygun gördük.

Daha önce tarafınızca gündeme getirilen ve MHP grubu tarafından meclise taşınan Ruh Sağlığı yasası ile bağlantısı var mı KAÇEP’in?

Aslında KAÇEP kadın, aile, çocuk, engelli politikaları olarak toplumun tamamını kapsayan bir çalışmayı içermekte. Ruh Sağlığı yasası tabii ki kadın, aile, çocuk, engellileri de içine alacak şekilde önleyici ve koruyucu aynı zamanda da tedavi edici kapsamları barındırıyor. Bunun tabii ki bütün bu saydığımız, toplumun farklı kesimlerine de faydası olacak. Ama Ruh Sağlığı yasası farklı bir şey; Kadın, Aile, Çocuk, Engelli politikaları farklı bir şey. Ruh Sağlığı yasasına baktığımızda sadece onu değil birçok alandaki sorunları ortadan kaldıracağını görüyoruz. Buna eğitim giriyor, adalet giriyor, tedavi hizmetleri giriyor, kadın aile çocuk ve engellilerin karşılaştığı sorunlar da giriyor. Dolayısıyla aile bakanlığının çalışmalarını da içeriyor. Nihayetinde o daha çok büyük bir şemsiye gibi geniş bir alanı kapsayan bir yasa. Bu yasanın çıkması başta kadınlarımız, ailelerimiz, kadın ve engellilerimiz olmak üzere her bireyi rahatlatacak, tedaviye ulaşmasını kolaylaştıracak ve nihayetinde de korunmasını sağlayacak bir çalışma.

‘TRAFİKTE HAMİLE KADINA SALDIRI’

Yakın zamanda trafikte hamile bir kadının içerisinde bulunduğu bir araca saldırı gerçekleşti. Bu tip toplumsal vakalara nasıl bakıyorsunuz bu konuların uzmanı bir siyasetçi olarak?

Aslında bunu çok daha kapsamlı ele almak lazım. Bu insanların ruhsal durumuyla birlikte kültürel yapımızın ne kadar zarar gördüğünü de ortaya çıkarıyor. Bizim kültürümüzde araç içerisinde bırakın bir bireyi hele bir kadın varsa bir de çocuk varsa veya kadın hamile ise o araca nasıl yaklaşılması gerektiğini; aynı zamanda bilgiyi, görgüyü gayet iyi düzenleyen bir kültür sistemimiz var. Ama bugün toplumun durumuna baktığımız zaman bazı şeylerin eksik kaldığını, yanlış yola girdiğini ve dejenere olduğunu fark ediyoruz. Bu tabii ki çok üzücü bir olay. İnsanlar öfkelerini ve aynı zamanda da davranışlarını kontrol etmek durumundalar, duygularını kontrol etmek durumundalar. Aracın içerisindeki kadının “hamileyim” demesine rağmen böyle bir olayda mağdur durumuna düşmesi bizi çok üzdü. Bununla ilgili paylaşımlarda da bulunduk. Bu hoş değil, çocuklarımızın istismara uğruyor olması, yine kadına yönelik şiddetin boyutları ve yine aile kurumunun bugün gördüğü zarar, boşanmaların artması, bütün bunların üzerinde hassasiyetle çalışılması gerektiğini ortaya koyuyor. Daha disiplinli, daha iyi odaklanmış bir şekilde çalışmamız lazım. Sorunu bir tek yerde görürsek hata yaparız. Daha geniş çerçeveden bakıp alacağımız tedbirleri de daha geniş kapsamlı tutmalıyız. Çünkü geçmiş yöntemlerimizi bugünün zamanına uydurmak veya bugünün zamanında yeterli olmasını beklemek doğru değil. Teknoloji geliştikçe sorunlar çeşitleniyor, niteliği de niceliği de değişiyor. O zaman biz de daha etkili yöntemler geliştirmeliyiz.

Cezaları yeterli buluyor musunuz?

Aslına bakarsanız cezalar dünya standartlarında en yüksek düzeyde bizde mevcut. Ancak bunların ne kadar uygulandığı, yerinde uygulanıp uygulanmadığı, uygulayıcılardan kaynaklanan sorunlar, alınması gereken tedbirlerin ne kadar alındığı, bunlar üzerinde durulması gereken konular.

‘KAÇEP LOGOSUNUN ANLAMI'

LOGOMUZ; Aziz Türk Milleti’nin kadirşinas fertlerine ithafen; Türk renk terminolojisinde Avrupa ve Ön Asya literatür kaynakçalarında da sanatsal ve kültürel bağlamda belirtilen, Fransa’nın 18. yüzyılda Turkuaz renk “Türk rengi” Turquality ifadesiyle dipnot olarak kaynakçalarında beyan ve tescil ettiği, Türk sanatsal üsluplarında; Uygurlarda, Horasan Bölgesinde, Anadolu Beyliklerinde, Türkiye Selçukluları Devleti ve Osmanlı Cihan Devletinde yüzyıllardır çinilerinde, iç hat kalem işi süslemelerinde, minyatürlerinde, tasvirlerinde kullanmış oldukları turkuaz renk; sonsuz devlet kavramı formu olan Selçuklu yıldız motifi ile bir arada gösterildiği; bir büyük yıldız motifli Turkuaz hilalin, üç turkuaz hilali kapsaması ve koruması üzerine tasarlanmış ve anlamlandırılmıştır. Üç hilal; Türk Cihan Hakimiyeti Mefkuresinin bir nişanesi olarak; büyük içe dönük şekildeki hilal, toplumun en değerli ve koruyucu yapı taşı olan aileyi temsil etmekte olup diğer üç turkuaz hilal; Kadın, Çocuk ve Engelli kavramlarını belirterek dirayetiyle nesline, milletinin değerlerine ve toplumuna sahip çıkmaktadır. Turkuaz hilalleri bütünsel biçimde bir çerçeve içerisine alan kırmızı renkteki Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) yazısı; Nev-i Şahsına Münhasır olarak Necip Türk Milleti’nin aziz bağrından çıkmış Şanlı Al Bayrağımızın rengini ve ruhunu yansıtmakta olup; fikri olarak 150 yıl, siyasi bir hareket olarak ise 50 yıldır bu değerler uğrunda bedeller ödeyen, bu değerlerimizi her şeyin önünde tutup, koruyup yaşatacak olan bizatihi Milliyetçi Hareket Partisi’ni temsil etmektedir. O nedenle logomuz da rastgele seçilmemiştir. Biz biliyoruz ki Türk devletinin en güçlü olduğu dönemler aile yapısının güçlü olduğu dönemlerdir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Menemen tartışmasına Cumhurbaşkanlığı da girdi

Menemen tartışmasına Cumhurbaşkanlığı da girdi