20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem İbn-i Sina 1000 yıl önce uyardı!

İbn-i Sina 1000 yıl önce uyardı!

'Hekimlerin Piri ve Hükümdarı' olarak tanınan İbn-i Sina, yüzlerce yıl önceden kaleme aldığı tıp kitabında sağlık, şifa arayanlara çare olmaya devam ediyor. Küçük Tıp Kanunu adlı kitabında sağlık hakkında uyarılarda bulunan İbn-i Sina, herkesin severek tükettiği et ve daha birçok besin ile ilgili çarpıcı açıklamalarıyla dikkat çekiyor. İbn-i Sina; felsefe, matematik, astronomi, fizik, kimya, tıp ve müzik gibi bilgi ve beceri ile dünyaca tanınan bir alim. Özellikle insanlığa sunduğu sağlık hakkındaki öğütleri hala güncelliğini koruyor.
İbn-i Sina'nın eserleri ve öğütleri arasında en çok arasında en çok merak edilenlerden biri de safra. İşte İbn-i Sina'nın sağlık hakkında verdiği mucizevi öğütler içersinde yer alan safra ve et ilişkisi dikkat çekiyor. İşte, Hâkim-i Tıb diğer bir deyişle Hekimlerin Piri ve Hükümdarı olarak Batılı kaynaklarca tanınan İbn-i Sina'nın tıp tarihindeki en ünlü eser olan Küçük Tıp Kanunu (El Kanun El-Sağir fi't Tıbb) kitabında yer alan besili et ve safra arasındaki o ilişkiyi sizler için açıklıyoruz.
İbn-i Sina'nın 1025 yılında Arapça olarak yazdığı içerisinde sağlık adına sayısız faydalı bilgi barındıran o öğütler günümüzde de dikkat çekerek uygulayanlarca şifa oluyor. İşte alimlerin alimi İbn-i Sina'nın yüzlerce yıl önceden sağlık hakkında verdiği o mucizevi öğütlerden bazıları...
İbn-i Sina'nın o uyarısı besili et safra... * Besili et yemekten çekinin, çünkü safra yapar. Sonbaharda karpuz ve üzüm ye. Bunları yemekte bir beis yoktur. * Yazın kendisinde hem ekşilik ve hem buruculuk bulunan koruk gibi gıdaları ye. Yine nar tanesi ve koruk suyu ve demirhindi gibi gıdaları ye, iç. * Sonbaharda tuzlu ve kuru gıdaları tamamı ile bırak. Ağzına koyma. Bunlar insanda her cins illetlerin meydana gelmesine sebep olur; peynir olsun, balık olsun, tuzda yatmış her nesne kötüdür.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kuruluş Osman'a sürpriz transfer

Kuruluş Osman'a sürpriz transfer