02 Ocak 2025
weather
7°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem İşgücü Uyum Programı yönetmeliği Resmi Gazete'de

İşgücü Uyum Programı yönetmeliği Resmi Gazete'de

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) hazırladığı "İşgücü Uyum Programının (İUP) Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İşgücü Uyum Programı yönetmeliği Resmi Gazete'de
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yönetmelikle, özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin istihdam edilebilirliğini artıracak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazandırmak üzere İŞKUR tarafından aktif iş gücü hizmetleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapılarak düzenlenen İşgücü Uyum Programı'nın yürütülmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Program Kapsamı Genişletildi

Buna göre, kamu yararı gözetilmek şartıyla hizmet sağlayıcı kurumlar tarafından iletilen taleplerin İŞKUR tarafından uygun görülmesi halinde, engelli, yaşlı ve hasta bakımına yönelik faaliyetlerin desteklenmesi, çocuk bakım işlerine yönelik faaliyetlerin desteklenmesi ve tarımsal üretim uygulamalarının ve hayvancılık faaliyetlerinin desteklenmesi durumlarında ilgili program uygulanabilecek.

Çeşitli Faaliyetler Desteklenecek

Ayrıca, ağaçlandırma faaliyetlerinin desteklenmesi, kamusal alanların temizlik, bakım ve onarım faaliyetlerinin desteklenmesi, geri dönüşüm ve atık imha faaliyetlerinin desteklenmesi, parkların ve yeşil alanların korunması ve geliştirilmesi faaliyetlerinin desteklenmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması ve doğal yaşam alanlarının restorasyon faaliyetlerinin desteklenmesi, spor ve kültür faaliyetlerinin desteklenmesi ile İŞKUR tarafından belirlenecek ve kamu kurum ve kuruluşlarıyla yürütülebilecek diğer faaliyetlerin desteklenmesi amacıyla da program düzenlenebilecek. Belirli bir mesleğe yönelik program düzenlenemeyecek.

Katılım Şartları ve Başvuru Süreci

İUP'a katılmak isteyenlerde, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, İŞKUR'a kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, yaşlılık veya malullük aylığı almamak, program talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak" şartları aranacak.

Uygulama Esasları

Programın ilk 4 haftasında yararlanma süresi haftalık 37,5 saat ve 5 gün olarak uygulanacak. İlk 4 hafta sonrası haftalık yararlanma süresi 22,5 saat ve 3 gün olarak devam edecek.

Cep Harçlığı ve Diğer Detaylar

Katılımcılara yapılacak günlük cep harçlığı tutarı, İŞKUR Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek. Ancak bu tutar, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen günlük asgari ücret tutarının üstünde olamayacak. Bu kapsamda İşgücü Uyum Programı katılımcılarına ödenecek günlük net tutar, 566 lira 73 kuruş olarak belirlendi.

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 4 ay önce
Kurumlarda calışılırsa iyi olur milli eğitim belediye gençlik spor bakanlığı aile sosyal politikalar bakanlığında orman bölge müdürlüğünde TCCD DEMİR YOLARINDA CALIŞILIRSA COK COK GÜZEL OLUR KARA YOLARI
BEĞENME
0
CEVAPLA
Geçici gelir ve kurum vergi beyannameleri için süre uzatıldı

Geçici gelir ve kurum vergi beyannameleri için süre uzatıldı