16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İstanbul için kar yağışı uyarısı: Çok kuvvetli geliyor

İstanbul için kar yağışı uyarısı: Çok kuvvetli geliyor

İstanbul'da gecenin ilerleyen saatlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Kentin yüksek kesimlerinde lapa lapa kar yağarken, şehir merkezine doğru kar yağışı azaldı. Prof. Dr. Orhan Şen İstanbul'a çok şiddetli kar yağışı uyarısında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul için kar yağışı uyarısı: Çok kuvvetli geliyor

Haftalardır beklenen kar yağışı İstanbul'a geldi. Beylikdüzü, Başakşehir, Beykoz, Sarıyer, Çamlıca Tepesi'ne yağan kar sonrası havanın aydınlanmasıyla birlikte kartpostallık görüntüler oluştu.

İSTANBUL'DA KAR DEVAM EDECEK Mİ?
İstanbul ve tüm Türkiye için şiddetli kar uyarısı geldi. İstanbul'da dün akşam karın varlığı daha çok hissedildi. Şehir merkezinde de hissedilen kar yağışı sonrası sabah saatlerinde kar eridi ancak yüksek kesimlerde çatılarda karı görmek mümkün. Peki, ne kadar kar yağacak? Ne zamana kadar devam edecek mi?

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında açıkladı.

Şen, "İstanbul'da dün akşam karın varlığı daha çok hissedildi. Şehir merkezinde de hissedilen kar yağışı sonrası sabah saatlerinde kar eridi ancak yüksek kesimlerde çatılarda karı görmek mümkün. Peki ne kadar kar yağacak? Ne zamana kadar devam edecek mi?

Kar her gün geçtikçe İstanbul'da etkili oluyor. Dün için gece ve sabah kar yağışını göreceğimizi söylemiştik. Beykoz, Sarıyer gibi yüksek kesimlerde 1- 2 santimlik bir örtü var. İstanbul'da karla karışık yağmur ve kar yağışı bugün akşamüstüne kadar devam edecek.

Anadolu'da kar yağışı devam ediyor. Trakya, Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz hariç Türkiye'nin hemen hemen her yerinde kar yağışı var bugün. Karadeniz kıyısında yağmur var. Yarın sıcaklıklar yükseliyor. Batı bölgelerinden lodos sıcaklığı biraz yükseltecek. İstanbul'da sıcaklık 10 dereceyi bulacak.

İSTANBUL'A ŞİDDETLİ KAR GELİYOR
Prof. Dr. Şen, Cumartesi akşamından itibaren İstanbul'a daha kuvvetli kar yağışı geliyor. Sibirya üzerinden gelecek bir yağış olduğu için etkisini hissedeceğiz. Pazar, pazartesi günü şehir içerisinde karı göreceğiz. Ulaşımda dikkatli olmamız lazım pazar ve pazartesi günü.

KAR YAĞIŞI BEKLENEN 54 KENT
İstanbul, Yalova, Kocaeli, Bursa, Kütahya, Uşak, Denizli, Burdur, Bilecik, Eskişehir, Afyonkarahisar, Isparta, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bolu, Ankara, Bartın, Karabük, Konya, Çankırı, Kırıkkale, Aksaray, Karaman, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Amasya, Tokat, Sivas, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Gaziantep, Bingöl, Muş, Batman, Mardin, Siirt, Bitlis, Şırnak, Van, Hakkari, Ağrı, Iğdır, Kars, Artvin

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Attila Szalai için karar verildi! Yeni sözleşme...

Attila Szalai için karar verildi! Yeni sözleşme...