20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Haftalık vaka tablosu açıklandı

Haftalık vaka tablosu açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin haftalık vaka tablosunu paylaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haftalık vaka tablosu açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3-9 Temmuz arasındaki "İllere Göre Haftalık Koronavirüs Vaka Sayısı"nı içeren tabloyu açıkladı. Tabloda haftalık vaka sayısının en yüksek görüldüğü üç il yüzde 321, 67 ile Siirt, yüzde 193, 86 ile Ağrı ve yüzde 119, 09 ile Bitlis oldu. Haftalık vaka artış hızı 100'ün üzerinde olan il sayısı ise 4 olarak kayıtlara geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düzenli olarak açıklanan "İllere Göre Haftalık Koronavirüs Vaka Sayısı"nı içeren tabloyu paylaştı. 3- 9 Temmuz arasındaki dönemi gösteren vaka tablosunda, vaka artış hızı en yüksek 3 ilimiz sırasıyla yüzde 321, 67 ile Siirt, yüzde 193, 86 ile Ağrı ve yüzde 119, 09 ile Bitlis oldu.

İllere göre haftalık koronavirüs vaka sayısı, her 100 bin kişide Ankara'da 59,10, İstanbul'da 56,75, İzmir'de 22,16 oldu.

KIRMIZI KATEGORİDEKİ 4 İL ALARM VERİYOR
İlk 3'te yer alan Siirt, Ağrı ve Bitlis'in yanı sıra vaka sayısı yüzde 100,41 olan Van'ın da alarm verdiği görüldü. Bu bölgede yaşayan vatandaşların tedbirlere riayet etmesi gerektiğinin altı çizildi.

EN DÜŞÜK 3 İLİMİZ GÜNEY'DEN
Türkiye'nin haftalık vaka tablosunda en düşük vaka artış hızları Güney'de görüldü. Kilis'te yüzde 5,60 olan vaka artış hızı, sırasıyla Hatay'da yüzde 6,21, Osmaniye'de ise 6,56 olarak kayıtlara geçti.

DOĞU'DAKİ YÜKSEKLİK DİKKAT ÇEKTİ
Diğer yandan haftalık vaka artış tablosunda en yüksek oranların Doğu'dan gelmesi dikkat çekti. Hakkari, Diyarbakır ve Erzurum'un kritik seviyeye doğru ilerlediği görüldü.

KARADENİZ'DE TOPARLANMA
Geçtiğimiz aylarda vaka artış hızındaki yükseklik korkutan boyutlara ulaşan Karadeniz'de ise toparlanma olduğu görüldü. Karadeniz'de en yüksek vaka artış hızı, 59, 82 ile Rize'de oldu.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da "İllere Göre Haftalık Koronavirüs Vaka Sayısı"nı içeren tabloyla ilgili açıklamada bulundu. Bakan Koca, "İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Aşı ile umudumuz artıyor. Henüz olmadıysanız aşınızı bir an evvel olun" dedi.

VAKA SAYISI EN ÇOK AZALAN İLLER
Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illeri paylaşan Bakan Koca, "Kars, Erzurum, Isparta, Kütahya ve Çorum. Aşı ile umudumuz artıyor. Henüz olmadıysanız aşınızı bir an evvel olun" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sağlık Oluversin Gari nerede çekildi? Sağlık Oluversin Gari ne anlatıyor, oyuncuları kimler?

Sağlık Oluversin Gari nerede çekildi? Sağlık Oluversin Gari ne anlatıyor, oyuncuları kimler?