21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Heykelde değil hizmette yarışın

Heykelde değil hizmette yarışın

Heykel yapımı dışında bir icraat gösteremeyen CHP’li belediyeler İstanbul’u da eline yüzüne bulaştırdı. İstanbulKart’a ulaşamama problemi giderek büyüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Heykelde değil hizmette yarışın

TÜRKGÜN ÖZEL HABERİ

Türkiye CHP’nin en son iktidar yüzü gördüğü yıllarda tüp, yağ, şeker kuyruklarıyla baş başa kalmış, adeta üçüncü dünya ülkesi konumuna düşmüştü. Bugün yaşananlar dünü aratmadığı gibi, gelecek açısından da tarihi mesajlar veriyor.

VATANDAŞI SOYUYORLAR

Bu haberi yazmadan önce bir kaç kez İstanbulKart sıkıntısının vatandaşı mağdur ettiği konusunda çeşitli haberleri Türkgün’de yayınlamıştık. Ancak durumum vahametinin, hiç de öyle sanıldığı gibi basit bir olay olmadığını yaşayınca deneyimlemiş oldum.

Şu an okuduğunuz haberi, bir pazar günü Marmaray yolculuğu sırasında yazıyorum. Sadece 5 duraklık gidiş ve dönüş için, 8,06 lira yerine, 34 lira ödemek zorunda kalan bir vatandaş olarak... Normal şartlarda, Marmaray yolculuğunda minimum ücret, bir ile yedi durak arası yapılan yolculuklardan alınan 4,03 TL. Tam parkur ücreti ise 8,91 TL. İstanbulKart tedarik edemeyen İstanbul Büyükşehir Belediye’si, vatandaşa tek gecişlik kartı 17 TL’den satıyor.

Kart sıkıntısı nedeniyle İBB yeni kart ihalesi açtı. İBB iştiraki BELBİM AŞ.’nin düzenlediği ihale 1 Kasım’da yapılacak. İhaleyle 1,5 milyon İstanbulkart alımı yapılacağı duyuruldu.

KARABORSAYA DÜŞTÜ

Marmaray’da görevli güvenlik görevlileri, uzun zamandır İstanbulKart’in getirilmediğini, gelse dahi çok düşük rakamların biletmatiklere yüklendiğini belirterek, pek de iç acıcı olmayan bilgiler verdi. Kartların karaborsaya düştüğünü de dile getiren görevli, “Simsarlar biletmatiklere adeta çöktü. Gelen kart sayısı çok az. Geldiği anda uyanık kişiler tüm biletleri satın alıp, tanesini 50 TL’den satıyor. Daha çok bu işi Suriyeli ve Afgan göçmenlerin yaptığına şahit oluyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dolar ve euroda artış devam ediyor! 18 Ekim 2021 döviz fiyatları ne kadar oldu?

Dolar ve euroda artış devam ediyor! 18 Ekim 2021 döviz fiyatları ne kadar oldu?