20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İP'in 'öngörüsüz' ekonomisti

İP'in 'öngörüsüz' ekonomisti

Cuma günü sosyal medya üzerinden ‘Bu gece bir şeyler olabilir. Türk lirasının üzerine nasıl daha fazla bir sıkıntının geleceğini görürsünüz’ diyerek ‘Gece yarısı Resmi Gazete’nin yayınlanmasını bekleyin’ mesajı veren İP’li eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, ertesi gün özür diledi. Yılmaz’ın “Mesajım sadece bir öngörüydü” açıklaması, vatandaşı çileden çıkarttı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İP'in 'öngörüsüz' ekonomisti

TÜRKGÜN ÖZEL HABERİ

İP’in iktidar vaatleri arasında ekonomiyi teslim etmeyi düşündüğü eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, sosyal medya hesabından, "Saat 12.00'den sonra Resmi Gazete'yi takip etmenizi tavsiye ediyorum. Bu gece bir şeyler olabilir" paylaşımında bulundu. "Türk lirasının üzerine nasıl daha fazla bir sıkıntının geleceğini görürsünüz" spekülasyonu yapan Durmuş Yılmaz'ın algı operasyonu boş çıktı.

HDP BALIKLAMA ATLADI

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Twitter hesabından, "Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz 'bu gece saat 00.00’da Resmi Gazete’yi takip edin, ekonomi açısından olağanüstü bir şey olacak' dedi" sözleriyle iyice yayılan mesaj, Twitter’ın ana gündemi hâline geldi. Bir anda herkes Resmi Gazete’nin yayınlanacağı saate kilitlendi. Öyle ki, kirli operasyona aldanan vatandaş, gece yarısı Resmi Gazete’nin internet sayfasının yoğunluktan hizmet verememesine sebep oldu. Kendini ekonomi uzmanı zanneden birçok isim, bir iddia üzerinden yorumlar yapmaya, iktidarı boş cümlelerle eleştirmeye kalkıştı.

KLASİKLEŞEN AKŞENER TAVRI

İP Genel Başkanı Meral Akşener ise her zaman olduğu gibi, kendi partilisinin yaptığı yalanı pişkinlikle es geçti. Akşener, "Gündüz huzur yok, gece huzur yok. Yazık değil mi bu güzel ülkeye? Günah değil mi bu cefakâr millete? Ama kimse üzülmesin. Asla pes etmek yok. Bu günler elbette geçecek. O sandık elbet gelecek, ve Türkiye İYİ olacak" sözleriyle âdeta pes dedirtti.

ÖZÜR DİLEDİ

Durmuş Yılmaz, spekülatif mesajı tutmayınca, yine kendi sosyal medyası üzerinden kendisini yalanlayarak özür diledi. Yılmaz, "Herhangi bir kulis bilgim ve duyumum yoktu. Sadece bugüne kadar Merkez Bankası yönetiminde yapılan değişikliklerin piyasaların kapalı olduğu hafta sonu gece saat 12.00'den sonra yapıldığı; hafta içinde Sayın Hazine ve Maliye Bakanı'nın para politikası hakkındaki duruşuna, ifadelerine, Sayın Erdoğan'ın grup toplantısında verdiği tepkiden hareketle Bakan'ın hafta sonu piyasaların kapalı olduğu bir zamanda görevden alınacağı öngörüsünde bulundum. Öngörüm gerçekleşmedi. Yanıldım. Özür dilerim" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Libya'da 2 yıldır alıkonulan 7 Türk vatandaşı yurda getirildi

Libya'da 2 yıldır alıkonulan 7 Türk vatandaşı yurda getirildi