20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem HDP’nin son umudu ‘YENİ YÜZLER’ oldu

HDP’nin son umudu ‘YENİ YÜZLER’ oldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının HDP’nin kapatılmasına ilişkin açtığı davanın ardından gündeme gelen alternatif parti söylemleri yeni bir boyut kazandı. HDP’nin kapatılmasına karşı çıkan, meşru bir parti olarak gören ve haksızlık olarak niteleyen birçok ismin bir araya gelerek HDP’nin yerini alacak yeni bir girişim içinde oldukları iddia edildi. HDP milletvekillerinin ABD ziyaretinden sonra bu sürecin hızlandırıldığı bilgisine yer verildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
HDP’nin son umudu ‘YENİ YÜZLER’ oldu

Kadir Yıldız / TÜRKGÜN

HDP’nin kapatılmasına ilişkin aranan çözüm arayışları yeni bir sürece kapı araladı. HDP’nin kapatılmasını antidemokratik bulan, oy oranları üzerinden HDP’ye meşruiyet biçmeye çalışan ve Kürt kökenli vatandaşlarımızı PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile eşitleme gafletine düşenlerin yeni bir arayış içinde oldukları belirtildi. ibbhaber. İstanbul haber sitesinin yayınladığı haberde, HDP’ye alternatif yeni bir siyasi parti kurulacağı iddiası yer aldı. HDP’ye yakın kaynaklardan alınan kulis bilgisine dayanılarak yapılan habere göre HDP Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Garo Paylan ve Hişyar Özsoy’un ABD ziyaretinden sonra bu sürecin hızlandırıldığı bilgisine yer verildi. Kurulacak partinin adının ise “Yeni Yüzler Partisi” olacağı iddia edildi.

HDP’YE ALTERNATİF YENİ OLUŞUM

98 kişinin yer aldığı listede kamuoyunun yakından tanıdığı, tartışma programlarının ekran yüzleri ve köşe yazarlarının olması da dikkat çekti. Hukukçu ve kamuoyu araştırmacılarının da yer aldığı listedeki isimlerin ortak tarafları ise HDP savunucularından oluşması. Kimi isimlerin tüm fiillerine rağmen net bir şekilde HDP’nin kapatılmasına karşı çıkarken kimi isimlerin ise demokrasi ve özgürlük adı altında HDP’yi koruyan bir yaklaşım tarzına sahip oldukları ifade edildi.

‘YENİ YÜZLER’ KADROSU

HDP’ye alternatif “Yeni Yüzler” oluşumunun 98 kişiyle sınırlı kalmayacağı ve HDP’den istifa eden birçok ismin de bu oluşum içinde yer alacağı belirtiliyor. HDP’nin kapatılmasına karşı oldukları bilinen Ali Sirmen, Aslı Aydıntaşbaş, Barış Yarkadaş, Deniz Zeyrek, Emin Çölaşan, Etyen Mahcupyan, Levent Gültekin gibi bazı gazetecilerin de ismi Yeni Yüzler listesinde yer alıyor. Bu isimlere ek olarak Sami Selçuk ve Yekta Güngör Özden’in yanı sıra Mustafa Balbay’ın da CHP’den istifa edip HDP’ye alternatif yeni oluşumun içerisinde yer alması bekleniyor.

“Yeni Yüzler” listesinde tam kadronun şu şekilde olduğu iddia ediliyor:

Ahmet İnsel, Ahmet Kasım Han, Ahmet Takan, Ali, Bayramoğlu, Ali Haydar Fırat, Ali Sirmen, Aslı Aydıntaşbaş, Aydın Engin, Ayşenur Arslan, Barış Doster, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Barış Yarkadaş, Bedri Baykam, Bekir Ağırdır, Birgül Ayman Güler, Can Ataklı, Cem Küçük, Çiğdem Toker, Deniz Zeyrek, Edip Yüksel, Elif Dördüncü Aydemir, Emin Çapa, Emin Çölaşan, Enver Aysever, Erol Mütercimler, Ersan Şen, Ertan Aksoy, Etyen Mahçupyan, Faruk Acar, Fatih Portakal, Gökmen Karadağ, Gülfem Saydan Sanver, Güngör Mengi, Gürkan Hacır, Hakan Bayrakçı, Hikmet Çetinkaya, Hüsnü Mahalli, İbrahim Uslu, İrfan Değirmenci, İsmail Dükel, İsmail Küçükkaya, İsmail Saymaz, İsmet Berkan, İsmet Özçelik, Kadri Gürsel, Kemal Öztürk, Kenan Alpay, Levent Gültekin, Mehmet Ali Güller, Mehmet Ali Kulat, Mehmet Çilingiroğlu, Mehmet Ocaktan, Mehmet Tezkan, Mehmet Y. Yılmaz, Memduh Bayraktar, Merdan Yanardağ, Mine Söğüt, Mithat Baydur, Murat Belge, Murat Gezici, Murat Sabuncu, Murat Sarı, Mustafa Balbay, Müyesser Yıldız, Necati Doğru, Necdet Saraç, Nihal Bengisu Karaca, Oktay Ekşi,Oktay Yıldırım, Oray Eğin, Orhan Bursalı, Öcal Uluç, Ömer Lütfü Avşar, Özer Sencar, Özgür Mumcu, Rafet Ballı, Rahmi Turan, Sabahattin Önkibar, Sami Selçuk, Sevilay Yılman, Soner Yalçın, Şebnem Korur Fincancı, Şirin Payzın, Taha Akyol, Tanju Tosun, Timur Soykan, Uğur Dündar, Ümit Zileli, Yalçın Bayer, Yalçın Doğan, Yalçın Karatepe, Yavuz Selim Demirağ, Yazgülü Aldoğan, Yekta Güngör Özden, Yılmaz Özdil, Zülfü Livaneli.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dilek Türkan kimdir, evli mi? Dilek Türkan kaç yaşında, aslen nereli?

Dilek Türkan kimdir, evli mi? Dilek Türkan kaç yaşında, aslen nereli?