Türkgün Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev bir arada! Iğdır-Nahçıvan Hattı'nda gaz akışı başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev bir arada! Iğdır-Nahçıvan Hattı'nda gaz akışı başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Iğdır- Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı’nın Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında, "Türkiye - Azerbaycan barışın, huzurun tarafındadır. Bölgemizde sadece barış, işbirliği istiyoruz. Bölgesel barış, refaha yönelik her türlü projeyi birlikte hayata geçirmekte kararlıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Iğdır- Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı’nın Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında, "Türkiye - Azerbaycan barışın, huzurun tarafındadır. Bölgemizde sadece barış, işbirliği istiyoruz. Bölgesel barış, refaha yönelik her türlü projeyi birlikte hayata geçirmekte kararlıyız" dedi.

MUHABİR: Eylül Şahin

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki enerji iş birliğinde yeni bir sayfa açıldı! Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı düzenlenen görkemli törenle hizmete girdi. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev katıldı.

Tören, iki ülkenin "Bir Millet, İki Devlet" şiarıyla sürdürdüğü güçlü iş birliğinin yeni bir göstergesi oldu. Nahçıvan’ın doğalgaz ihtiyacını Türkiye’nin karşılayacağı bu projeyle enerji alanında yeni bir dönem başlıyor.

"Bu Proje Kader Birliğimizin Nişanesidir"

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Azerbaycan’ın tarihi kardeşliğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Kardeşim Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev'i Türkiye'de misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyuyor, kendisi ve kıymetli heyetine Ankara'mıza hoş geldiniz diyorum.

Bir millet ikil devlet şiarıyla devam eden kardeşlik ilişkilerimizde, ülkelerimiz arasındaki münasebetler sürekli gelişiyor.

Azerbaycan doğal gazını Avrupa'ya ulaştırmanın sevincini yaşıyoruz. Bugün İlham kardeşimle birlikte bu işbirliğine yeni bir projeyi eklemekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Birazdan açılışını yapacağımız Iğdır - Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı’nın açılı, kader birliğimizin adeta nişanesi olacaktır.

Bugün Nahçıvan'ın enerji güvenliğini uzun yıllar teminat altına alacak projeyi, kardeşimle birlikte ülkelerine kazandırıyoruz. Türkiye ile Azerbaycan barışın, huzurun, refahın tarafındadır. Bu amaçla şimdiye kadar birçok adım attık, samimiyetimizi gösterdik.

6 Şubat depremleri başta olmak üzere, en zor günlerimizde nasıl can Azerbaycan'ı yanımızda bulduysak, biz de gardaşlarımızın her ihtiyaç duyduğu anda yanında olacağız.

Bugünkü törenimizin Türkiye-Azerbaycan kardeşliğini daha da güçlendireceğine inanıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Azerbaycan’ın bölgesel enerji projelerinde kritik rol oynadığını ve bu iş birliğinin devam edeceğini vurguladı.

SON DAKİKA Iğdır - Nahçıvan Doğalgaz Hattı Açıldı... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Huzur ve refahın yanındayız

“Türkiye, Avrupa’nın Arz Güvenliğinde Önemli Bir Aktör”

Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye ve Azerbaycan’ın enerji alanındaki ortak projelerle hem bölgenin hem de Avrupa’nın enerji arz güvenliğine katkı sunduğunu belirtti.

Bakan Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye ve Azerbaycan sizlerin liderliğinde hem Avrupa’nın hem de dünyanın arz güvenliğine katkı yapacak projelerine devam ediyor. Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum ve TANAP boru hattı projeleriyle birlikte Türkiye, Azerbaycan ile birlikte dünyanın petrol arzı için hem de Avrupa’nın doğalgaz arzı için önemli bir görev ifa ediyor.

Bugünkü projeyle Nahcivan halkının tamamının doğalgaz ihtiyacı Iğdır üzerinden karşılanmış olacak. Sarsılmaz gönül bağlarımızı inşallah enerji bağlarıyla daha güçlü hale getiriyoruz. Bir sonraki projemizi inşallah Nahcivan’dan Türkiye’ye elektrik üretim hattı olacak. İnşallah bunu da hep birlikte hayata geçirebiliriz."

SON DAKİKA Iğdır - Nahçıvan Doğalgaz Hattı Açıldı... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Huzur ve refahın yanındayız

Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı Neleri Değiştirecek?

🚀 Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’dan sonra Nahçıvan’a da doğalgaz ihraç edecek.
🚀 Nahçıvan’ın yıllık 500 milyon metreküplük doğalgaz ihtiyacı Türkiye tarafından karşılanacak.
🚀 Boru hattının kapasitesi artırıldığında, günlük 5 milyon metreküp gaz taşınabilecek.
🚀 Boru hattı, Türkiye’de 80 kilometre, Azerbaycan’da 17,5 kilometre olmak üzere toplam 97,5 kilometre uzunluğa sahip.

Bu stratejik proje, Türkiye ve Azerbaycan’ın enerji alanında daha da yakınlaşmasını sağlarken, Nahçıvan’ın enerji bağımsızlığını da güvence altına alacak.

Erdoğan ile Aliyev bir arada! Iğdır-Nahçıvan Hattı'ndan gaz akışı başlıyor - 1. Resim

Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği Güçleniyor!

Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı, sadece bir enerji projesi olmanın ötesinde, Türkiye ve Azerbaycan’ın kardeşlik bağlarını güçlendiren bir adım olarak tarihe geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İlham Aliyev’in katılımıyla gerçekleşen açılış, iki ülke arasındaki güçlü stratejik ortaklığın yeni bir göstergesi oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Beşiktaş Belediyesi'ne operasyon: Başkan yardımcısı dahil 12 kişiye gözaltı

Beşiktaş Belediyesi'ne operasyon: Başkan yardımcısı dahil 12 kişiye gözaltı

Beşiktaş Belediyesi'nde ihaleye fesat karıştırma soruşturması kapsamında aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 12 belediye çalışanı hakkında gözaltı kararı verildi.

Beşiktaş Belediyesi'nde ihaleye fesat karıştırma soruşturması kapsamında aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 12 belediye çalışanı hakkında gözaltı kararı verildi.

KAYNAK: DHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Aziz İhsan Aktaş'ın elebaşı olduğu öne sürülen suç örgütünün, belediye başkanları ile belediyelerin üst düzey yöneticilerine rüşvet vererek ihaleleri organize ettiği iddiasıyla yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz ile Beşiktaş Belediyesi Özel Kalem Müdürü Emirhan Akçadağ’ın da aralarında olduğu 12 belediye görevlisinin suç örgütünün belediyeden aldığı ihalelere fesat karıştırdığı belirlendi.

Savcılık bu tespitler üzerine şüpheliler hakkında gözaltı kararı verdi.

11 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Polis ekipleri düzenledikleri operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Zanlıların ikametlerinde arama işlemleri sürüyor.

Bir şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Beşiktaş Belediyesi'ne operasyon: Başkan yardımcısı dahil 12 kişiye gözaltı - 1Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat 17 Ocak tartihinden beri suç örgütüsü soruşturması kapsamında tutuklu bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *