05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem "Gurbetçilere 2000 euro vergi" iddiasına yalanlama

"Gurbetçilere 2000 euro vergi" iddiasına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), gurbetçilerden yıllık 2000 euro 'vatana destek vergisi' alınacağı iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
"Gurbetçilere 2000 euro vergi" iddiasına yalanlama
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından yayılan "Gurbetçiler yıllık 2000 € vatana destek vergisi verecek" iddiasının doğru olmadığını bildirdi. DMM tarafından yapılan açıklamada, bu tür spekülatif haberlerin kamuoyunda tedirginlik yaratmayı amaçladığı vurgulandı.

Yeni Vergi Paketinde Gurbetçilere Vergi Yok

DMM açıklamasında, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan yeni vergi paketinde yurt dışında yaşayan vatandaşlara yönelik herhangi bir vergilendirme çalışmasının bulunmadığı belirtildi. Açıklamada, "Hazine ve Maliye Bakanlığına sunulan öneri ve beklentiler değerlendirilmekte olup, Bakanlık tarafından son haline getirildikten sonra TBMM’ye sunulması planlanmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Spekülatif Açıklamalara İtibar Etmeyin

Açıklamada ayrıca, vergide adaletin pekiştirilmesi ve etkinliğin artırılması amacıyla hazırlanan yeni vergi paketiyle ilgili spekülatif iddiaların kamuoyunda güvensizlik yaratma amacı taşıdığı belirtildi. Vatandaşların, resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan açıklamalara itibar etmemeleri gerektiği vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en iyisi!

İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en iyisi!