20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Hoşgör dijital iş akışında

Hoşgör dijital iş akışında

Moda Tasarım Öğretmeni Dr. Derya Tatman, Buldan’ın el tezgâhlarında dokunan hoşgör kumaşından, dijital ortamda hazırladığı 3D tasarımlarını, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB)Fuaye Alanı’nda sergiledi. Hoşgörün sanal dünyaya sıçrayışının gözler önüne serildiği sergi, davetliler tarafından büyük beğeni kazandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hoşgör dijital iş akışında

Moda Tasarım Öğretmeni Dr. Derya Tatman’ın "CAPRIOLE”(Handmade & Digital Workflow) konulu sergisinin açılışı, DENİB Fuaye Alanında gerçekleştirildi. Sergi açılışına, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, DENİB Yönetim Kurulu üyeleri Mukaddes Başkaya ve Osman Uğurlu, Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş, EGSD Denetleme Kurulu Şaban Öngören ve DETGİS Yönetim Kurulu üyesi Seher Gürgün katıldı.

HOŞGÖR DİJİTAL İŞ AKIŞINDA

Denizli’nin Buldan ilçesine özgü̈ “hoşgör” kumaşının doğal boyama tekniğiyle renklendirilmesinin ve dijital ortamda 3D üretiminin sinevizyon gösterisi ile anlatıldığı sergide, Dr.Derya Tatman’ın tasarımları, yer aldı. Davetlilerin büyük beğenisini kazanan çalışması hakkında bilgi veren Dr. Derya Tatman, “ Buldan yöresine özgü Hoşgör kumaşını ana malzeme olarak kullandım. Astarlamada pamuklu ham bez, aksesuar olarak ise ham dantel ve tahta düğmeler; birlikte boyanabilirlik açısından tercih edilmiştir. Hoşgör kumaşları, nar kabuğu, soğan kabuğu, mor lahana, mor havuç, kına, yeşil ceviz kabuğu, ıhlamur, zerdeçal, hibiscus ve palamut kabukları ile tie dye tekniğinde boyandı” dedi.

Dr. Tatman, ‘Capriole’ temasının ortaya çıkmasının ise yöreye özgü el tezgâhında dokunan, orijinal Hoşgör kumaşının tamamen ilkel yöntemlerle renklendirilmesinin ardından; tezatlık oluşturarak dijital iş akışı kavramı ile bir araya getirilmesine dayandığını vurguladı. Küçük denemelerle elde edilen kumaş numunelerini testlere tabi tutularak dijital ortama aktarıldığını ve böylece Hoşgörün sanal dünyaya adım atışının da gerçekleştiğini söyleyen Moda Tasarım Öğretmeni Dr. Tatman,“2D ve 3D yazılımlarla kalıp ve dikimleri yapılmış, numuneleri hazırlanmış, en doğru görülen 10 model üretilmiştir. Son olarak sanal ürünler ile somut ürünlerin karşılaştırması yapılarak, sergiye hazır hale getirilmiştir” diye konuştu.

Sergiyi gezen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ise, Dr. Derya Tatman’dan sergi hakkında bilgi aldı. Tamamen doğal ürünlerle renklendirilen Buldan’ın el tezgahlarında dokunan Hoşgör kumaşlarının dijital tasarımlarını büyük bir beğeni ile izleyen Başkan Şevik, Dr. Derya Tatman’ı el dokuması ürünlerden hediye ederek teşekkür etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP Lideri Bahçeli: On iki Ada'nın statüsü tekrar değerlendirilmeli

MHP Lideri Bahçeli: On iki Ada'nın statüsü tekrar değerlendirilmeli