19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İP Başkanı, 1 oy için yalvarıyor!

İP Başkanı, 1 oy için yalvarıyor!

Seçimleri kazanamaması durumunda koltuğunu da kaybedecek olan İP Genel Başkanı Meral Akşener, sönük geçen mitingleri sonrası tabanını diri tutmak için ilginç bir yönteme başvurdu. Her mitinginde CHP’lilere seslenen Akşener, “Vereceksiniz oylarınızı partinize ona itirazım yok ama birer tanecik oy ben de alabilir miyim?” diye yalvardı. Akşener, seneler önce kendisine atılan iftiraları yeniden gündeme getirdi, durduk yere “Ben hacı kadınım” açıklaması yaptı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İP Başkanı, 1 oy için yalvarıyor!

Tolga Polat / TÜRKGÜN

Kumar masası olarak nitelendirip terk ettiği ittifaka 48 saat içerisinde geri dönen Meral Akşener, 14 Mayıs yaklaştıkça söylem değiştirmeye başladı. Anket firmalarının ortak görüşü, İP’in oylarında hızlı bir erime yaşandığı ve partinin ciddi anlamda baraj tehlikesi altında olduğu yönünde. Yanına Mansur Yavaşı alarak meydanlara inen Akşener, Erzurum, Konya, Kayseri gibi milliyetçi oyların yüksek olduğu illerde boş yolları selamladı, meydanlarda kuru kalabalığa hitap etti. Özel jetiyle gittiği Şanlıurfa’da mitingini iptal etti, Urfalılarla sokak aralarında buluştu. Çevre illerden gelen partililere ve ittifak partilerinin katılımına rağmen bırakın alanını doldurmayı, vatandaşta heyecan yaratan açıklamalar dahi yapamayan, siyaset üretmekten uzak bir görüntü çizen Akşener, seçimleri kaybetmesi durumunda başına geleceklerin farkında.

Uykuları kaçıyor

Şişirme anketlerle bir dönem oy oranının yüzde 20’lerde olduğu yönündeki araştırmaların ardından “Başbakan olacağım” iddiasında bulunan Akşener, Millet İttifakı’nı terk etmesinin ardından oylarda yaşanan erimeyi durduramıyor. İP’in üç ay kadar önce yüzde 20’lerin üzerinde oy alacağını iddia eden tek araştırma şirketi ORC’nin, 19-22 Nisan tarihleri arasında yayınladığı anket sonuçlarına göre parti oylarında yüzde 25 erime var. Diğer anket firmalarının ortak görüşü ise, İP’in yüzde 6,5 ile %7,5 arasında gidip geldiği yönünde. Kısaca hem anket firmaları, hem de meydanlardaki heyecansız ve kuru kalabalık Meral Akşener’in uykularını kaçırıyor.

Koray Aydın pusuda

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkmasına rağmen sessiz kalmayı tercih eden Koray Aydın’ın, ikinci bir seçim yenilgisini kaldıramayacağı, sessizliğini bozarak parti içi muhalefette yer alacağı İP Genel Merkezi’nde gündemin ilk maddesi. Bir önceki seçimlerde Cumhurbaşkanı Adayı olan Akşener, partisinden daha az oy almış, İP ise yüzde 10’luk barajın hemen altında yer almıştı. Koray Aydın’ın olası bir mağlubiyette “Sıra bende” diyerek öne çıkacağı, İP’ten istifa eden milliyetçi isimleri tekrar partiye davet edeceği konuşuluyor. Uzun yıllardır teşkilatlardan sorumlu olması nedeniyle tabana da hâkim olan Aydın’ın, Akşener’in parti içi demokrasiyi yok sayan hareketlerde bulunmasından duyduğu rahatsızlıkta bilinen bir gerçek. Meral Akşener, parti içindeki rahatsızlığın ve eriyen oyların farkında olacak ki, ilginç bir yönteme başvurdu. Akşener, önce kör bir kurşunun İP İstanbul İl Başkanlığına isabet etmesini fırsata çevirmek istedi. Saldırının “bekçi-hırsız” kovalamacası olduğu yönündeki açıklamalara rağmen, mecliste kurşun sergilemekten geri durmadı. Ancak bu adım ters tepti. Millet İttifakı gazetecileri dahi Akşener’i eleştirmekten geri durmadı.

ÇİRKİN İFTİRADAN MEDET UMUYOR

İstediği sonucu alamayan Meral Akşener, Mansur Yavaş’ın desteğine rağmen meydanların yarısını dahi dolduramayınca çareyi geçmişe dönmekte buldu. Kendisine yönelik, geçmişte atılan alçak bir iftirayı seneler sonra yeniden gündeme taşıyan Akşener, Erzurum’da yaptığı konuşmada, “Ben, yedi yaşından beri beş vakit namaz kılan hacı bir kadınım. Bana ne dendi? Kadınlar sizlerin desteğinizi bekliyorum. Ne dediler? Kocamı aldattığımı iddia ettiler, iftira ettiler” diye konuştu. Sosyal medyada da sıkça konuşulan bu sözlere vatandaşlar da anlam veremedi. “Namusuma dil uzatıldı” diyerek kendine atılan iftirayı dillendirmesi de Meral Akşener’e çare olmadı. Ancak Akşener’in kaybettiği oyları geri kazanma telaşı ve inadı bitecek gibi de değil. MHP ve AK Parti tabanından oy geçişi sağlayamayan Meral Akşener, gözünü bu sefer de ittifak içine dikti. Yaptığı mitinglerde CHP’lilerden oy dilenen Akşener, “14 Mayıs’ta birinci oyu Sayın Kılıçdaroğlu’na, tabi ki ben kendi partime de oy isteyeceğim. CHP’liler beni affedin ama sizlerden de birer tanecik isteyeyim. Tabi Cumhuriyet Halk Parti’lilere saygım sonsuz. Vereceksiniz oylarınızı partinize ona itirazım yok ama birer tanecik ben alabilir miyim? Her evden bir tanecik oy alabilir miyim?” sözleriyle hem partisini, hem de kendini küçük düşürmeye başladı. Masada bulunmadığı iki gün boyunca CHP’lilerden küfür yiyen İP ve Meral Akşener’in, yine CHP tabanına şirin görünme çabasına partililer de anlam veremiyor. Yavuz Ağıralioğlu’nun, CHP’lilere yönelik söylediği “25 yılda yemediğimiz küfürleri 3 günde yedik. Bizden bir özür dileyen oldu mu, Hayır. Bunu kabul etmemiz söz konusu değil” açıklamalarını paylaşan İP’lilerden genel başkanlarına yönelik sert tepki paylaşımları sosyal medyada sıkça paylaşılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dostlarınızla afişinize niye kızıyorsunuz?

Dostlarınızla afişinize niye kızıyorsunuz?