05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Hava sıcaklıkları düşüyor: Kuzey bölgelerde yağışlar bekleniyor

Hava sıcaklıkları düşüyor: Kuzey bölgelerde yağışlar bekleniyor

Bugün Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde hava sıcaklıklarının biraz düşmesi beklenirken, Rize ile Artvin'in kıyılarında şiddetli yağışlar, Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinde ise yoğun yağışlar bekleniyor. Bu durum bölgedeki hava koşullarının değişeceğine işaret ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hava sıcaklıkları düşüyor: Kuzey bölgelerde yağışlar bekleniyor
KAYNAK: TRT Haber

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yurt genelindeki hava durumunu değerlendirdi.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerine Dönüyor

Özdemirci, kuzey ve iç kesimlerde sıcaklıkların birkaç derece düşerek mevsim normallerine yaklaşacağını belirtti. Güney ve batı kesimlerde ise sıcaklıkların hafta boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini, hafta sonunda ise tekrar normallerin üstüne çıkacağını açıkladı.

Yağış Uyarısı

Özdemirci, yurdun bazı bölgelerinde kuvvetli yağışların beklendiğini belirterek, özellikle kuzeydoğu kesimlerde ve Karadeniz'in çeşitli bölgelerinde şiddetli yağışların görüleceğini söyledi. Yağışlar sırasında sel, su baskını, yıldırım ve dolu riskine dikkat çekti.

Rüzgar Uyarısı ve Gelecek Günlerin Tahmini

Marmara Bölgesi ve Doğu Anadolu'da kuvvetli rüzgar beklendiğini vurgulayan Özdemirci, önümüzdeki günlerde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, bazı iç kesimlerde yağışların devam edeceğini belirtti. Cumartesi ve Pazar günleri ise ülkenin çeşitli bölgelerinde aralıklı yağışlar beklediğini sözlerine ekledi.

Ankara, İstanbul ve İzmir'de hafta boyunca yağış beklentisinin olmadığını söyleyen Özdemirci, sıcaklıkların bu illerde sırasıyla 29-30, 31-34 ve 33-37 derece arasında değişeceğini bildirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza! 5 kişi yaralandı

TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza! 5 kişi yaralandı