27 Kasım 2024
weather
1°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Harekatla ilgili teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler

Harekatla ilgili teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler

Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 1
Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacı taşıyan Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla, terör örgütüne yakın hesapların sosyal medyada kalkıştığı manipülasyon ve dezenformasyon girişimleri, gözler önüne serildi.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 2
Sosyal medyadaki terör örgütü yanlısı hesaplar, Suriye iç savaşındaki Esed rejiminin saldırılarının, Yemen ve Gazze'den yansıyan fotoğraf karelerinin yanı sıra tarihteki katliamlardan görüntüleri, Barış Pınarı Harekatı sırasında çekilmiş gibi aktarmaya çalıştı.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 3
Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasından dakikalar sonra tarihteki katliamlardan fotoğraflar kullanan bir sosyal medya hesabı, söz konusu karelerin Türkiye'nin Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında çekildiğini öne sürdü.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 4
Sosyal medyada, Türkiye'nin önceden yaptığı bu. Yeniden yapmayacağını mı düşünüyorsunuz? şeklinde yer alan paylaşıma, 90'lı yıllardaki Hocalı Katliamı'na ait fotoğraf eklendi.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 5
Suudi Arabistan'ın liderlik ettiği koalisyona ait bir tankın Yemen müdahalesi sırasında alev aldığı 2018'den bir fotoğrafla dezenformasyon girişiminde bulunan terör örgütü yanlıları, tankın üzerine Türk bayrağı ekleyerek Barış Pınarı Harekatı sırasında kullanılan bir araçmış gibi çarpıtmayı denedi.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 6
Benzer şekilde, Gazze'de alevler içindeki İsrail'e ait tankın görüldüğü Temmuz 2014 tarihli fotoğraf, terör örgütü yanlılarınca, Barış Pınarı Harekatı'nda çekilmiş gibi dolaşıma sokulmak istendi.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 7
Suriye iç savaşı sırasında Ağustos 2015'te çekilmiş yıkıma uğramış semtte kız çocuğunu taşıyan adamın fotoğrafı harekat sırasında yaşanmış gibi manipüle edildi.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 8
Bununla birlikte, Suriye iç savaşı sırasında çocuklarıyla birlikte bir annenin 2014'e ait fotoğrafı, Barış Pınarı Harekatı'nda çekilmiş gibi gösterilmeye çalışıldı.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 9
Suriye'nin İdlib kentine temmuz ayında yapılan hava saldırılarından etkilenen çocukların bir sağlık merkezinde kaydedilen fotoğrafı, terör örgütüne yakın hesaplarca Türk ordusunun saldırısı sonucu son görüntüler ifadeleriyle çarpıtılmaya çabalandı.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 10
Yine İdlib'de Rusların hava saldırısı sonucu yüzü kanlar içinde kalmış bir çocuğun yansıdığı Ağustos 2016 tarihli bir fotoğraf karesi, uluslararası camiaya Barış Pınarı Harekatı sırasında çekilmiş gibi gösterilerek İngilizce altyazıyla sunuldu.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 11
Halep'te Mayıs 2014'te çekilen ve Suriyeli adamın bir çocuğun cesedini taşıdığı fotoğraf karesi ise sosyal medya hesaplarınca dezenformasyon amacıyla Türkiye'nin harekatı sırasında yaşanmış gibi gösterildi.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 12
Sosyal medyada bir manipülatörün, ABD Başkanı Donald Trump'a ait bir bina üzerine asılmış gibi değiştirilen video görüntüsünü (Trump) Kürt halkına ihanet etti ve Kürtleri öldürdü. şeklinde montajladığı ancak pankartın altında Greenpeace yazısının unutulduğu görüldü. Başka bir sosyal medya kullanıcısı, manipülatöre yanıtında pankartın üzerindeki yazıyı aynı yöntemle değiştirerek Yalan yaymayı bırakın, işleri daha da kötüleştiriyorsunuz. ifadesiyle karşılık verdi.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 13
Bilgi kirliliği yaratmak için başka olaylarda ve zamanlarda çekilmiş fotoğraf karelerini, harekat sırasında çekilmiş gibi göstermek isteyen manipülatörler, sosyal medya paylaşımlarında, Trump'ın resmi hesabını etiketleyerek yanlış algı oluşturmaya çalıştı. Sosyal medyada terör örgütü yanlısı bir hesap, 1980'de bir adam ve çocuğun mezar başında görüldüğü siyah beyaz fotoğrafı, Trump'ı etiketleyerek Barış Pınarı Harekatı'nda çekilmiş gibi paylaştı.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 14
Suriye iç savaşında Aralık 2013'te Esed rejiminin hava saldırısından kucağında çocuklarıyla kaçan bir annenin fotoğrafını sosyal medyada yayımlayan bir manipülatör, Trump'ın hesabını işaretleyerek, harekat sırasında kaydedilmiş gibi göstermek istedi.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 15
Haziran 2016'da, Halep kentinde enkaz içindeki bir mahalleden kucağında çocukla yürüyen bir adamın yansıdığı fotoğrafı sosyal medya hesabına yükleyen terör örgütü yandaşları, Trump'ın hesabını etiketleyerek, İşte bunu sen yaptın. Beyaz Saray'dan kelepçeler içinde çıkarıldığın günü sabırsızlıkla bekliyorum. ifadesini kullandı. ABD Başkanı Trump, Kasım 2016'daki seçimle göreve geldi.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 16
Sosyal medyada manipülatör bir hesap, Mısır'ın İskenderiye kentinde bir kilisede Nisan 2017'de yaşanan patlamada çekilen cesetlerin bulunduğu video kesitini paylaştı ve Trump'ın resmi hesabını etiketleyerek, harekat sırasında yaşanmış gibi çarpıtmak istedi.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 17
Sosyal medya üzerinden, Trump Kürtlere ihanet etti etiketinde paylaşım yapan bir hesap ise Suriye iç savaşı sırasında 2014'te Halep'te enkaz içindeki bir caddede toz içindeki bir adamın çocukları kucaklayarak taşıdığı fotoğrafı, harekat sırasında çekilmiş gibi göstermeye uğraştı.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 18
Aynı şekilde, terör örgütü yanlıları, Suriye iç savaşı sırasında hayatını kaybetmiş bir bebeğin fotoğrafını, sosyal medyada Trump ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun hesabını etiketli şekilde yükleyerek, dezenformasyon yapmaya çalıştı.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 19
PKK'ya yakınlığıyla bilinen Hawar Haber Ajansı (ANHA), Esed rejiminin geçen sene düzenlediği varil bombalı saldırısına ait görüntüyü Barış Pınarı Harekatı'nı karalamak için servis etti. Sözde haber ajansı, bir tarlaya düşen bombanın sivillerin kaçışmasına sebep olduğunu gösteren kayıtları, TSK'nin Rasulayn'a bombardımanı olarak yansıttı. Moskova merkezli Russia Today ise görüntüyü, ANHA'dan alarak paylaştı. Russia Today, bir süre sonra görüntünün altına AP'den aldıkları ve eski tarihli başka bir olaya ait olduğu notunu düşse de videoyu Arapça Youtube kanalında tutmaya devam ediyor.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 20
AA Foto muhabiri İbrahim Ebu Leys'in Kasım 2016'da Halep'teki bir hava saldırısında objektifine yansıyan bir çocuğun başka bir çocuğu taşıdığı kare, sosyal medyada manipülatörler tarafından harekat sırasında çekilmiş gibi çarpıtılmak istendi.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 21
Aynı şekilde Suriye'nin Doğu Guta kentinde Esed rejiminin hava saldırısında Eylül 2014'te yaralanmış çocukların yer aldığı bir görüntüyü sosyal medyada paylaşan terör örgütü yanlıları, amaçları doğrultusunda algı oluşturmaya çalıştı.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 22
Dezenformasyon yapan sosyal medya hesaplarından yayımlanan, bir çocuğun cesedini taşıyan annenin yer aldığı görüntünün Suriye'nin Halep kentinde Ağustos 2012'de Esed rejiminin hava saldırısı sonrasında çekildiği ortaya çıktı.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 23
Terör örgütü yanlısı hesapların, Kürtler Trump'ın ihanetine uğradı başlıklı bir etiketle paylaşarak manipüle etmeye çalıştığı, dört bebek cesedinin yer aldığı acı karenin Esed rejiminin Halep'e düzenlediği hava saldırıları sırasında, Eylül 2016'da çekildiği anlaşıldı.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 24
Sosyal medyada manipülatör bir hesap, Suriye iç savaşı sırasında Esed rejiminin bombalaması sonrasında Ağustos 2016’da bir kadın ve iki çocuk cesedinin görüldüğü videoyu paylaştı ve harekat sırasında yaşanmış gibi çarpıtmak istedi.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 25
Terör örgütü yanlıları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterinde bulunmayan tankların görüntülerini harekat sırasında çekilmiş gibi çarpıtmak için kullandı.
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler 26
Örgüt destekçilerinin, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları sırasında da dünya genelinden savaş ve katliam fotoğraflarını sosyal medyada manipülasyon ve dezenformasyon amacıyla kullandığı daha önce de gözler önüne serilmişti.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Harekatla ilgili  teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler

Harekatla ilgili teröristlerin yalanlarına karşı işte gerçekler